Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δίδυμο για... κλάματα οι Μπουξμπάουμ, Γκάγκας

Δίδυμο για... κλάματα οι Μπουξμπάουμ, Γκάγκας
Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018 - 21:17
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σα να μην έφτανε η επιλογή του Τζήλου (Λάρισας) στο παιχνίδι Ξάνθη-Ολυμπιακός, αποτελεί «μυστήριο» γιατί επέλεξαν τον βοηθό Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής), ο οποίος δεν είναι στη διαιτητική ομάδα του Λαρισαίου ρέφερι, ενώ «περίπτωση» είναι ο δεύτερος βοηθός του, Δημήτρης Γκάγκας (Λάρισας).

Το λάθος του βοηθού Δημήτρη Γκάγκα (Λάρισας) στο ματς της 15ης αγωνιστικής της προηγούμενης σεζόν Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 δεν έχει προηγούμενο. Εφόσον δεν είδε ότι στο 73', στο σουτ του Ανσαριφάρντ, η μπάλα πέρασε τη γραμμή, και μάλιστα ήταν μισό μέτρο μέσα, αποτελεί κορυφαία επίδειξη ανικανότητας. Πρόκειται για τέρμα που φαινόταν με γυμνό μάτι όχι μόνο από τις εξέδρες, όχι μόνο από τον Προφήτη Ηλία του Πειραιά, φαινόταν μέχρι και από την Αίγινα! Ο Γκάγκας εξέθεσε εαυτόν, περισσότερο όμως εξέθεσε αυτούς που τον όρισαν.

Η νέα αδικία με Αστέρα...

Ο Γκάγκας (Λάρισας), ο οποίος θα είναι δεύτερος βοηθός του Τζήλου στην Ξάνθη, στον αγώνα της φετινής 3ης αγωνιστικής Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-1 δεν είδε ότι ο Μανιάς ήταν οφσάιντ στην ευκαιρία που έχασε ο παίκτης του Αστέρα στο 55'. Τότε ο αγώνας ήταν στο 1-0 και ο Αστέρας ισοφάρισε στο 67'. Ο Γκάγκας γεννήθηκε στις 10/04/73, άρα είναι 45 ετών, άρα στον δεύτερο γύρο θα είναι εκτός πινάκων. Επίσης, το καλοκαίρι του 2016 είχε μείνει εκτός πινάκων, όμως επανήλθε, όταν στην ΚΕΔ ανέλαβαν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης.

Παράλληλη πορεία με Τζήλο!

«Εκλεκτός» της εξυγίανσης είναι ο πρώτος βοηθός του Τζήλου στο παιχνίδι Ξάνθη-Ολυμπιακός. Ο Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ. Είναι... ίδια σειρά στην Σούπερ Λίγκα και είχαν παράλληλη πορεία, ο ένας στον πίνακα των διαιτητών και ο άλλος στον πίνακα των βοηθών. Ανέβηκαν την ίδια σεζόν (2015-16), υποβιβάστηκαν την επόμενη (2016-17), επανήλθαν την περίοδο 2017-18 και την τρέχουσα σεζόν ο Λαρισαίας από τον Ιανουάριο θα είναι και επίσημα διεθνής διαιτητής και ο βοηθός από την Ανατολική Αττική θα είναι διεθνής βοηθός, καθώς ήδη δηλώθηκαν στην ΦΙΦΑ.

Πάντως, ο Μπουξμπάουμ δεν έχει μπει στη διαιτητική ομάδα του Τζήλου, καθώς τους χώρισαν στο σεμινάριο του καλοκαιριού. Ο βοηθός από την Ανατολική Αττική είναι στο ίδιο γκρουπ με τους Τζοβάρα και Τσαμούρη. Αναλυτικά, μέχρι τώρα, ορίστηκε στους εξής αγώνες 2η αγωνιστική ΑΡΗΣ – ΑΕΛ: Τζοβάρας (Φθιώτιδας), 4η Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός: Τζοβάρας (Φθιώτιδας), 8η ΑΕΛ-ΟΦΗ: Παπαπέτρου (Αθηνών), 10η ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός: Τσαμούρης (Πειραιά).

Το λάθος στο Περιστέρι

Στις 9 Αυγούστου 2017, πριν ανακοινωθούν οι πίνακες της Superleague, είχε οριστεί στο φιλικό Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-0 και εκτός από τον Διαμαντόπουλο και ο Μπουξμπάουμ εξόργισε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, επειδή δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Μπεν. Στο παρελθόν, ο Αυστριακής καταγωγής βοηθός, ορίστηκε σε δυο ματς των «ερυθρολεύκων», στις 05/11/17 (Ολυμπιακός-Πλατανιάς 5-1) και στις 11/02/17 (Ολυμπιακός-ΑΕΛ 2-0), όπου δεν έδωσε δικαιώματα.

Διαβάστε επίσης

Ο Μαρτίνς έχει τις λύσεις!

Ο Μαρτίνς έχει τις λύσεις!

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει την ευχέρεια να έχει ένα γεμάτο ρόστερ, με δύο ή και περισσότερους παίκτες σε κάθε θέση.