Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γιατί η έφεση για τον Χιμένεθ είναι σωστή

Γιατί η έφεση για τον Χιμένεθ είναι σωστή
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017 - 10:03

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αναμενόμενη η έφεση του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Γιώργου Λαϊνη, μετά την πρωτόδικη-απόφαση σκάνδαλο, καθώς το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Λίγκας τιμώρησε τον Χιμένεθ με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους διάρκειας μόνο 15 ημερών για το κωλοδάκτυλο στην κερκίδα, μετά την αποβολή τους στο εκτός έδρας ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για απόφαση που δεν τιμά την αθλητική δικαιοσύνη, αφού με τίποτα δεν δικαιολογείται, τόσο μικρή ποινή για ένα σοβαρό παράπτωμα.

Οι δυο βασικοί λόγοι που η έφεση του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα έχει λογική (σε αντίθεση με την ποινή-χάδι) είναι οι εξής:

1)Για το κωλοδάκτυλο στους οπαδούς του ΠΑΟ από τον Χιμένεθ, στον εκτός έδρας αγώνα της ΑΕΚ, ο Πειθαρχικός Κώδικας προβλέπει απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους από έναν έως έξι μήνες! Δηλαδή, δεν επιβλήθηκε ούτε η ελάχιστη προβλεπόμενη ποινή, αν και μέχρι ο Βασιλειάδης καταδίκασε την ενέργειά του! Επίσης, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως με την άσεμνη χειρονομία δημιουργείται, τόσο στους φιλάθλους, όσο και στην κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης προς το ποδόσφαιρο και αποτρέπει την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα. Μια άλλη παράμετρος είναι και η εξής: Μπορεί να σκεφτεί κανείς τι θα γινόταν αν οι οπαδοί του ΠΑΟ αντιδρούσαν;

2)Ο Χιμένεθ κλήθηκε σε απολογία για δυο πειθαρχικές παραβάσεις. Η μια είναι το κωλοδάκτυλο και η άλλη, επειδή αποβλήθηκε λόγω αψιμαχίας με τον Κουρμπέλη. Για την αποβολή του είχε κληθεί με άρθρο που προέβλεπε τιμωρία μιας αγωνιστικής, όμως ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Σιμιτζόγλου άσκησε δίωξη, προκειμένου να τιμωρηθεί ο Χιμένεθ με άρθρο του Πειθαρχικού Κώδικα που προβλέπει δυο αγωνιστικές. Αρα, με βάση την πρωτόδικη ποινή προκύπτει το εξής ερώτημα: Ο Χιμένεθ τιμωρήθηκε μόνο για την αποβολή του και όχι για το κωλοδάκτυλο; Θα είχε ενδιαφέρον να δοθεί στη δημοσιότητα το σκεπτική της απόφασης της αθλητικής δικαστή.

Διαβάστε επίσης

Η αλήθεια για τους στόπερ

Η αλήθεια για τους στόπερ

Το δίδυμο Ένγκελς-Σισέ, ο Μποτία που είναι στα… πιτς, ο Νικολάου που επέστρεψε σε υψηλό επίπεδο με τη Γιουβέντους και ο Βούκοβιτς που… περιμένει. Τι συμβαίνει με τους κεντρικούς αμυντικούς του Ολυμπιακού.