Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Κουμπαράκης ασυλία, οι βοηθοί σωτηρία λόγω... εξυγίανσης

Ο Κουμπαράκης ασυλία, οι βοηθοί σωτηρία λόγω... εξυγίανσης
Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018 - 22:13
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Καμία φαντασία στους ορισμούς. Όχι μόνο δεν βάζουν ξένους διαιτητές στον Ολυμπιακό, άρχισαν και την... ανακύκλωση με τους ίδιους και τους ίδιους, κάτι που σημαίνει ότι θα γίνονται τα ίδια και χειρότερα, τόσο στη διαιτησία, όσο και στους αγώνες των «ερυθρολεύκων». Στο ματς Ολυμπιακός-Παναιτωλικός διαιτητής θα είναι ο Κουμπαράκης (Θράκης) και βοηθοί οι Μπαλτάς (Αχαΐας) και Κούλα (Ξάνθης).

Ο Κουμπαράκης (Θράκης) μπαίνει για δεύτερη φορά φέτος σε αγώνα των «ερυθρολεύκων», αν και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό είχε ξεσηκώσει τον κόσμο με τα σφυρίγματά του. Μπορεί στην πρεμιέρα ο Ολυμπιακός να νίκησε 1-0, όμως ο ρέφερι και ο βοηθός Τζιώτζιος (Θράκης) εκτέθηκαν στο 45', όταν δεν καταλόγισαν πέναλτι σε σέντρα του Πάρντο, καθώς η μπάλα βρήκε ξεκάθαρα το απλωμένο χέρι του Ντιόγκο μέσα στην περιοχή. Άξιο αναφοράς ότι ο συγκεκριμένος ρέφερι, ο οποίος νωρίτερα (41') σωστά καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Φορτούνη, επιλέγεται για τέταρτη φορά σε αγώνα της Superleague και αυτό το αναφέρουμε για να δείξουμε ότι δεν έχει λογική να μπαίνει δεύτερη φορά σε παιχνίδι της ίδιας ομάδας που είναι ο Ολυμπιακός!

Έλειψε μόνο δυο αγωνιστικές

Επίσης, σημειώστε ότι για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό δεν τιμωρήθηκε, απόδειξη ότι ορίστηκε τέταρτος, τόσο την 3η, όσο και την 4η αγωνιστική, ενώ την 5η αγωνιστική διαιτήτευσε Αρης-Αστέρας Τρίπολης 2-0, όπου έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στους γηπεδούχους. Γενικά, ο Κουμπαράκης, παρότι δεν κάνει καλή σεζόν, δεδομένου ότι δεν πήγε καλά ούτε στο τρίτο του παιχνίδι στη Λίγκα (Λεβαδειακός-ΑΕΛ 1-1), ματς για το οποίο η Θεσσαλική ομάδα έβγαλε τέσσερις ανακοινώσεις, έχει ασυλία. Απόδειξη ότι έχει επιλεγεί έξι φορές ως τέταρτος διαιτητής και η τελευταία ήταν την προηγούμενη αγωνιστική, στον αγώνα Παναιτωλικός-ΑΕΚ 2-1! Δηλαδή, από τους ορισμούς έλειψε μόνο δυο αγωνιστικές!

Ο... απίθανος σερί ορισμός

Συνεχίζουμε με τον πρώτο βοηθό Χασάν Κούλα (Ξάνθης), ο οποίος «έπαιζε» να βγει, τόσο από τον πίνακα, όσο και από διεθνής, όμως σώθηκε την τελευταία στιγμή, παραμένοντας, τόσο στην Σούπερ Λίγκα, όσο και στον πίνακα των διεθνών.

Το... απίθανο είναι ότι ο Κούλα ορίζεται για δεύτερη σερί αγωνιστική! Την περασμένη Κυριακή ήταν στο παιχνίδι ΟΦΗ-Αρης 1-2 που σφύριξε ο πρώτος. Όμως, είναι σπάνιο οι βοηθοί να παίρνουν σερί ορισμό, συνήθως μπαίνουν μετά από 2-3 αγωνιστικές! Αυτό έχει ξαναγίνει μια φορά, με τον Κωσταρά (Αιτ/νιας), ο οποίος την 4η αγωνιστική μπήκε Ατρόμητος-ΑΕΛ 2-0 και την 5η ΟΦΗ-ΑΕΚ 0-3.

