Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κάθε άλλο παρά κρατά ισορροπίες…

Κάθε άλλο παρά κρατά ισορροπίες…
Κυριακή, 3 Απριλίου 2016 - 19:42

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΟΥΣΚΙΔΗΣ

Επειδή με τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών σε… παραποδοσφαιρικό επίπεδο έχουμε ξεχάσει ότι υπάρχει ακόμη αγωνιστική δράση, σήμερα η ομάδα παίζει με τον Πανθρακικό. Τέτοιου είδους παιχνίδια, εκτός της χρησιμότητάς τους για τη διατήρηση της φόρμας της ομάδας με φόντο τις όποιες πιθανότητες επανέναρξης του Κυπέλλου, έχουν και μία άλλη παράμετρο. Ο λόγος για την οριστικοποίηση στο μυαλό του προπονητή των εισηγήσεών του αναφορικά με το υπάρχον έμψυχο δυναμικό. Κυρίως βέβαια αναφορικά με τους παίκτες για τους οποίους υπάρχει μια αμφιταλάντευση, για πολλούς και διάφορους λόγους. Ομως, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις υποχρεώσεις της ομάδας, δεν έχει νόημα να μπει κανείς σε οποιουδήποτε είδους ονοματολογία. Το μόνο σίγουρο, που έχει να κάνει και με το μέτωπο των δανεικών, είναι η ανάγκη περαιτέρω επένδυσης στο ελληνικό στοιχείο και ιδιαίτερα σε κάποιους που για τον έναν ή τον άλλον λόγο δεν πήραν τον χρόνο συμμετοχής που πιθανώς άξιζαν με βάση τα όσα έδειξαν στο παρελθόν. Εξάλλου, ανεξαρτήτως των δεδομένων που θα διαμορφωθούν στο ρόστερ, είναι σαφές ότι παραδείγματα όπως του Φορτούνη φέτος και παλαιότερα των Μήτρογλου, Σάμαρη, Μανωλά, ακόμη και του Φετφατζίδη, δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Στο μέτωπο του Grexit, ένα στοιχείο που πρέπει να αντιληφθεί άμεσα ο Κοντονής είναι πως με τους χειρισμούς του κάθε άλλο παρά κρατά ισορροπίες, όπως τόσο διακαώς επιθυμεί ο ίδιος. Αντίθετα, καθιστά ανεξέλεγκτη την αντι-Ολυμπιακή συμμαχία, η οποία παίρνει το δικαίωμα να θεωρεί πως, αφού φθάσαμε σε αυτό το σημείο, δεν θα τη σταματά τίποτα πλέον. Ας πάψει λοιπόν ο υφυπουργός να προσπαθεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις περί ευνοϊκής μεταχείρισης έναντι του Ολυμπιακού, που πολύ έξυπνα του αποδίδουν οι άλλοι προκειμένου να τον ρίξουν στην παγίδα τους για να τους κάνει τα χατίρια (έστω κι αν γελάνε και οι πέτρες, αφού, όπως έχουμε πει, μόνο ο Θρύλος βγαίνει χαμένος από τα έως τώρα πεπραγμένα του Κοντονή), κι ας δει την πραγματικότητα κατάματα.

Η ευρωπαϊκή χρονιά στο μπάσκετ είναι ξεκάθαρα αποτυχημένη, με τους παράγοντες που συντέλεσαν σε αυτή την εξέλιξη να έχουν να κάνουν τόσο με τις αστοχίες στις επιλογές του καλοκαιριού, όσο και στις εν γένει ατυχίες στη διάρκεια της σεζόν. Ωστόσο, αυτή η ώρα δεν είναι για αναλύσεις, αλλά για ανασύνταξη. Βλέπετε, ο πρώτος στόχος ήταν, είναι και θα είναι το πρωτάθλημα, κι αν επιτευχθεί, η ομάδα θα κλείσει τις υποχρεώσεις της με θετικό πρόσημο. Υπάρχει το πλεονέκτημα έδρας, ο Ολυμπιακός έχει δίχως αμφιβολία καλύτερο και πιο δεμένο ρόστερ από τον Παναθηναϊκό (έστω κι αν οι εκπρόσωποι της «πράσινης» μασονίας πάνε να παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο) και πολύ χρόνο να επικεντρωθεί στους τελικούς και οι ταλαιπωρημένοι Σπανούλης και Πρίντεζης να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους. Από κει και πέρα, με νηφαλιότητα και με άλλον αέρα, αν γίνει το back to back στους εγχώριους τίτλους, θα μπορεί να γίνει ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν, που μοιραία (με πρώτο και κύριο άξονα τον Σπανούλη) θα έχει ουκ ολίγες ιδιαιτερότητες…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 03/04/2016)

Διαβάστε επίσης

Τους κρατάει ζεστούς ο Πορτογάλος

Τους κρατάει ζεστούς ο Πορτογάλος

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τις προθέσεις του Μάρκο Σίλβα στα εναπομείναντα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας και για τις ευκαιρίες που αναμένεται να δώσει στους πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού.

Τεσσάρα στο ρελαντί...

Τεσσάρα στο ρελαντί...

Ο Θρύλος νίκησε 4-0 τον Πανθρακικό και έκανε το 14 στα 14 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Δύο γκολ ο Ερνάνι, από ένα πέτυχαν οι Πάρντο και Πουλίδο, ο οποίος έβγαλε δύο ασίστ.

Σαν να... μην υπάρχει η απειλή του Grexit!

Σαν να... μην υπάρχει η απειλή του Grexit!

Ο Μάρκο Σίλβα εξέφρασε την αισιοδοξία του πως έστω και την τελευταία στιγμή, η Ελλάδα δεν θα αποκλειστεί από τις διεθνείς διοργανώσεις και ετοιμάζει την ομάδα για την επόμενη περίοδο - Διαβάστε αναλυτικά το θέμα στον «ΓΑΥΡΟ» που κυκλοφορεί.