Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ομολογία ενοχής» της ΑΕΚ, μονόδρομος η δικαίωση του Λάζαρου!

«Ομολογία ενοχής» της ΑΕΚ, μονόδρομος η δικαίωση του Λάζαρου!
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 - 18:20
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση της απόφασης από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, σχετικά με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Το ισχυρό νομικό επιτελείο του Ολυμπιακού και του παίκτη ανέδειξαν για μια ακόμα φορά το πώς έχει η κατάσταση. Παράλληλα «εκμεταλλεύτηκε» την …ομολογία ενοχής της ΑΕΚ, η οποία έκανε το λάθος να ισχυριστεί ότι το έγγραφο που έχει στα χέρια για τον Χριστοδουλόπουλο και θεωρεί ότι δεσμεύεται μαζί της, το υπέγραψε τον Αύγουστο του 2016. Η δικαίωση του παίκτη είναι μονόδρομος, επειδή η ΑΕΚ δεν αντέδρασε στην έκδοση του δελτίου του ως παίκτη του Ολυμπιακού, άρα είναι είναι τελεσίδικη απόφαση, καθώς η ΑΕΚ δεν το προσέβαλε, ενώ, ακόμη και με την απλή λογική είναι κατανοητό, ότι τα συμβόλαια που βρίσκονται στα συρτάρια των ΠΑΕ και δεν κατατίθενται στην ΕΠΟ, στη Λίγκα και στον ΠΣΑΠ δεν είναι συμβόλαια και δεν είναι δυνατό να αποτελούν νόμιμα έγγραφα!

Όλα αυτά με αφορμή την εκδίκαση της, από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, της έφεση της ΑΕΚ εναντίον της πρωτόδικης απόφασης της ΠΕΕΟΔ/ΕΠΟ που, εφαρμόζοντας τους κανονισμούς, ακύρωσε το δήθεν συμβόλαιο του παίκτη με την ΑΕΚ, ενώ ταυτόχρονα εκδικάστηκε και η προσφυγή του Ολυμπιακού που ζητά την επιβολή της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών για δύο περιόδους στην ΑΕΚ, διότι κυνηγά τον Χριστοδουλόπουλου που δεν της ανήκει, επειδή δεν έχει συμβόλαιο μαζί της! Ταυτόχρονα εκδικάστηκε και η πρόσφατη παρέμβαση του ΠΣΑΠ υπέρ του ποδοσφαιριστή. Οι εμπλεκόμενες πλευρές πήραν προθεσμία για να καταθέσουν υπομνήματα, πιο συγκεκριμένα ως την Τετάρτη. Τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που έδωσε το «παρών» στην εκδίκαση στο Διαιτητικό Δικαστήριο εκπροσώπησαν οι Άσπα Σουλούκου και Ιωάννης Χατζησαββάογλου, ενώ τον Ολυμπιακό η Λίνα Σουλούκου και την πλευρά του ΠΣΑΠ ο Μανώλης Αλιφραγκής.

«Το αντίτιμο των 5.000 ευρώ καταβλήθηκε καθυστερημένα»

Ξεκίνησε η Ασπασία Σουλούκου την αγόρευσή της. Η δικηγόρος του Χριστοδουλόπουλου υπέβαλε ένσταση κακής σύνθεσης του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Αφενός δεν μπορεί να συνεδριάσει ως εφετείο, αφετέρου η σύνθεσή του έπρεπε να έχει, όχι τρεις δικαστικούς λειτουργούς και δύο διαιτητές-δικηγόρους. Έπρεπε να είναι επταμελές και να ορίσουν έναν ακόμα διαιτητή-δικηγόρο τόσο η πλευρά του παίκτη, όσο κι η αντίστοιχη του ΠΣΑΠ.

Επίσης κατέθεσε ένσταση αναρμοδιότητας από το Διαιτητικό Δικαστήριο, καθώς δεν υφίσταται συμβόλαιο του παίκτη, όπως προκύπτει από την απόφαση της ΠΕΕΟΔ. Με την Άσπα Σουλούλκου να τονίζει: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έχει καταθέσει το εν λόγω έγγραφο όμως ζητά να ασκήσει δικαιώματα. Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν αναφέρει ποιές διατάξεις παραβιάστηκαν» και συνέχισε: «Πέρα ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου το έγγραφο που εμφάνισε η ΑΕΚ ήταν και μεταχρονολογημένο. Στις 28/8/2016 ο Χριστοδουλόπουλος υπέγραψε συμφωνία με τη Βερόνα που λήγει στις 30/6/2018. Ομολόγησε ότι είναι μεταχρονολογημένο. Μάλιστα υπογράφει ο νυν εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, κ. Δέδες που αποχώρησε το 2016. Ουδέποτε κατατέθηκε για νομικό έλεγχο. Ένα συμβόλαιο είναι έγκυρο όταν κατατίθεται στον ΠΣΑΠ, στην ΕΠΟ και στη Λίγκα. Δεν τον κατέθεσε η ΠΑΕ, το αθέτησε. Άρα για ποιο πράγμα μιλάμε! Ουδέποτε η Βερόνα μεταβίβασε δικαίωμα απόκτησης του ποδοσφαιριστή από 1/7/2018. Αποτελεί μυστήριο αν πληρώθηκαν οι όροι του δανεισμού! Από ό,τι ξέρουμε δεν πληρώθηκαν οι όροι του δανεισμού από τη Βερόνα, ούτε το φιλικό δεν έγινε, ενώ το αντίτιμο των 5.000 ευρώ καταβλήθηκε καθυστερημένα».

