Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τρίβει τα χέρια του ο Μαρτίνς!

Τρίβει τα χέρια του ο Μαρτίνς!
Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2018 - 14:54

Οι μεταγραφές για τον Ολυμπιακό τελείωσαν, με τους «ερυθρόλευκους» να ολοκληρώνουν μάλιστα με πολύ ωραίο τρόπο τις κινήσεις τους, φέρνοντας στο Λιμάνι τον σπουδαίο Τουρέ, αλλά και τους Ναουέλ και Ζοσέ Σα.

Οι Πειραιώτες διαθέτουν αδιαμφισβήτητα ένα γεμάτο ρόστερ, το οποίο μπορεί εύκολα να αναφέρει κανείς ότι είναι από τα πιο πλήρη, αν όχι το πληρέστερο των τελευταίων ετών.

Όπως είναι φυσικό, ο Πέδρο Μαρτίνς τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, βλέποντας τη διοίκηση της ομάδας να του φέρνει πολλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, κάνοντας πραγματικότητα τις επιθυμίες του.

Από την άλλη, βέβαια, ο Πορτογάλος έχει και αρκετές σκέψεις ήδη, καθώς μοιραία, κάποιοι ποιοτικοί παίκτες αναγκαστικά θα μένουν εκτός από κάποια ματς. Πάντως, ο 48χρονος έχει δείξει ότι γνωρίζει τον τρόπο να διαχειριστεί το ρόστερ του, όπως πρέπει, ώστε να αποδίδει τα μέγιστα ο Ολυμπιακός και ταυτόχρονα όλοι να είναι ικανοποιημένοι.

Πάμε, όμως, να δούμε αναλυτικά το πληρέστατο ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Πορτογάλος κόουτς των Πειραιωτών.

Στήριξη σε Γιαννιώτη, από κοντά Ζοσέ Σα και Χουτεσιώτης.

Στις θέσεις για τον «1» ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να στηρίξει τον Ανδρέα Γιαννιώτη, τον καλύτερο πορτιέρο, δηλαδή του περυσινού πρωταθλήματος. Ο διεθνής γκολκίπερ τα έχει πάει μέχρι στιγμής εξαιρετικά και δείχνει να κερδίζει το στοίχημα. Τον Γιαννιώτη πλαισιώνουν οι Ζοσέ Σα, τον οποίο περιμένουμε να δούμε, διεκδικώντας και εκείνος θέση στην ομάδα, αλλά και τον πάντα φιλότιμο και εργατικό Χουτεσιώτη.

Τους πίστεψε και αναγεννήθηκαν

Ο Ολυμπιακός στην αμυντική του γραμμή διαθέτει ως επί το πλείστον παίκτες που πέρυσι δεν ήταν σίγουρο αν θα μείνουν στην ομάδα, όπως οι Βούκοβιτς, Σισέ και Ομάρ. Ωστόσο, ο Πέδρο Μαρτίνς πίστεψε σε αυτούς και οι ίδιοι τον δικαίωσαν, καθώς και τον Ολυμπιακό. Παρόμοια περίπτωση ο Τσιμίκας, ο οποίος επέστρεψε και βγάζει μάτια, ενώ και ο Μιράντα, παρά την κριτική που του έχει ασκηθεί, δείχνει ότι έχει τα στοιχεία που χρειάζονται για τη θέση, ειδικά, όταν φαίνεται ότι προορίζεται για 2ο σέντερ μπακ και όχι για βασικό στην ομάδα. Τέλος, ο Μεριά ανεβαίνει συνεχώς και κερδίζει τις εντυπώσεις, με τον Μαρτίνς να έχει πάντα στη διάθεση του το «πολυεργαλείο» που λέγεται Βασίλης Τοροσίδης, καθώς και τους Μασούρα και Κούτρη για τα ακραία μπακ.

Άξονας τοπ επιπέδου!

