Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΑΔΕΙΑΣΕ ΝΤΟΓΙΑΚΟ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ»

ΑΔΕΙΑΣΕ ΝΤΟΓΙΑΚΟ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ»
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016 - 19:29

Τους λόγους για τους οποίους δεν έγινε τελικά η περίφημη συνάντηση με τους Βαγγέλη Μαρινάκη, Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη επανέλαβε σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο» Σταύρος Κοντονής, ο οποίος έριξε ευθείες βολές κατά Ντογιάκου και Δασκαλόπουλου.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξή του:

-Έρχομαι στην έκτακτη συν.Τύπου που παραχωρήσατε χθες. Ας δούμε ένα προς ένα τα πράγματα να δούμε πως θα πάμε. Καλέσατε τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ σε συνάντηση που δεν έγινε ποτέ. Μπορούμε να έχουμε συγκεκριμένη απάντηση γιατί δεν έγινε; Γιατί δεν ήρθαν;

«Ναι, είχα συγκεκριμένη ενημέρωση. Ενώ είχε διερευνηθεί αν μπορεί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο κ. Μαρινάκης, να συμμετάσχει σ' αυτή τη συζήτηση, σε επίπεδο του εισαγγελέα εφετών που είναι και αρμόδιος για την τήρηση των όρων που του έχουν επιβληθεί μετά την απολογία του στον ειδικό ανακριτή, και είχε διασφαλιστεί ότι δύναται να παραβρεθεί και να πάρει μέρος στη συζήτηση, την ημέρα ακριβώς που ήταν να γίνει η συνάντηση, στις 24Μαρτίου, υπήρξε μια επανατοποθέτηση της εισαγγελικής αρχής η οποία προκλήθηκε μάλιστα απ' όσο ο ίδιος ο Ολυμπιακός λέει, από παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας, του κ. Ντογιάκου. Αυτή είναι η επίσημη ενημέρωση που εκεί λέχθηκε ότι ενδεχομένως να υπάρξει ζήτημα των περιοριστικών όρων που είχαν τεθεί από τον ειδικό ανακριτή. Γι' αυτό το λόγο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν παρέστη και ως εκ τούτου η συζήτηση ματαιώθηκε».

-Θα ήθελα να έρθουμε στις προθέσεις της Κυβέρνησης. Σε όλα τα θέματα, αρχικά στα εύκολα να πάμε και στα πιο ουσιαστικά. Το κύπελλο θα γίνει; Επιμένετε στην άποψή σας; Περιμένετε συγκεκριμένες απαντήσεις από τους ιδιοκτήτες ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ή περιμένουμε να δώσει λύση το ΣΤΕ ή η ΦΙΦΑ;

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι πήραμε ένα μέτρο, ένα προληπτικό μέτρο όπως περιγράφεται στο νόμο, ακριβώς γιατί είδαμε ότι σ' αυτή τη διοργάνωση υπάρχει κίνδυνος όσον αφορά στη δημόσια τάξη και την κοινωνική ειρήνη. Δεν είναι δυνατόν σε μια αθλητική διοργάνωση να συγκεντρώνεται ένα τεράστιο αρνητικό φορτίο που δημιουργεί πολλαπλά κοινωνικά προβλήματα σε μια στιγμή ιδιαίτερα κρίσιμη για την πατρίδα. Πήραμε την απόφαση αυτή, βασανιστήκαμε, δεν ήταν κάτι εύκολο, αλλά είδαμε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, άλλο προληπτικό μέτρο το οποίο να περιφρουρεί αυτά τα δύο πολύτιμα αγαθά, την δημόσια τάξη και την κοινωνική ειρήνη. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει από την πλευρά τη δική μας λόγος άρσης αυτού του προληπτικού διοικητικού μέτρου, παρά μόνο εάν το ΣΤΕ στο οποίο έχει προσφύγει η ΕΠΟ αποφασίσει ότι δεν ήταν νόμιμη ή δεν ήταν η ενδεδειγμένη».

-Δεν είναι αντιφατικό όμως αυτό; Από τη μία να μιλούν για το αυτοδιοίκητο και την άλλη να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη;
«Όχι, δεν είναι γιατί η ΕΠΟ όπως και κάθε ομοσπονδία εντάσσεται στην έννομη τάξη της χώρας. Σε περίπτωση που υπάρχει κρατική απόφαση η οποία την θίγει κατά την ίδια, η μόνη λύση είναι τα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια, στη συγκεκριμένη περίπτωση το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, για να προσβάλλει αυτή την απόφαση».

