Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όλη η αλήθεια για το ντέρμπι

Όλη η αλήθεια για το ντέρμπι
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 - 18:48

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Στο πρώτο λεπτό, και ενώ είχε ξεκινήσει το ματς, μια ξανθιά ρωσικής καταγωγής με έντονα χαρακτηριστικά κάνει νόημα στον Πράνιτς, με αποτέλεσμα να αποσπά την προσοχή του και να τον περάσει σαν σταματημένο ο Φορτούνης.

Στο 3ο λεπτό, και ενώ ο Μπεργκ σκοράρει, κανείς μα ούτε ένας δεν πανηγυρίζει στο Καραϊσκάκη, με αποτέλεσμα να χαλάσει η ψυχολογία των παικτών του Στραπατσάδα.

Στο 38ο λεπτό, και ενώ οι Τσόρι, Φορτούνης έχουν βαρεθεί στο ματς και τριγυρίζουν άσκοπα μέσα στο γήπεδο, ο Ιντέγε συνομιλεί ασκόπως με τον Ταυλαρίδη, ο Καμπιάσο βρίσκει την ευκαιρία και με βολίδα καρφώνει τον Στιλ, τον οποίο σημειωτέον εμποδίζουν τουλάχιστον δύο παίκτες του Παναθηναϊκού να δει την μπάλα.

Στο 45ο λεπτό, και χωρίς κανέναν λόγο, οι παίκτες του Ολυμπιακού πάνε στα αποδυτήρια και αφήνουν αυτούς του ΠΑΟ μέσα σε αυτό μήπως μπορέσουν και σκοράρουν ξανά, αλλά μάταιος κόπος, ούτε τότε μπορούν, μέχρι και τα ball boys τούς κοροϊδεύουν κάνοντας πασούλες μεταξύ τους.

Στο 62ο λεπτό ο Σίλβα αποφασίζει να βάλει τον Ολυμπιακό να παίξει και να κερδίσει και ρίχνει τον Πάρντο και λίγο πιο μετά τον Πουλίδο. Τι απερισκεψία και αυτό το παιδί… Ο Πράνιτς έξαλλος βάζει τις φωνές στον Σίλβα και του λέει «τι τον έβαλες αυτόν, τώρα θα μας ζαλίσει». Ο Σίλβα τον καθησυχάζει και του λέει «μόνο 2 θα σου βάλω, μη στεναχωριέσαι», όπως και έγινε.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού, έχοντας παίξει στο εξωτερικό ότι θα κερδίσουν και τα γκολ θα τα βάλουν στο τελευταίο πεντάλεπτο, αποφασίζουν να σοβαρευτούν για πέντε λεπτά και έτσι στο 87’ και στο 89’ βάζουν δύο τεμάχια για να τσεπώσουν τα λεφτά, αλλά και το πριμ από τον Μαρινάκη.

Ο,τι άλλο έχει γραφτεί για το ματς είναι σαχλαμάρες και αποκυήματα φαντασίας.

ΥΓ.: Ο κ. Βαρούχας τη βραδιά του ματς Πανιωνίου-ΑΕΚ είχε ρεπό από την εκπομπή ή κριθαράκι στο μάτι και δεν είδε ότι ο Τζεμπούρ όντως επηρέαζε τη φάση από θέση οφσάιντ αλλά το γκολ μετρήθηκε κανονικά;

Αντιγράψτε τον ΟΣΦΠ

Ο Ολυμπιακός αποδεικνύει συνεχώς εντός και εκτός γηπέδων πως είναι ένας μεγάλος ευρωπαϊκός σύλλογος με κοινωνικό πρόσωπο και ευθύνη απέναντι στην κοινωνία. Δυστυχώς όμως έχει μείνει μόνος του και έχοντας μάλιστα απέναντί του τους παραδοσιακούς του αντιπάλους να τον πυροβολούν συνεχώς. Ο Ολυμπιακός μπορεί αποδεδειγμένα να διοργανώσει έναν ασφαλές, πολιτισμένο και γενικά άρτιο ποδοσφαιρικό αγώνα, κάτω από όποιες συνθήκες. Ακόμα και τις δυσκολότερες, όπως είναι τα ντέρμπι που έγιναν φέτος στο Καραϊσκάκη, όπου οι φιλοξενούμενες ομάδες κουβαλούσαν μαζί τους τις αμαρτίες των οπαδών τους (επεισόδια κ.λπ.) και τις εμπρηστικές δηλώσεις, τη λάσπη και τη διαρκή αμφισβήτηση των διοικήσεών τους προς τον Ολυμπιακό.