«Ανήθικη και παράνομη πρακτική»

Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο δικηγόρος του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, Ιωάννης Χατζησαββάογλου που υπογράμμισε: «Να εξετάσει η επιτροπή σας εάν υπάρχει συμβόλαιο. Θα έπρεπε η ΠΑΕ ΑΕΚ να ενημερώσει τον ποδοσφαιριστή, όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις του συμβολαίου. Όταν έστειλε ο παίκτης το συμβόλαιο και πως θα εξασκήσει το νόμιμο δικαίωμα, η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν απάντησε. Τα έγγραφα σε συρτάρια ΠΑΕ δεν είναι συμβόλαια. Η ΑΕΚ ανακοίνωσε ότι τον αποκτά για 2+1 χρόνια, όμως αυτό το συμβόλαιο δεν υπάρχει πουθενά. Πρόκειται για ανήθικη και παράνομη πρακτική που η ΑΕΚ ζητά από την επιτροπή σας να τη νομιμοποιήσει., Αν ισχύουν συμβόλαια που βρίσκονται στα συρτάρια, θα γίνουμε ζούγκλα! Η ουσία της υπόθεσης είναι ότι παραδείγματος χάρη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μπορεί να ζητήσει από τους παίκτες που έχει να υπογράψουν συμβόλαια κι αν ικανοποιηθεί από τις εμφανίσεις τους, να τα εμφανίσει αργότερα. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα, Η ΠΑΕ ήθελε να είναι εξασφαλισμένη στο μέλλον η παρουσία του ποδοσφαιριστή».

«Δεν υπάρχει συμβόλαιο…»

Την πλευρά του ΠΣΑΠ εκπροσώπησε ο δικηγόρος Μανώλης Αλιφραγκής που συντάθηκε με την εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή και πρόσθεσε: «Τα συμβόλαιο πρέπει να κοινοποιούνται, εάν δεν υπάρχει συμβόλαιο, δεν υπάρχει τίποτα!» και συμπλήρωσε: «Η υπόθεση είναι παρόμοια με του Κουτρουμπή, άρα πρέπει να δικαιωθεί ο Χριστοδουλόπουλος».

«Η Λίγκα επικύρωσε το δελτίο του Λάζαρου, η ΑΕΚ δεν προσέβαλε την απόφαση»

Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησε η Λίνα Σουλούκου. Η νομική σύμβουλος των «ερυθρολεύκων» υπογράμμισε: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ έρχεται να αντλήσει δικαιώματα από δικό της δόλο και ζητεί από το δικαστήριο να τη δικαιώσει. Στις 10/5/.2018 απέστειλε λίστα με τα συμβόλαια που λήγουν σε όλες τις ΠΑΕ, όπου αναφέρει ότι ο ποδοσφαιριστής Χριστοδουλόπουλος είναι ελεύθερος. Η ΠΑΕ ΑΕΚ έλαβε αυτή τη λίστα όπου υπάρχουν μέσα ο Μασούντ, ο Κονέ και ο Ανέστης, αλλά αυτούς δεν τους κυνηγά, ενώ δεν αντιδρά που ο Χριστοδουλόπουλος είναι μέσα σε αυτή τη λίστα, προφανώς επειδή πήγε στον Ολυμπιακό!

Στις 14/5/2018 ο Ολυμπιακός στέλνει επιστολή στην ΑΕΚ και την ενημερώνει ότι ξεκινά διαπραγματεύσεις με τον Χριστοδουλόπουλο. Στις 15/5/2018 ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις και το συμβόλαιο κατατέθηκε στη Superleague. Η ΑΕΚ δηλώνει ότι έχει σύμβαση με τον Χριστοδουλόπουλο το οποίο θα καταθέσει την 1/7/2018, κάτι που ουδέποτε έπραξε. Το δελτίο του Χριστοδουλόπουλου με τον Ολυμπιακό επικυρώθηκε, ούτε αυτό προσέβαλε η ΑΕΚ! Άρα είναι τελεσίδικο ότι ο παίκτης ανήκει στον Ολυμπιακό».

Διαβάστε επίσης

Λείπει το γκολ

Λείπει το γκολ

Σε ένα ακόμα ματς τον τελευταίο καιρό ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε. Κι αυτό αποτελεί σημαντικό ζήτημα.