-Στη συνάντηση με τη ΦΙΦΑ που νομίζω είναι την Τετάρτη, τί ακριβώς αναμένεται; Η ΦΙΦΑ το ζήτησε;
«Το ζήτησαν οι διεθνείς ομοσπονδίες να έχουν μια συνάντηση μαζί μου. Προφανώς και θα συζητήσουμε το θέμα διακοπής του Κυπέλλου. Απ' ότι έχω καταλάβει θα το θέσουν. Μπορεί να θέσουν κι άλλα ζητήματα που κι εγώ επίσης θα συζητήσω μαζί τους. Θέματα που με προβληματίζουν όσον αφορά τη διαχείριση θεμάτων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Εγώ θέλω να πιστεύω ότι θα είναι μια ειλικρινής συζήτηση που καλόπιστα θα προσεγγίσουμε τα ζητήματα. Το ελπίζω αυτό. Έχω μια μάλλον θετική εμπειρία από τις συζητήσεις που είχα κάνει πέρυσι με τις ομοσπονδίες. Αν εξελιχθούν τα πράγματα όπως σας περιγράφω μπορεί να έχουμε και θετικά αποτελέσματα απ' αυτή τη συνάντηση».

-Αυτό που κάνει αντίθεση στη σκέψη μου είναι ότι η πολιτεία έχει με τα όργανά της τη διάθεση να προχωρήσει στην εξυγίανση την κανονικότητα να πηγαίνει ο κόσμος στο γήπεδο. Ανοχή στο ανθρώπινο λάθος. Θα βάζαμε κομπιούτερς. Βασικό στοιχείο.
«Είναι βασικό αυτό που λέτε».

-Έτσι, γι 'αυτό υπάρχει και το στοίχημα αν θέλετε για το απρόβλεπτο της ιστορίας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν οι συνομιλητές σας είναι αξιόπιστοι συνομιλητές ή αν είναι το πρόβλημα. Αν μιλάτε με το πρόβλημα.
«Θα ήθελα να σας πω το εξής, ότι το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί εξαιτίας μιας απαράδεκτης πρακτικής που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα χρόνια που πέρασαν. Αυτό που αποτέλεσε συνολικά για τον δημόσιο βίο ένα αγκάθι που έχουμε περιγράψει κατ' επανάληψη είναι το πελατειακό κράτος. Δηλαδή η συνδιαλλαγή...»

-Ποιός ήταν πελάτης ποιανού δεν έχουμε καταλήξει βέβαια τόσα χρόνια...
«Θα σας πω, θα σας πω. Η συνδιαλλαγή των ανθρώπων της πολιτικής εξουσίας και των κομμάτων που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, με τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, και βεβαίως του οπαδικού στρατού που κι αυτοί εμπλέκονται σ' αυτή την υπόθεση. Αυτή η διαπλοκή άφησε ένα πρόβλημα. Επέτρεψε μια προβληματική κατάσταση να υπάρχει στη χώρα μας. Νόμοι να ψηφίζονται και να μην εφαρμόζονται ή να ψηφίζονται και να αλλάζουν μετά από 48 ώρες. Αυτή η πρακτική έχει οδηγήσει στο να έχουμε αυτά τα φαινόμενα τα οποία ευτυχώς όλα τα πολιτισμένα κράτη της Ευρώπης με τον Α ή Β τρόπο τα έχουν λύσει εδώ και πολλά χρόνια. Εμείς ερχόμαστε ουραγοί για να εφαρμόσουμε με αντιδράσεις σφοδρές τον νόμο και τη νομιμότητα. Επομένως το πρόβλημα εντοπίζεται βεβαίως στις διοικήσεις των ομάδων αλλά αυτές λειτούργησαν σε αγαστή συνεργασία με τα κόμματα που κυβέρνησαν, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ τόσα χρόνια, και βρισκόντουσαν σε μία μόνιμη διαπλοκή. Αυτό είναι».

-Θα γίνει νέα προσπάθεια συνάντησης με τις διοικήσεις των ομάδων της Σούπερ Λιγκ;
«Κοιτάξτε να δείτε. Εγώ το έχω πει και το έχω τονίσει ότι είμαι στη διάθεση όλων των ομάδων ή των συλλογικοτήτων που συγκροτούν για να συζητήσουμε τα θέματα που τους απασχολούν του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Άλλωστε κι αυτή η συνάντηση που επρόκειτο να γίνει με τους παράγοντες των μεγάλων ομάδων ήταν μια συνάντηση που μού ζητήθηκε να πάρω μια πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. Και ειλικρινά σας λέω, και χτες το είπα, ότι η ευθύνη που δεν έγινε αυτή η συνάντηση δεν έχει καμία σχέση με μένα. Εγώ κάλεσα αυτούς που κάλεσα οι ομάδες ανταποκρίθηκαν. Αρχικά όλες, μετά υπήρχε μια διαφοροποίηση από τον Παναθηναϊκό μετά τον αγώνα στο γήπεδο Καραϊσκάκη... Καταλαβαίνετε ότι εγώ αυτούς που κάλεσα, όλοι είχαν πει ότι θα ‘ρθουν, μετά υπήρξε αυτή η διαφοροποίηση η οποία σας ανέφερα και η οποία δεν προέκυψε από κάτι άλλο παρά μόνο από την παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής για την οποία έχω μιλήσει».