Για το ποδοσφαιρικό τμήμα και το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει, από τα αστεράκια των ακαδημιών μέχρι την πρώτη ομάδα, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Πρέπει όμως να πούμε πως, την ώρα που οι αντίπαλοι χρησιμοποιούν κάθε μέσο πόλωσης, λάσπης και γενικά δυναμιτίζουν και καταστρέφουν τα μυαλά των φιλάθλων και το ίδιο το άθλημα, η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει επιλέξει να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο. Δεν τους ακολουθεί στην καταστροφή που προκαλούν με όλες αυτές τις ανακοινώσεις, βάζοντας πλάτη ουσιαστικά για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το κοινωνικό πρόσωπο και η προσφορά του Συλλόγου είναι τεράστια και σε καθημερινή βάση, μέσα από τις πρωτοβουλίες και τα προσωπικά χρήματα του Βαγγέλη Μαρινάκη, που κάνει πράξεις και δεν μένει στα λόγια. Επίσης, σημαντικό έργο γίνεται και στα υπόλοιπα τμήματα, όπου ο Ολυμπιακός θριαμβεύει και λειτουργεί άψογα το μοντέλο του ερασιτεχνικού αθλητισμού, τροφοδοτώντας συνεχώς τις εθνικές μας ομάδες.

Αυτός είναι ο δρόμος για να σωθεί το ποδόσφαιρο, και ο υπουργός οφείλει να πάει στον Ολυμπιακό και να του ζητήσει το Master Plan για να το αντιγράψει και να το εφαρμόσει στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα, αφού πάρει πίσω την απόφαση-έκτρωμα για το Κύπελλο. Δεν είναι ντροπή…

Είναι κάποια πράγματα που διορθώνονται σε αυτή τη ρημάδα τη ζωή, είναι και κάποια όμως που δεν. Οσο και να προσπαθήσεις πώς δηλαδή αυτό το ταγάρι ο Ταυλαρίδης να στρίψει τώρα στα γεράματα, δεν έστριβε στα νιάτα του, θα στρίψει τώρα, ρε Στραπατσάδα, και αυτός ο άμοιρος ο Μαμουτέ το τρώει όλο το φαγάκι του, ας τον πάτε σε κάνα ρεστοράν για δοκιμαστή, μια χαρά θα την κάνει τη δουλειά, γιατί από μπάλα δεν. Οσο για τον ΕΣΙΕΝ, ρε μάστορα, ο τύπος έχει παίξει μπάλα σε υψηλό επίπεδο, εσύ πού στο διάολο το έμαθες το τόπι και του βάζεις και χέρι, και αν για σένα αυτός ήταν ο αδιάφορος στο ντέρμπι, είσαι βαθιά νυχτωμένος, αγόρι μου, αλλά τι να λέμε τώρα, εδώ πάτε να βγάλετε άκυρο το γκολ του Καμπιάσο γιατί ήταν σουτάρα ευθείας βολής, στα υπόλοιπα θα σταματήσετε; Αλλάξτε πλευρό, πουλάκια μου, γιατί σας πήραν στο ψιλό μέχρι και τα βαζελάκια. Αντε, γιατί έρχονται και τα πλέι ωχ, και με ποιον θα το διασκεδάσουμε εμείς…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 16/03/2016)

Διαβάστε επίσης

Δίπλα στους πρόσφυγες και οι παίκτες του Θρύλου

Δίπλα στους πρόσφυγες και οι παίκτες του Θρύλου

Την Πέμπτη οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα μοιράσουν χιλιάδες μερίδες φαγητού στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά και θα αποδείξουν έμπρακτα πως η ερυθρόλευκη οικογένεια και ο ηγέτης του συλλόγου Βαγγέλης Μαρινάκης βρίσκονται στο πλευρό τους.