Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ας μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια

Ας μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016 - 20:28

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΟΥΣΚΙΔΗΣ

Οχι ότι περιμέναμε κάτι διαφορετικό από το αλαφουζέικο, αλλά είναι πραγματικά για γέλια η αντίδρασή τους στη συνέντευξη Κοντονή. Φυσικά, γι’ ακόμη μια φορά στόχος τους είναι ο αποπροσανατολισμός και η παραπληροφόρηση, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις θεωρίες συνωμοσίας στις οποίες καταφεύγουν κατά καιρούς για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, καθώς και το παραμύθι περί πολεμικής στην ομάδα τους από… παντός είδους εξωγενείς παράγοντες.

Με τον τρόπο αυτό ευελπιστούν ότι θα στρέψουν την προσοχή του κόσμου του Παναθηναϊκού μακριά από τους κωμικοτραγικούς χειρισμούς τους και τη μοιραία ασχετοσύνη τους. Τίποτα, όμως, απ’ όλα αυτά δεν είναι αρκετό για να καλύψει την ανεπάρκειά τους. Κανέναν δεν μπορούν να κοροϊδέψουν. Πολλώ δε μάλλον με τις φαιδρότητες περί ευθυγράμμισης του Κοντονή με τον Ολυμπιακό. Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε. Λες και δεν είναι ο Ολυμπιακός ο μοναδικός που κινδυνεύει από τυχόν κυρώσεις στις ελληνικές ομάδες με φόντο την απόφαση για τη ματαίωση της συνέχειας του Κυπέλλου. Εξάλλου, τόσο ο Γιαννάκης όσο και οι σύμμαχοί του, Μελισσανίδης και Ιβάν, έχουν ξεχάσει τι πάει να πει… Ευρώπη.

Οσο για τις συνωμοσίες που πάνε να δημιουργήσουν, ας μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Αλλοι έχουν ανάγκη από τέτοια κόλπα για να μην τους πάρουν με τις πέτρες. Εδώ τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Αλήθεια, τι θα έλεγαν όλοι αυτοί αν η παρέμβαση Ντογιάκου, στον χρόνο μάλιστα που έγινε, είχε να κάνει με τον Γιαννάκη και τον ΠΑΟ;

Μας ήρθε και η απειλή από πάνω μέσω υιού Σαββίδη ότι θα γίνουν… εφιάλτης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πολλά θα μπορούσε να τους πει κανείς, ειδικά για τους… Εφιάλτες της ελληνικής Ιστορίας, αλλά θα δώσουμε τόπο στην οργή λόγω ελλιπέστατης γνώσης της ελληνικής γλώσσας.

Επί της ουσίας, έστω και αγχωτικά, η ομάδα μπάσκετ εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας για το πρωτάθλημα, που ήταν, είναι και θα είναι ο πρώτος στόχος, ανεξάρτητα της πορείας στην Ευρωλίγκα. Ηταν λογικό άπαντες να έχουν αδειάσει ψυχολογικά και σωματικά μετά την υπερπροσπάθεια με τη Ρεάλ. Ωστόσο, τώρα που έκλεισε αυτό το μέτωπο, οφείλουν με ηρεμία να επικεντρωθούν στον στόχο της πρόκρισης, που έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα είναι απόλυτα εφικτός.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 29/03/2016)

Διαβάστε επίσης