Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όμιλος με ομάδες από… χρυσάφι!

Όμιλος με ομάδες από… χρυσάφι!
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 - 19:27

Η φάση των ομίλων του Europa League ξεκινά την Πέμπτη και ο όμιλος του Ολυμπιακού είναι από τους πιο δύσκολους. Κι αυτό το αναφέρουμε γιατί οι χρηματιστηριακές αξίες των ομάδων που είναι στο γκρουπ του Θρύλου, είναι από τις μεγαλύτερες στη διοργάνωση. Μίλαν και Μπέτις μαζί έχουν αξία που ξεπερνά τα 650 εκατομμύρια ευρώ. Για να καταλάβει κανείς πόσο δύσκολος είναι ο όμιλος των «ερυθρολεύκων» και πόσο υψηλός είναι ο συντελεστής δυσκολίας.

Η Μίλαν έχει αξία, σύμφωνα με το transfermarkt, που ξεπερνά τα 470.000.000€. Για την ακρίβεια οι «ροσονέρι» αξίζουν 476 εκατομμύρια ευρώ και είναι η 3η πιο πλούσια ομάδα στη διοργάνωση, πίσω από τις δύο αγγλικές, την Τσέλσι και την Άρσεναλ. Σε ό,τι αφορά τώρα την Μπέτις, η δική της αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι 181.000.000€. Μια ομάδα που ήταν στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, αλλά είναι μέσα στη δεκάδα των πιο ακριβών ομάδων της διοργάνωσης.

Τόσο οι Ιταλοί όσο και οι Ισπανοί είναι μέσα στην κορυφαία δεκάδα, βάσει αξίας, μεταξύ των 48 ομάδων του Europa League. Ένας ακόμα όμιλος υπάρχει που έχει ομάδες με μεγάλη αξία, αλλά η δική του χρηματιστηριακή αξία είναι κοντά στα 100.000.000€ πιο κάτω. Ο όμιλος με Λάτσιο και Μαρσέιγ που μαζί έχουν αξία που φτάνει λίγο πάνω από τα 580 εκατομμύρια ευρώ.

Αντιλαμβάνονται όλοι πόσο δύσκολος είναι ο όμιλος για τους «ερυθρόλευκους». Αλλά αυτός ο Ολυμπιακός θα ψάξει την υπέρβαση. Μπορεί να κάνει ότι έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Μεγάλες νίκες κόντρα σε αντιπάλους από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και να φτάσει στην πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Διαβάστε επίσης

Ορισμός για... κλάματα

Ορισμός για... κλάματα

Ανάλυση: Ο Πολωνός Ντάνιελ Στεφάνσκι, αν και είναι 41χρονών, είναι άπειρος στην Ευρώπη και τρίτο όνομα στη χώρα του.