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια για τους παίκτες που διαθέτει ο Ολυμπιακός στο κέντρο του. Η αποκάλυψη Καμαρά, ο «σκύλος» Γκιγιέρμε, ο αναγεννημένος Μπουχαλάκης και φυσικά ο τεράστιος Γιάγια Τουρέ, το όνομα του οποίου αρκεί για να προκαλέσει τρόμο σε όλους τους αντιπάλους του Θρύλου. Επίσης, στον άξονα υπάρχει ο Νάτχο, ο οποίος διαθέτει τεράστια ποιότητα και εμπειρία και ανεβάζει και εκείνος το επίπεδο των Πειραιωτών. Ο Ολυμπιακός είναι πάρα πολύ δυνατός και στο κέντρο του, κάτι το οποίο δεν συνέβαινε τα τελευταία χρόνια και όλοι τους μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία της ομάδας που όλοι ονειρεύονται στο σύλλογο.

«Άκρα» για φίλημα...

Συνεχίζουμε με τα εξτρέμ του Θρύλου, τα οποία έχουν κάνει τη διαφορά μέχρι στιγμής. Τόσο ο Λάζαρος όσο και ο Ποντένσε έχουν προσφέρει θέαμα και ουσία και έχουν μπει στη καρδιά όλων των ΓΑΥΡΩΝ. Πλέον, στους δύο αυτούς ήρθε να προστεθεί ο Ναουέλ, ο οποίος φαίνεται ότι είναι και εκείνος τοπ επιπέδου, ενώ υπάρχει και ο φιλότιμος Βρουσάι που έχει κερδίσει τον Μαρτίνς.

Ο «Φόρτου» που αγάπησε ο κόσμος και ο «Φέτφα»

Η θέση του επιτελικού μέσου είναι μία από τις σημαντικότερες κάθε ομάδας, με τον Ολυμπιακό να έχει αναθέσει στον Κώστα Φορτούνη αυτό τον ρόλο. Ο «Φόρτου» είναι πάρα πολύ καλός μέχρι στιγμής, βγάζει στον αγωνιστικό χώρο όλα τα στοιχεία που έκαναν τον κόσμο να τον αγαπήσει και η πολύ καλή εικόνα της ομάδας οφείλεται σε σημαντικό βαθμό σε εκείνον. Από εκεί και πέρα, ο «Φέτφα» έχει ανέβει, γνωρίζει πολύ μπάλα και μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις, όντας πολυτέλεια να έρχεται από τον πάγκο.

Διέσυραν κόσμο με το καλημέρα...

Τέλος, στην επίθεση ο Ολυμπιακός διαθέτει τους Γκερέρο, Χασάν και Μάνο. Οι πρώτοι δύο έχουν καταφέρει να διασύρουν πολύ κόσμο μέχρι στιγμής. Ο Ισπανός είναι ένας αληθινός μαχητής και μόνο όταν βρεθεί κανείς στο γήπεδο μπορεί να καταλάβει τα όσα προσφέρει στην ομάδα. Από εκεί και πέρα, ο Χασάν έχει δείξει αν και το δείγμα είναι μικρό, ότι μπορεί να προσφέρει και εκείνος πολλά πράγματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, διαθέτοντας διαφορετικά στοιχεία από τον Ισπανό φορ. Τέλος, ο Μάνος περιμένει τις ευκαιρίες του, ώστε να αποδείξει ποιος είναι.

Ο Ολυμπιακός, σίγουρα διαθέτει, λοιπόν, ένα από τα πιο πλήρη ρόστερ των τελευταίων χρόνων, με τον Πέδρο Μαρτίνς να καλείται να το διαχειριστεί και να οδηγήσει τον Θρύλο εκεί που ανήκει, σηκώνοντας πολλά τρόπαια.

Διαβάστε επίσης

Εκμεταλλεύονται τη διακοπή...

Εκμεταλλεύονται τη διακοπή...

Ανεβαίνει η ένταση στις προπονήσεις του Ολυμπιακού, ώστε να είναι όλοι έτοιμοι να βοηθήσουν στην επανέναρξη των επίσημων υποχρεώσεων των Πειραιωτών.