Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η γρηγοράδα κάνει τη διαφορά

Η γρηγοράδα κάνει τη διαφορά
Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018 - 13:43

Τον νέο Ολυμπιακό «χτίζει» ήδη ο Όσκαρ Γκαρθία. Ο νέος τεχνικός προσπαθεί να δει μερικές από τις εντολές του να εφαρμόζονται στο γήπεδο και ήδη τα πρώτα... ψήγματα τα έχουμε δει. Η ομάδα είναι πιο γρήγορη, πιο σωστή στις πάσες της, πιέζει ψηλά, φτάνει με μεγαλύτερη ευκολία στα αντίπαλα καρέ, δημιουργώντας ευκαιρίες, ενώ και η άμυνα είναι κι αυτή σε πολύ καλά επίπεδα.

Είναι βέβαιο πως ο Γκαρθία δεν θα δει πλήρως τον Ολυμπιακό που θέλει. Αυτό θα γίνει από το καλοκαίρι και μετά, όταν και θα έχει κάνει αυτός την προετοιμασία. Πάντως, ήδη τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του έχουν φανερωθεί και ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος. Με τον Γκαρθία να ξέρει γιατί γίνεται αυτό και να το ζητάει από τους παίκτες.

Σχετικά με την επίθεση ή όταν αρχίζει έστω και από πίσω την επίθεσή της η ομάδα, ο Γκαρθία έχει δώσει εντολή να παίζεται γρήγορα η μπάλα, ώστε να αιφνιδιάζεται η αντίπαλη άμυνα. Επειδή στο 95% των αγώνων που παίζει στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός, ο αντίπαλος παίζει κλειστή και συμπαγή άμυνα, ο μόνος τρόπος για να την ανοίξει, είναι αυτός.

Είτε με κάθετες πάσες είτε με μπαλιές στους ακραίους, που από τη μεριά τους ή θα σεντράρουν ή θα τη δίνουν στο ύψος της περιοχής. Όλα αυτά, όμως, θα πρέπει να γίνονται γρήγορα, με τους παίκτες να έχουν πιάσει το νόημα και να κάνουν πράξη τις εντολές του Γκαρθία στο χορτάρι.

Διαβάστε επίσης

Δυνατά, απ' την αρχή!

Δυνατά, απ' την αρχή!

Το σχέδιο δράσης του Ολυμπιακού για τον αποψινό αγώνα με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, με τον Όσκαρ Γκαρθία να έχει δώσει ρητές εντολές στους ποδοσφαιριστές του.

Το 10 το καλό!

Το 10 το καλό!

Ο Ολυμπιακός ψάχνει τη 10η συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, με την οποία θα παραμείνει μόνος πρώτος. Live στο gavros.gr στις 19:30/NS1.

Έχει πάρει κεφάλι (vids)

Έχει πάρει κεφάλι (vids)

Απόψε θα είναι η 11η φορά που ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης εκτός έδρας για το πρωτάθλημα - Πώς ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να είναι μπροστά.