Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ούτε τα προσχήματα η... εξυγίανση

Ούτε τα προσχήματα η... εξυγίανση
Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 - 21:48
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Φοβερά και τρομερά πράγματα γίνονται στη διαιτησία σε εποχή... εξυγίανσης, μια λέξη που πλέον προκαλεί απέχθεια και μόνο στο άκουσμά της! Στις 8 Νοεμβρίου 2015 ο Τάσος Κάκος (Κέρκυρας) παρακολούθησε το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Πανθρακικός 0-0 από τη σουίτα του Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα, καθώς υπήρξε συμφωνία να αναλάβει πόστο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Τελικά, ο ΠΑΟΚ έκανε πίσω, επειδή προέκυψαν αντιδράσεις.

Παρόλα αυτά ο Τάσος Κάκος παρέμενε στον πίνακα των παρατηρητών αντί να τον διαγράψουν, αν και έπρεπε να παραιτηθεί ο ίδιος πριν πάει στη σουίτα του προέδρου του ΠΑΟΚ και πριν συμφωνήσει. Αυτό ήταν το σωστό. Και ο πρώην διεθνής ρέφερι, Ηρακλής Τσίκινης (Μεσσηνίας), και νυν τηλεκριτικός, για μια μέρα είχε πάει στον Παναιγιάλειο, όμως έχασε την ιδιότητα του διαιτητή.

Άσχετα, αν η συμφωνία ΠΑΟΚ-Κάκου δεν ολοκληρώθηκε, καθώς ο κανονισμός απαγορεύει «εμπλοκή» διαιτητών με ομάδες. Άλλωστε η τηλεόραση τον είχε δείξει να... χτυπιέται σε μια χαμένη ευκαιρία του ΠΑΟΚ.

Κάποια στιγμή ο Τάσος Κάκος ...έπαιξε να μπει στην ΚΕΔ, απόδειξη ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή, μπορεί και σύμπτωση. Πάντως, ο Κάκος συμφώνησε να γίνει τηλεκριτικός διαιτησίας στο OPEN, στο κανάλι του Σαββίδη!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι φέτος ο Κάκος ορίστηκε στο Καραϊσκάκη, για να βαθμολογήσει τον Φωτιάδη (Καστοριάς) στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 5-0, μια επιλογή που αποτέλεσε πρόκληση. Είναι ο μοναδικός φετινός ορισμός του στην Superleague, ενώ στις 30 Οκτωβρίου είχε μπει και στο Κύπελλο (ΑΕΛ-Ηρόδοτος)...

Για ποιόν λόγο ο Κάκος δεν έμπαινε συχνά...

Πολλές συμπτώσεις στην ελληνική διαιτησία...

Διαβάστε επίσης