Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άλυτη εξίσωση η ισορροπία

Άλυτη εξίσωση η ισορροπία
Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018 - 20:26

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Πλησιάζουμε στο τέλος της σεζόν και η μεγαλύτερη πληγή για τον Ολυμπιακό παραμένει η ανασταλτική του λειτουργία. Τι κι αν έχουν μείνει 3οι στην βαθμολογία οι «ερυθρόλευκοι», διατηρούν την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα έχοντας σημειώσει 46 γκολ.

Τα ίδια έχει πετύχει και ο ΠΑΟΚ, αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης έπρεπε να έχει, τουλάχιστον, 2 λιγότερα αν είχαν καταλογιστεί τα εμφανή οφ-σάιντ του Πέλκα. Ας μην επεκταθούμε και για τις άλλες διαιτητικές αποφάσεις που έχουν ευνοήσει την ομάδα του Σαββίδη.

Το ζήτημα για τον Ολυμπιακό δεν είναι η αποτελεσματικότητα στην επίθεση, έστω κι αν κανένα από τα δύο σέντερ φορ που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι (Εμενίκε και Τζούρτζεβιτς) δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες. Το μεγάλο πρόβλημα για τους «ερυθρόλευκους» παραμένει από την αρχή της σεζόν η κακή ανασταλτική λειτουργία.

Έχοντας δεχθεί 22 γκολ, δηλαδή 10 περισσότερα από την ΑΕΚ και 11 πιο πολλά από τον ΠΑΟΚ, είναι εμφανές ότι στα μετόπισθεν δεν βγαίνει η… εξίσωση.

Ο Τάκης Λεμονής είχε προσπαθήσει να λύσει το ζήτημα με μια πιο σφικτή ομάδα, ενώ το πλάνο του Όσκαρ Γκαρσία γρήγορα βγήκε… νοκ άουτ, επειδή η πίεση ψηλά προϋποθέτει καλύτερη φυσική κατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις ομάδες της πρώτης οκτάδας στην Super League, μόνο η Ξάνθη (27) έχει δεχθεί περισσότερα γκολ από τον Ολυμπιακό!

Αυτό σημαίνει ότι δεν μιλάμε μόνο για κάποια ατομικά λάθη ή απλά έλλειψη ποιότητας των μπακ, αλλά συνολικά για τον τρόπο που ενεργούν οι «ερυθρόλευκοι», όταν βρίσκονται σε θέση άμυνας.

Διαβάστε επίσης

Γελοιοποιήθηκαν ξανά

Γελοιοποιήθηκαν ξανά

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε απόφαση το Σάββατο, όμως είναι δύσκολο να συμβεί. Αστειότητες και στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Τους ισοπέδωσαν οι Νομικοί Εκπρόσωποι του Ολυμπιακού.

Πλήρης επιβεβαίωση του Μαρινάκη

Πλήρης επιβεβαίωση του Μαρινάκη

Συνέντευξη στην εφημερίδα «L’ Equipe» παραχώρησε ο Ρεμί Γκαρντ, για τον οποίο τονίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ ότι «…σχεδόν είχε υπογράψει στον Ολυμπιακό». Δεν είναι εύκολο να έρθει στην Ελλάδα ένας καταξιωμένος προπονητής.

«Να διορθώσουμε τα λάθη μας»

«Να διορθώσουμε τα λάθη μας»

Ο Όσκαρ Γκαρθία αναφέρθηκε στο τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας, σημειώνοντας πως θα πρέπει να εκλείψουν τα λάθη.