-Ήθελα να σας ρωτήσω γιατί σχολιάστηκε εδώ στο ραδιόφωνο, ότι η ΠΑΕ ΠΑΟ όρισε συνηγόρους γι' αυτούς που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στα γεγονότα της Λευκάδας. Τα τραγικά και πραγματικά δυσάρεστα αυτά γεγονότα.
«Τα γεγονότα της Λευκάδας κ. Αρβανίτη δεν συνδυάζονται με αυτό που λέμε βία σε αθλητικούς χώρους. Επρόκειτο περί μίας οργανωμένης καταδρομικής επίθεσης η οποία άρχισε από την Αθήνα τα ξημερώματα και κατέληξε στη Λευκάδα. Ύστερα από ένα σχέδιο βάσει του οποίου κινήθηκαν αυτοί που κινήθηκαν. Προκάλεσαν τρομερή αναστάτωση στην πόλη της Λευκάδα. καταστροφές. Θέλω να σας πω ότι εδώ λειτουργεί απόλυτα η ελληνική αστυνομία σωστά διότι έγιναν ταυτοποιήσεις και έγιναν συλλήψεις όχι στη Λευκάδα αλλά στην Αθήνα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης δραστών που συμμετείχαν στην απαράδεκτη και άθλια επιχείρηση που οργάνωσαν για να πλήξουν κάποιους ανθρώπους που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στα ξενοδοχεία, ξεκουράζονταν. Δεν υπήρχε τίποτα που να προδιέγραφε ότι θα γίνει αυτό το κακό. Μάλιστα έγιναν αθλητικές συναντήσεις εκείνο το διήμερο στη Λευκάδα οι οποίες ήταν άψογα οργανωμένες χωρίς το παραμικρό στο γήπεδο ή έξω απ' αυτό. Για να σχολιάσω όμως, θέλω να αφήσω αυτό στην κρίση της κοινής γνώμης. Και θέλω να το αφήσω γιατί την τελευταία περίοδο δέχομαι καθημερινώς και επί μονίμου βάσεως επιθέσεις από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ας κρίνουν τη στάση τους οι Έλληνες φίλαθλοι και πάνω απ' όλα οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού».

-Αυτό που είπατε και κλείνω μ' αυτό, ότι κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους, σε τί αναφέρεστε;
«Αναφέρομαι στο ότι αυτοί που δήλωναν ότι δεν έχουν καμία σχέση με όλους εκείνους που τελούν αξιόποινες πράξεις στα γήπεδα και δημιουργούν επεισόδια, τα θυμόσαστε αυτά. Ότι (σ.σ.: εννοεί έλεγαν) είναι προβοκάτορες, ότι είναι άσχετα... Τώρα τρέχουν να τους υπερασπιστούν σε κάτι που σας ξαναλέω και πάλι ότι δεν είχε σχέση με αθλητικό γεγονός. Ήταν έξω. Δεν είχε καμία σχέση με τους αγώνες οι οποίοι γίνονταν. Ήταν μια εκδικητική και απάνθρωπη μανία που διαπερνούσε τους δράστες αυτής της επίθεσης που κινήθηκαν κατά τον τρόπο που κινήθηκαν. Η δε ταυτοποίηση που γίνεται και οι συλλήψεις που πραγματοποιούνται, αποδεικνύουν ότι αυτοί, πάρα πολλοί απ' αυτούς, συμμετείχαν κατά σύστημα σ' αυτά τα επεισόδια. Αυτοί που συλλαμβάνονται για τα επεισόδια της Λευκάδας και προστρέχει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να τους υπερασπιστεί συμμετείχαν κατά σύστημα σε επεισόδια στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Και στον περσινό αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και στον φετινό».

Διαβάστε επίσης

Ας μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια

Ας μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια

Ο Θανάσης Φουσκίδης γράφει για τον Γιάννη Αλαφούζο και τους συνεργάτες του, οι οποίοι προσπαθούν με λάσπη και ψεύδη να στρέψουν αλλού την προσοχή του κόσμου του ΠΑΟ.

Σοκ με Τζανδάρη!

Σοκ με Τζανδάρη!

Ο νεαρός μέσος του Ολυμπιακού που αγωνίζεται ως δανεικός στον Πανιώνιο, υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού.