Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ασταμάτητα δημιουργικός ο Φορτούνης!

Ασταμάτητα δημιουργικός ο Φορτούνης!
Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018 - 09:18
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Βρισκόμαστε στην ουσία στη μέση της χρονιάς, διότι η διακοπή για τις γιορτές πάντα «χωρίζει» μια σεζόν στη μέσα. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο στα ματς του Ολυμπιακού, εκτός από το σκοράρισμα και τα γκολ, είναι αυτό της δημιουργίας. Φέτος ο παίκτης που έχει κάνει τη διαφορά εκεί είναι ο Κώστας Φορτούνης, με τις 8 ασίστ που έχει δώσει σε όλες τις διοργανώσεις, από το καλοκαίρι μέχρι και τώρα.

Αυτή η επίδοση είναι η 3η καλύτερη για έναν «ερυθρόλευκο» ως τις γιορτές. Ο μοναδικός που έχει δώσει παραπάνω ασίστ από τον αρχηγό του Ολυμπιακού είναι ένας προκάτοχός. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Από το 2000 και μετά ο «Τζόλε» σε δύο διαφορετικές σεζόν είχε δώσει παραπάνω ασίστ από αυτές που έχει τώρα «μοιράσει» ο Φορτούνης ως τη διακοπή για τις γιορτές.

Η κορυφαία επίδοση στο πρώτο μισό μιας σεζόν ήταν οι 12 το 2007-08, ενώ είχαν προηγηθεί οι 9 ασίστ το 2003-04, ως τα μέσα μιας αγωνιστικής περιόδου, από τον πρώην «ερυθρόλευκο» αρχηγό.

Αντίστοιχη επίδοση με τη φετινή του Κώστα Φορτούνη, δηλαδή 8 ασίστ ως τα μισά μιας σεζόν είχαν άλλοι δύο «ερυθρόλευκοι» στο πρόσφατο παρελθόν. Πρώτος ήταν ο Ριβάλντο τη σεζόν 2006-07 και δεύτερος ο Φουστέρ τη σεζόν 2013-14.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο νυν αρχηγός του Ολυμπιακού βελτίωσε το δικό του ρεκόρ ως τις γιορτές, καθώς πέρσι στο ίδιο διάστημα είχε δώσει 6 ασίστ, ενώ φέτος έδωσε 2 περισσότερες!

Διαβάστε επίσης