Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα δυο «δεκάρια» βρίσκουν τον χώρο τους και μαγεύουν

Τα δυο «δεκάρια» βρίσκουν τον χώρο τους και μαγεύουν
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 - 12:49

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΩΤΣΗΣ

Ο Κέβιν Μιραλάς είναι εδώ. Ηρθε για να μείνει και να κάνει τον Ολυμπιακό ακόμη καλύτερο, ακόμη πιο ισχυρό, ακόμη πιο επικίνδυνο. Ωστόσο, ο πρωταθλητής είναι ήδη ισχυρός και διαθέτει ποδοσφαιριστές που κάνουν τη διαφορά και αλλάζουν τα δεδομένα των αγώνων. Στη Λάρισα, μάλιστα, δόθηκε για ακόμη μία φορά απάντηση στο ερώτημα εάν μπορούν να παίξουν μαζί ο Κώστας Φορτούνης με τον Μάρκο Μάριν. Μια εμφατικά θετική απάντηση, που δίνει υποσχέσεις για το μέλλον και που αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας και κυριαρχίας για τον Ολυμπιακό.

Πολλά έχουν ειπωθεί για το κατά πόσο ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής μπορεί να «χωρέσει» στην ίδια εξίσωση με τον βιρτουόζο Μάριν. Πολλοί διαφωνούν ότι είναι ευεργετικό. Αλλοι υπερθεματίζουν ότι είναι επιβεβλημένο να αγωνίζονται. Στη Λάρισα απέδειξαν ότι όταν οι δυο τους αφήνουν στην άκρη τους εγωισμούς που προκαλεί το τεράστιο ταλέντο τους, μπορούν να κερδίσουν... μόνοι τους παιχνίδια για τον Ολυμπιακό.

Το ποδοσφαιρικό IQ αυτών των παλαιάς κοπής «δεκαριών» σπανίζει. Η ποιότητά τους, η αντίληψη του παιχνιδιού, η ταχύτητα στη σκέψη και την εκτέλεση και η δημιουργία στο «επί δύο». Όταν λειτουργούν αρμονικά, ο Ολυμπιακός αλλάζει επίπεδο. Και αυτό επιβεβαιώθηκε και στη Λάρισα. Ένα γκολ ευφυΐας από τον Μάριν, εξαιρετική δημιουργία στα άλλα δύο και δύο εκπληκτικές ασίστ από τον «Φόρτου» καθόρισαν το αποτέλεσμα στο «AEL FC Arena». Και τη τεράστιας σημασίας τρίποντο.

Το τι ακριβώς προσφέρουν αυτοί οι δύο αποτυπώνεται στην αντίδραση των οπαδών της Λάρισας, που ποτέ δεν συμπάθησαν τον Ολυμπιακό. Οι ύβρεις και οι χυδαιότητες μετετράπησαν σε χειροκροτήματα και επιφωνήματα θαυμασμού για τον αντίπαλο από τον Πειραιά, μετά το 3-0. Αλλά και σε χειροκρότημα για την ομάδα τους, που αντιμετώπισε σθεναρά, με κάθε τρόπο και με πάθος «κάτι» πολύ μεγαλύτερο από το μέγεθός της. Μέγεθος απέναντι στο οποίο δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Και ο Φορτούνης με τον Μάριν έφεραν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για αυτό.

Η εικόνα του Ολυμπιακού ολοένα και σκληραίνει. Οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν στα παιχνίδια με τη σιγουριά ότι θα τα κατακτήσουν. Ο,τι και να γίνει. Οι δύο μαέστροι του παίζουν καλά, συνεργάζονται καλά, βρίσκουν ο καθένας τον χώρο του στον αγωνιστικό χώρο. Αποτέλεσμα; Ο Ολυμπιακός ρολάρει και ο Ανσαριφάρντ... σκοράρει. Διότι ο εξαιρετικός και σε σούπερ φόρμα Ιρανός, συνεχίζει ακάθεκτος να συμμετέχει ενεργά στο πάρτι των δύο δημιουργών. Οδεύοντας ολοταχώς για την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ. Αλλά δείχνοντας στον νέο προπονητή, που τον είδε από... ψηλά, πως όποιος επιθετικός κι αν επιλεγεί να αποκτηθεί, ο ίδιος θα είναι «σκληρό καρύδι» στη μάχη για την 11άδα.

Διαβάστε επίσης

Με Μιραλάς η 11αδα του Θρύλου

Με Μιραλάς η 11αδα του Θρύλου

Ο Βέλγος παικταράς ξεκινάει στην αρχική ενδεκάδα του Οσκαρ Γκαρθία στην αναμέτρηση με τον Πλατανιά για το Κύπελλο Ελλάδος. Δείτε αναλυτικά ποιους επέλεξε να ξεκινήσει ο Ισπανός τεχνικός στο πρώτο του ματς στον πάγκο των ερυθρόλευκων.

Η παράδοση με τον Πλατανιά

Η παράδοση με τον Πλατανιά

Ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί αντιμέτωπος στο «Γ. Καραϊσκάκης» με την κρητική ομάδα στο Κύπελλο Ελλάδος άλλες δύο φορές, μετρώντας μία ισοπαλία και μία νίκη.