Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Μήτρογλου… εμπόδιο για τη φυγή του Εμενίκε

Ο Μήτρογλου… εμπόδιο για τη φυγή του Εμενίκε
Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 - 15:32

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κάθε ώρα που περνάει, μέχρι και την προσεχή Τετάρτη, οπότε και ολοκληρώνεται η εμβόλιμη μεταγραφική περίοδος, θεωρείται δικαίως κρίσιμη και για τις αποδεσμεύσεις στον Ολυμπιακό, με την περίπτωση του Εμάνουελ Εμενίκε να συνιστά το μεγαλύτερο «αγκάθι». Ο Νιγηριανός επιθετικός, που συνεχίζει να αμείβεται παχυλά για να προπονείται ξεχωριστά από την πρώτη ομάδα, προσπαθεί να βρει ομάδα στην Τουρκία, με την Αλάνιασπορ και την Αντάλιασπορ να δείχνουν κάποιο ενδιαφέρον.

Το θέμα είναι ότι στο ενδεχόμενο προσχώρησής του στη δεύτερη, ως εμπόδιο προβάλλει ο… Κώστας Μήτρογλου! Η Αντάλιασπορ θέλει να κάνει δικό της τον Έλληνα στράικερ, που δεν «κόλλησε» στη Μασσαλία (μόλις τρία γκολ σε 14 εμφανίσεις) και είναι έτοιμος να φύγει από τη Γαλλία, μόνο που η Μαρσέιγ προσπαθεί να μειώσει τη χασούρα. Το καλοκαίρι απέκτησε τον 30χρονο σέντερ φορ με 15 εκατ. ευρώ από την Μπενφίκα, η οποία όμως διατήρησε 50% ποσοστό μεταπώλησης, κάτι που σημαίνει ότι εάν ο Μήτρογλου δοθεί με 9 εκατ. ευρώ (ποσό που προσδιορίζει ως «ταβάνι» το «France Football»), τότε η ΟΜ θα βάλει στα ταμεία της μόλις 4,5 εκατ. ευρώ.

Σ’ αυτήν την περίπτωση η Μαρσέιγ δεν πρόκειται να τον πουλήσει άμεσα, θα περιμένει μέχρι το καλοκαίρι, ελπίζοντας ότι ο διεθνής επιθετικός θα βρει τον καλό του εαυτό, ώστε να «ανέβει» η τιμή του και έτσι ίσως ανοίξει ο δρόμος για να… ξεφορτωθεί ο Ολυμπιακός τον Εμενίκε.

Διαβάστε επίσης

Φιλικό με την Τσερνομόρετς

Φιλικό με την Τσερνομόρετς

Αρκετές σημαντικές ειδήσεις «έβγαλε» η συνάντηση του Δημάρχου της Οδησσού, Γκενάντι Τρουχάνοφ, με τον ομόλογό του, του Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.