Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γιόρτασε τα 94 με τεσσάρα!

Γιόρτασε τα 94 με τεσσάρα!
Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019 - 21:20
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε ο Ολυμπιακός τα 94α γενέθλιά του. Οι «ερυθρόλευκοι» μπροστά στο κοινό τους, έκαναν δώρο μια ευρεία νίκη με αντίπαλο τον Άρη, νικώντας 4-1 την ομάδα της Θεσσαλονίκης που προέρχονταν από έξι ματς χωρίς ήττα. Με τον Ντανιέλ Ποντένσε σε μεγάλα κέφια να σημειώνει δύο γκολ, τον Γιώργο Μασούρα να έχει άλλο ένα και συμμετοχή σε ένα ακόμα και τον Γκερέρο να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα. «Θρύλε γερά και χρόνια σου πολλά» φώναξαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού πολλές φορές και στο τέλος ζήτησαν το «διπλό» μέσα στο ΟΑΚΑ, την άλλη Κυριακή (17/3).

Αποτελεσματικότητα 100%

Με τη γνωστή ενδεκάδα των τελευταίων ματς και μια αλλαγή στην ενδεκάδα ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός. Ο Ομάρ επέστρεψε στο αρχικό σχήμα, στο δεξί άκρο της άμυνας. Το πρόβλημα στην αρχή του ματς, στο πρώτο τέταρτο, ήταν η ανασταλτική λειτουργία των «ερυθρολεύκων». Ο Άρης προσπαθούσε να παίξει μπάλα. Καλά οργανωμένος ανασταλτικά και με γρήγορο επιθετικό τρανσίσιον. Είναι χαρακτηριστικό πώς στο διάστημα αυτό πήγε να απειλήσει τρεις φορές στην κόντρα. Μια επέμβαση του Μεριά, μια του Μιράντα και μια με ομαδική προσπάθεια οι παίκτες του Ολυμπιακού ανέκοψαν τους αντιπάλους τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν συνοχή στο παιχνίδι, δεν είχαν ρυθμό, δεν μπορούσαν να βγάλουν φάση. Τα λάθη στην άμυνα πολλά και στο 24' γλίτωσαν το γκολ στην πιο επικίνδυνη φάση του Άρη με τον Φετφατζίδη. Η ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού είναι αδιαμφισβήτητη. Μια φάση (27') ήταν ικανή για να έρθει το γκολ. Ο Φορτούνης βρήκε τον Ομάρ, εκείνος έδωσε μια ακόμα ασίστ και ο Μασούρας σκόραρε (1-0). Τόσο απλά, τόσο εύκολα, με μια οργανωμένη επίθεση, έναν σωστό συνδυασμό και προβάδισμα στο σκορ. Με τη συνέχεια να είναι καλύτερη. Λίγο αργότερα (34') ήρθε και το δεύτερο γκολ όπου φάνηκε η κλάση του Ποντένσε και τον Ολυμπιακό να αποκτά καθαρό προβάδισμα νίκης με το 2-0. Έχοντας 3 τελικές, όλες στο τέρμα στο πρώτο 45λεπτο και προβάδισμα δύο τερμάτων.

Είχε κέφια ο Ποντένσε

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο μεν, αλλά έφερε το ματς στα μέτρα του. Κυρίως διότι κατάφερε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα και να μην αφήνει στον Άρη να κάνει ό,τι και στο πρώτο μέρος. Από το 57%-43% του πρώτου ημιχρόνου φτάσαμε στο 60%-40% με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, στο δεύτερο η ανασταλτική λειτουργία των «ερυθρολεύκων» ήταν αισθητά βελτιωμένη με την ομάδα του Παντελίδη να μην πλησιάζει το ίδιο εύκολα στην περιοχή του Σα. Μετά το 60ό λεπτό ο Μαρτίνς άρχισε τις αλλαγές με πρώτη την είσοδο του Γκερέρο, καθώς ο Χασάν είχε ενοχλήσεις και βγήκε. Μια φάση αδράνειας έδωσε στον Άρη τη δυνατότητα να σκοράρει και να ξαναμπεί στο ματς. Για ένα λεπτό…

Στο 74' ο Μαρτίνες μείωσε σε 2-1 και δεν πανηγύρισε το γκολ, καθώς δεν ξέχασε το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό. Αλλά ο Ποντένσε είχε… κέφια. Ένα λεπτό αργότερα πέτυχε μια ακόμα γκολάρα, δείγμα της μεγάλης κλάσης του. Πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, «χόρεψε» ξανά τον Βέλεθ και την έστειλε εκεί που ο Κουέστα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, με το σκορ να γίνεται 3-1 και τους «ερυθρόλευκους» να «κλειδώνουν» τη νίκη. Ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στο ματς και τον Καμαρά που επέστρεψε μετά το ματς με τον ΟΦΗ για να έρθει ένα ακόμα γκολ στο φινάλε, το «κερασάκι στην… τούρτα» από τον Γκερέρο που διαμόρφωσε το τελικό 4-1 για τον Ολυμπιακό. Σκορ που έδωσε πανηγυρικό τόνο στη νίκη, ανήμερα των 94ων γενεθλίων του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου.

Το φιλμ της αναμέτρησης:

2' Ατομική ενέργεια του Μπουχαλάκη, «έσπασε» για τον Ποντένσε που σούταρε, με τον Κουέστα να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση.

7' Απευθείας εκτέλεση του Φετφατζίδη, απέκρουσε με γροθιές ο Σα.

13' Σέντρα του Ποντένσε από τα δεξιά, κεφαλιά του Μασούρα, η μπάλα κόντραρε στον Βαλεριάνο και κατέληξε κόρνερ.

24' Λάθος του Μιράντα με τον Φετφατζίδη να γίνεται κάτοχος της μπάλας, μπήκε στην περιοχή από αριστερά, πλάσαρε, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα με το τέρμα.

27' 1-0 Ο Ομάρ κινήθηκε από τα δεξιά μετά την κάθετη πάσα του Φορτούνη, έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Μασούρας από κοντά πλάσαρε εύστοχα.

34' 2-0 Μασούρας άλλαξε το παιχνίδι από τα δεξιά στα αριστερά για τον Ποντένσε που μπήκε στην περιοχή, έκανε την προσποίηση στον Βαλεριάνο και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κουέστα.

65' Σέντρα του Κούτρη από τα αριστερά, ο Φορτούνης δεν έπιασε καλά το σουτ από καλό σημείο και αστόχησε.

68' Γέμισα του Σιώπη για τον Βαλεριάνο που κατέβασε την μπάλα, σούταρε με τον Σα να διώχνει σε κόρνερ.

74' 2-1 Ο Μαρτίνες έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή,, απέφυγε τον Ανδρούτσο και μείωσε το σκορ.

75' 3-1 Η μπάλα έφτασε στον Ποντένσε που απέφυγε τον Βέλεθ και την έστειλε στην γωνία του Κουέστα.

82' Κόρνερ του Μαρτίνες από τα δεξιά, κεφαλιά του Ρόουζ, η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Σα.

90' 4-1 Αντεπίθεση για τον Ολυμπιακό με τον Κούτρη να κάνει τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Βέλεθ και ο Γκερέρο με κεφαλιά ανέβασε το δείκτη του σκορ.

Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Γκιλιέρμε (25'), Χασάν (31') και Σιώπη (38'), Βέλεθ (44').

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Μεριά, Μιράντα, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας (70' Ανδρούτσος), Ποντένσε, Φορτούνης (85' Καμαρά), Χασάν (62' Γκερέρο).

Άρης: Κουέστα, Βαλεριάνος, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ, Σιώπης, Ματίγια (78' Μπάσα), Λάρσον, Φετφατζίδης (57' Μαρτίνες), Μ. Γκαρσία, Γιουνές.

Διαβάστε επίσης

Ποντένσε (ξανά) και... 3-1! (vid)

Ποντένσε (ξανά) και... 3-1! (vid)

To όγδοο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού σημείωσε ο Πορτογάλος εξτρέμ, σκοράροντας για δεύτερη φορά επί του Άρη στον Ναό!

Χτύπησε ο Χασάν...

Χτύπησε ο Χασάν...

Ο Αιγύπτιος επιθετικός του Ολυμπιακού αποχώρησε με ενοχλήσεις στη μέση από το ματς με τον Άρη.