Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άλλο πλάνα, άλλο... αεροπλάνα

Άλλο πλάνα, άλλο... αεροπλάνα
Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 - 22:44

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης δεν θέλει ένα κανονικό πρωτάθλημα αλλά ένα πρωτάθλημα-λάστιχο... Πρώτα μας διαδήλωνε ότι ήθελε Superleague με δώδεκα ομάδες, τώρα θέλει να γίνουν 20, με το πρόσχημα ότι αυτό βολεύει το πλάνο του για μείωση των ομάδων. Αυτά δεν είναι πλάνα, αεροπλάνα είναι, για να κάνουμε και λίγο χιούμορ.

Πριν αναλύσουμε το πλάνο του που χωρίζει την Superleague στα δυο (σ.σ. να υποθέσουμε ότι θα χωριστεί σε βορρά και νότο;), οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1)Πρόκειται για να νέα παρέμβαση του Βασιλειάδη στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, καθώς το πώς θα γίνουν τα πρωταθλήματα δεν αποτελούν αρμοδιότητα του Υφυπουργού Αθλητισμού αλλά της Superleague και της ΕΠΟ. Όμως, αυτές ενημερώνονται είτε από δηλώσεις του, είτε από διαρροές, όπως στην τελευταία περίπτωση. Αντε, το πολύ πολύ να τα μαθαίνει ο Γραμμένος, ο οποίος το πιο πιθανό είναι να συμφωνεί.

2)Οποιες αλλαγές, για αύξηση ή μείωση των ομάδων, έχουν να κάνουν με τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτό το θέλει η FIFA και ισχύει διεθνώς. Ηδη, η Λίγκα αποφάσισε το πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19 να γίνει με τους ίδιους όρους και η σέντρα έχει προγραμματιστεί για τις 25 Αυγούστου.

Για να πάρετε μια γεύση από τα νέα όνειρα του Βασιλειάδη διαβάστε το... πλάνο του, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν και δεν διαψεύστηκαν:

Α)Να μείνουν η Κέρκυρα και ο Πλατανιάς, που ήδη υποβιβάστηκαν, και να ανέβουν δυο επιπλέον ομάδες από την Football League. Να σωθούν δυο ομάδες που στην Superleague ψήφιζαν ότι ο ΠΑΟΚ;

Β)Αυτές οι ομάδες να χωριστούν σε δυο ομίλους των δέκα και να συμμετάσχουν σε ένα πρωτάθλημα 18 αγωνιστικών. Στη συνέχεια, οι πέντε πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα δημιουργήσουν έναν νέο όμιλο δέκα ομάδων και μέσα από μια διαδικασία 18 αγωνιστικών θα προκύψει ο πρωταθλητής και οι ομάδες που θα λάβουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Δηλαδή, οι ομάδες θα παίζουν συνολικά 36 αγωνιστικές, άρα θα παίζουν μέχρι το καλοκαίρι, χώρια που οι αυτές που παίζουν στην Ευρώπη θα επιβαρυνθούν όσο δεν πάει, περισσότεροι από όλους οι διεθνείς.

Από εκεί και πέρα, οι πέντε τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου θα δημιουργήσουν έναν νέο όμιλο δέκα ομάδων και μέσα από ένα πρωτάθλημα 18 αγωνιστικών, οι δύο πρώτες θα κερδίσουν το εισιτήριο για τη SuperLeague 1 της σεζόν 2019-20 και οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν στη Football League.

Γ) Αν γίνουν αυτά και τον Αύγουστο αλλάξει γνώμη ο Βασιλειάδης θα αλλάξουν και τα πλάνα;

Δ) Το κράτος έχει αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στο ποδόσφαιρο σε θέμα οικονομικού ελέγχου των ΠΑΕ (π.χ. προέλευση χρημάτων που επενδύονται, απόδοση φόρων, οφειλών κτλ) ή σε θέματα βίας, όμως ο Βασιλειάδης κινδυνεύει να κατηγορηθεί ότι είναι με τα μόνα που δεν ασχολείται...

Καληνύχτα σας...

Διαβάστε επίσης

Βασικός ο Καμαρά

Βασικός ο Καμαρά

0 21χρονος μέσος αγωνίστηκε 90 λεπτά στο πρώτο μπαράζ της Αζαξιό με την Τουλούζ για το Σαμπιονά.