Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σκάνδαλο αν δεν τιμωρηθεί ο Μάνταλος

Σκάνδαλο αν δεν τιμωρηθεί ο Μάνταλος
Τρίτη, 4 Απριλίου 2017 - 15:30

Υπάρχει αθλητική δικαιοσύνη; Υπάρχει ποδοσφαιρικός εισαγγελέας; Θα δει ο κ. Σιμιτζόγλου το βίντεο του αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-3 για να τιμωρήσει τη συμπεριφορά του Μάνταλου, ο οποίος πριν από το τρίτο γκολ των φιλοξενουμένων έριξε αγκωνιά στον Λέτο και τον έβγαλε εκτός πορείας; Η παράβαση είναι 100 % κόκκινη κάρτα που δεν τιμώρησε ο διαιτητής Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), ο οποίος ήταν διαιτητής μόνο για… βιτρίνα αφού δεν τιμώρησε καμία παράβαση.

Για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει ο κανονισμός, ο οποίος για φάσεις που διέλεθαν της προσοχής του διαιτητή προβλέπει χρήση βίντεο από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Αναλυτικά το άρθρο 10, παράγραφος 6 στ) του Πειθαρχικού Κώδικα προβλέπει τα εξής: «Η χρήση οπτικών μέσων (π.χ. βίντεο, φωτογραφίες), ως αποδεικτικού υλικού, επιτρέπεται, αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν καταγγελίας από οποιαδήποτε Π.Α.Ε. της ίδιας κατηγορίας, αποκλειστικά και μόνο στις εξής περιπτώσεις: α) διαπίστωση λανθασμένης αναγραφής υπαίτιου ποδοσφαιριστή (ταυτότητας προσώπου παραβάτη), β) παράβαση η οποία διεπράχθη και δεν τιμωρήθηκε από τον διαιτητή διότι διέλαθε της προσοχής του διαιτητή. Στις περιπτώσεις αυτές είναι υποχρεωτική η κλήση σε απολογία».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Μάνταλος μπορεί να τιμωρηθεί, όπως συνέβη και με τον Πατίτο στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0 που δεν τον απέβαλε ο Σιδηρόπουλος, αν και χτύπησε εκτός φάσης τον Φιγκέιρας, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας είδε το βίντεο και τον παρέπεμψε στην αθλητική δικαιοσύνη. Υπάρχει αθλητική δικαιοσύνη ή την κατάπιε η εξυγίανση;

Αντιγράφουμε και το άρθρο 10, παράφραφος 1 γ του Πειθαρχικού Κώδικα, αναφορικά με την ποινή που πρέπει να επιβληθεί στον Μάνταλο: «Ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ, αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά του σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο ομάδας ή για ανταπόδοση της βάναυσης συμπεριφοράς την οποία υπέστη ο ποδοσφαιριστής, έστω και αν βρισκόταν σε άμυνα». Και επειδή ο Μάνταλος είναι αρχηγός η ποινή προσαυξάνεται κατά μια αγωνιστική.

Οι δήθεν αντικειμενικοί ασχολούνται με το φτύσιμο του Λέτο στον Μάνταλο. Όμως, όλα ξεκίνησαν από την αγκωνιά που έριξε ο παίκτης της ΑΕΚ. Αρα, αυτούς τους αφήνουμε στην μπουρδολογία τους. Η μισή αλήθεια ισοδυναμεί με ολόκληρο ψέμα αλλά η… μαγική σφαίρα που βλέπουν τα «γιουσουφάκια» δεν τα γράφει αυτά. Ναι, να τιμωρηθεί και ο Λέτο, όμως πρέπει πρώτα να τιμωρηθεί και ο Μάνταλος για το «βρώμικο παιχνίδι» κατά του Αργεντινού.

Να σημειωθεί πως για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του Μάνταλου πάνω στον Λέτο έχει γράψει πρώτο το gavros.gr από τη χθεσινή ημέρα, λίγα λεπτά μετά δηλαδή από την αγκωνιά του Ελληνα μέσου πάνω στον παίκτη του ΠΑΟ, την οποία έκανε... γαργάρα ο διαιτητής Παπαδόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Ο Θρύλος στηρίζει! Εσύ; (vid)

Ο Θρύλος στηρίζει! Εσύ; (vid)

Δείτε το βίντεο και πώς θα μπορέσετε να βοηθήσετε κι εσείς αυτούς που έχουν ανάγκη, με τον Ολυμπιακό να στέκεται για μια ακόμα φορά αρωγός στον ραδιομαραθώνιο της UNICEF.

Ξεχάστε τα ντόρτια που τρώνε

Ξεχάστε τα ντόρτια που τρώνε

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού στον αγώνα με την Κέρκυρα πρέπει να έχουν συγκέντρωση για 90 λεπτά και διάθεση να πάνε πρώτοι στην μπάλα σε κάθε διεκδίκηση.

«Παγίδα» το ματς

«Παγίδα» το ματς

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να έχουν στον αγώνα με την Κέρκυρα οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Άλλοι επτά στη «μάχη»

Άλλοι επτά στη «μάχη»

Όπως γράφει ο «ΓΑΥΡΟΣ», ο Λεμονής σκοπεύει να βάλει άλλους επτά παίκτες στο κόλπο, ενόψει των αγώνων που έπονται.