Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εντολή της FIFA για ξένους διαιτητές

Εντολή της FIFA για ξένους διαιτητές
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018 - 22:09

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μια από τις βασικές απαιτήσεις της FIFA από την ΕΠΟ, για να αποφευχθεί και ο τελευταίος κίνδυνος για Grexit, είναι η ψήφιση κανονισμού για τον ορισμό ξένων διαιτητών σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Τη σχετική επιστολή υπογράφει η Γενική Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φάτμα Σαμούρα και όσον αφορά στη διαιτησία ενημερώνει επίσης ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου επίκειται και η έλευση τρίτου ξένου αρχιδιαιτητή, άρα ταυτόχρονα αδειάζει και τον Περέιρα, ο οποίος με το ζόρι αποδέχθηκε τον Ισπανό Μαρίν και δεν ήθελε με τίποτα τρίτο ξένο στην ΚΕΔ.

Εμμέσως πλην σαφώς και η ίδια η FIFA επιβεβαιώνει ότι οι Έλληνες διαιτητές τα έκαναν «μπάχαλο» και ότι με τις αποφάσεις τους έκριναν το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Παράλληλα δικαιώνει και τον Ολυμπιακού που πρώτος από όλους είχε υποβάλλει αίτημα για ορισμό αλλοδαπών διαιτητών στα ντέρμπι του πρωταθλήματος, αίτημα που απορρίφθηκε επειδή τάχα δεν το ήθελε η FIFA!

Όμως, η Σαμούρα φρόντισε να τους εκθέσει. Η ΕΠΟ δεν έχει δικαίωμα να βάλει... μπλόκο στην έλευση ξένων διαιτητών από την στιγμή μάλιστα που αποτελεί και απαίτηση για να αποφευχθεί το Grexit. Με άλλα λόγια ο κανονισμός είναι σα να ισχύει αφού η ψήφισή του είναι μονόδρομος, δηλαδή τυπική υπόθεση, από την ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Οι Έλληνες διαιτητές εκτίθενται για μια ακόμη φορά. Είχαν αντιδράσει με επιστολή στον Περέιρα, με αφορμή τον ορισμό του Μπορμπαλάν στον τελικό Κυπέλλου, όμως το χειρότερο για αυτούς είναι πως τους απαξίωσε μέχρι και η ίδια η FIFA. Κάποιοι ρέφερι και βοηθοί του πίνακα της Superleague έπρεπε να είχαν φύγει εδώ και καιρό...

Διαβάστε επίσης

Γρήγορο ποδόσφαιρο!

Γρήγορο ποδόσφαιρο!

Ο Ολυμπιακός της νέας περιόδου, που σχεδιάζει ο Πέδρο Μαρτίνς, θα έχει ως βασικό «όπλο» την ταχύτητα.