Κόπηκε στα τεστ του καλοκαιριού

Την προηγούμενη σεζόν ο Κούλα μπήκε δυο φορές στον Ολυμπιακό. Στο εντός έδρας παιχνίδι με την Λαμία, που είναι το προηγούμενό του, δεν είχε θέμα. Όμως, στον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0, το πέναλτι στον Καρσελά που δεν έδωσε ο Παπαπέτρου είναι στην πλευρά του και θα μπορούσε να τον βοηθήσει, ενώ στο 41' έπρεπε να σταματήσει επίθεση του Χίλιεμαρκ με οφσάιντ. Ηταν να βγει από τον πίνακα λόγω του λάθους στον περσινό προημιτελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-0 που άφησε τον Πέλκα να σκοράρει από θέση οφσάιντ. Ο αγώνας της Τούμπας έγινε στις 24/01 και ο διεθνής βοηθός ορίστηκε μόνο σε ένα ματς πρωταθλήματος, στο υπόλοιπο της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου! Επίσης, την τρέχουσα σεζόν πρώτη φορά ορίστηκε την 6η αγωνιστική επειδή κόπηκε στα αγωνιστικά τεστ. Αν η ΚΕΔ τηρούσε τη δέσμευσή της να μη δώσει δεύτερη ευκαιρία, ο Κούλα δεν θα ήταν στους πίνακες!

Η... περίπτωση Μπαλτά

Ο Μπαλτάς (Αχαϊας), που όπως έχομε γράψει είναι ανιψιός του αρχιδιαιτητή της εποχής του Θωμά Μητρόπουλου, του Νικάκη που είναι και Αγρινιώτης, ενώ η αδελφή του, η μητέρα του Μπαλτά, παντρεύτηκε στην Πάτρα, σύμφωνα πάντα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ.

Ο Μπαλτάς, λοιπόν, είχε βγει από τους πίνακες λόγω χαμηλών βαθμολογιών και επέστρεψε λόγω... εξυγίανσης, πιο συγκεκριμένα όταν την ΚΕΔ είχαν αναλάβει οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, με τους οποίους έμπαινε σε διεθνείς αγώνες, την εποχή που σφύριζαν, ειδικά στους αγώνες του Κουκουλάκη. Ο Μπαλτάς υπήρξε διεθνής βοηθός.

Έμπαιναν με άλλους

Για την ακρίβεια οι Κούλα και Μπαλτάς δεν είναι βοηθοί του Κουμπαράκη, καθώς σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, έμπαιναν με άλλους διαιτητές. Ο Κούλα ορίστηκε την 6η αγωνιστική με τον Σκουλά (Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟ), την 8η, την 9η και την 11η με τον Τζήλο (ΑΕΚ-Αρης και Ατρόμητος-ΠΑΟΚ, ΟΦΗ-Αρης). Ο δε Μπαλτάς και στα τρία προηγούμενα παιχνίδια του ήταν με τον Κομίνη (Θεσπρωτίας), πιο συγκεκριμένα στους αγώνες Παναιτωλικός-Ατρόμητος (1η), Πανιώνιος-Αρης (6η) και Ξάνθη-Πανιώνιος (10η). Το επισημαίνουμε επειδή υποτίθεται ότι η ΚΕΔ τους χώρισε σε διαιτητικές ομάδες.

Παρατηρητής από την ΚΕΔ!

Τον Κουμπαράκη και τους βοηθούς (τον Κούλα και τον Μπαλτά) θα βαθμολογήσει ο Νίκος Ιωσηφόγλου, ο οποίος ορίστηκε παρατηρητής διαιτησίας. Δεν είναι μόνο ότι ανήκει στην ΕΠΣ Αθηνών, είναι και συνεργάτης της ΚΕΔ! Είναι δυνατόν οι ρέφερι που σφυρίζουν τον Ολυμπιακό να έχουν ασυλία και να ορίζουν σε αγώνα του άνθρωπο που είναι συνεργάτης τους; Γίνονται φοβερά και τρομερά πράγματα. Επίσης, τέταρτο διαιτητή έβαλαν τον Τάση που ανήκει στην ΕΠΣ Ηπείρου, πρόεδρος της οποίας είναι ο Βρακάς!

Διαβάστε επίσης

«Θέλει προσοχή ο Φορτούνης!»

«Θέλει προσοχή ο Φορτούνης!»

Η ιταλική ιστοσελίδα «mondosportivo» έκανε ανάλυση της Ελλάδας, μετά την κλήρωση των προκριματικών του Euro 2020, με ιδιαίτερη αναφορά στον αρχηγό του Ολυμπιακού.

Οι αποφάσεις του Μαρτίνς

Οι αποφάσεις του Μαρτίνς

Εννέα ποδοσφαιριστές δεν συμπεριλήφθηκαν στα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού για το ματς με τον Παναιτωλικό.

Ο Λάζαρος είναι ΕΔΩ!

Ο Λάζαρος είναι ΕΔΩ!

Έχει μεγάλη θέληση και ξεπέρασε γρηγορότερα από το αναμενόμενο τον τραυματισμό του, με τον Μαρτίνς να τον συμπεριλαμβάνει στην αποστολή του ματς με τον Παναιτωλικό.