Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Μάχη» για να επιστραφούν οι τρεις βαθμοί

«Μάχη» για να επιστραφούν οι τρεις βαθμοί
Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 - 20:37

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση της απόφασης σχετικά με την προσφυγή του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο, όπου το νομικό επιτελείο της ομάδας, ο Βασίλης Δημακόπουλος και ο Αργύρης Λίβας έδωσαν «μάχη» για να επιστραφούν οι τρεις βαθμοί από τον αγώνα με την ΑΕΚ. Δεν υπήρξε, ούτε ζητήθηκε, προθεσμία και υπομνήματα.

Η πλευρά του Ολυμπιακού ζήτησε την εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας, καθώς δεν είναι δυνατόν για γεγονότα διάρκειας λίγο λεπτών να επιβάλλεται, πέραν των δυο αγωνιστικών και αφαίρεση τριών βαθμών. «Σε διαφορετική περίπτωση, που δεν τηρούσαμε κανένα μέτρο ασφάλειας, που η στάση μας δεν ήταν η επιβεβλημένη, που είχαμε αδιαφορήσει στις ενέργειες που έκαναν οι συγκεκριμένοι φίλαθλοι, θα ήταν πάλι -3; Μόνο και μόνο από αυτό προκύπτει σαφέστατα ότι πρέπει να εφαρμοστεί η αρχή της αναλογικότητας», επεσήμανε ο Αργύρης Λίβας, προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται «αφαίρεση τριών βαθμών για μία ομάδα που τήρησε όλα τα μέτρα τάξης που είχαν συμφωνηθεί στη σύσκεψη που είχε προηγηθεί με την αστυνομία και τους υπόλοιπους φορείς του αγώνα, που είχαν άψογη στάση κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και του συγκεκριμένου περιστατικού».

Ακόμη ο δικηγόρος της ΠΑΕ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως όλες οι εκθέσεις, πλην της αστυνομίας, ήταν άψογες : «Θέλω να εκφράσω έναν προβληματισμό. Προκύπτει από την έκθεση του παρατηρητή ότι η οργάνωση του αγώνα ήταν άψογη και υπήρχε πάρα πολύ καλή συνεργασία με όλους τους παράγοντες του αγώνα. Αυτό τοι αναγράφει ο παρατηρητής στην αναλυτική του έκθεση. Το ίδιο προκύπτει και από όλες τις υπόλοιπες εκθέσεις. Αποδεικνύεται σαφέστατα ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, όταν οι συγκεκριμένοι φίλαθλοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο απλά για να διαμαρτυρηθούν προς τους ποδοσφαιριστές μας, κράτησαν την δέουσα στάση, απέναντι και στους αξιωματούχους του αγώνα και στην αντίπαλη ομάδα». Ακόμη αναφέρθηκε και στην προχειρότητα που είναι γραμμένος ο Πειθαρχικός Κώδικας, που δεν διαχωρίζει τα συμβάντα ανάλογα με τη σοβαρότητά τους.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Δημακόπουλος τόνισε: «Η βλάβη που προκαλείται από την κύρωση είναι δυσανάλογα μεγάλη προς το αγαθό που επιχειρείται να υπερασπιστεί. Οι κυρώσεις των δύο αγωνιστικών και του προστίμου είναι αρκετές για να πραγματωθεί το αποτέλεσμα που ο νομοθέτης προτείνει. Η αφαίρεση των τριών βαθμών θεωρώ ότι παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας και ζητάμε να μην επιβληθεί».

Διαβάστε επίσης

Λιντς για Οτζίτζα

Λιντς για Οτζίτζα

Ο αγγλικός σύλλογος προτίθεται να κάνει πρόταση στον Ολυμπιακό για αγορά του 29χρονου Βέλγου σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ.

Το μέλλον του ανήκει!

Το μέλλον του ανήκει!

Ο Μάριος Βρουσάι αποτελεί το πρόσωπο των ημερών στον Ολυμπιακό και δικαίως, μετά την εμφάνισή του κόντρα στην Κέρκυρα, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να πρέπει ωστόσο να παραμείνει προσγειωμένος, συνεχίζοντας τη σκληρή δουλειά…