Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θετικό το πρώτο «τεστ» στην Πολωνία!

Θετικό το πρώτο «τεστ» στην Πολωνία!
Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 - 20:56

Αρκετά καλό πρόσωπο έδειξε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Πόγκον Στσέτσιν, στο 2ο φιλικό προετοιμασίας του και 1ο επί πολωνικού εδάφους.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 με την πολωνική ομάδα, δείχνοντας αρκετά καλά στοιχεία, κυρίως στην επανάληψη της αναμέτρησης.

Οι παίκτες του Θρύλου είχαν την ευκαιρία να «ξεμουδιάσουν» από τις διπλές και σκληρές προπονήσεις, την ώρα που ο Πέδρο Μαρτίνς έβγαλε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες του.

Θετικό ντεμπούτο πραγματοποίησε ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος έδειξε ωστόσο ότι δεν βρίσκεται ακόμη στο 100% της αγωνιστικής του κατάστασης. Ξεχώρισαν επίσης ο Γιάννης Μασούρας, ο οποίος σκόραρε το μοναδικό γκολ των Πειραιωτών, αλλά και οι Γκιλιέρμε, Μπρούνο και Ντουρμισάι.

Καλό ξεκίνημα, όχι ανάλογη συνέχεια…

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Τζολάκη, Μασούρα, Αβραάμ, Μπα, Τσιμίκα, Ανδρούτσο, Γκιλιέρμε, Μπρούνο, Βαλμπουενά, Κάιπερς και Σολδάνο.

Με τους «ερυθρόλευκους» να αρχίζουν αρκετά καλά την αναμέτρηση, έχοντας πολύ καλή στιγμή στο 4’, όταν ο Βαλμπουενά, ο οποίος πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Θρύλου, με μία μαγική μακρινή πάσα βρήκε στην κίνηση τον Μασούρα, εκείνος γύρισε από δεξιά, όμως το σουτ του Σολδάνο κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα, κυρίως από τα δεξιά, με τους δραστήριους Μπρούνο και Μασούρα, ωστόσο, χωρίς να μπορέσουν να φανούν απειλητικοί. Με τον Γκιλιέρμε να αποτελεί τον παίκτη από τον οποίοι ξεκινούσαν όλες οι επιθέσεις της ομάδας, πραγματοποιώντας για μία ακόμη φορά πολύ καλή εμφάνιση.

Αντίθετα, η Πόγκον, η οποία βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο στην προετοιμασία της όσο περνούσε η ώρα έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο, καταφέρνοντας στο 19’ να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Γκουαροτσένα, έπειτα από αδράνεια της αμυντικής γραμμής των «ερυθρόλευκων».

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα μπροστά από την εστία των Πολωνών και έτσι το εις βάρος τους 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Βελτιωμένος και πιο δραστήριος στην επανάληψη!

Στην επανάληψη οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με τους Τζολάκη, Μασούρα, Τοροσίδη, Βούκοβιτς, Μαρτίνη, Ανδρούτσο, Γκιλιέρμε, Μπρούνο, Ποντένσε, Ντουρμισάι, Γκερέρο. Με τις αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς να δίνουν πνοή στην επίθεση της ομάδας, κυρίως με τους εξαιρετικούς Ντουρμισάι και Ποντένσε.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν και στο 2ο ημίχρονο αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ντουρμισάι και τον Ποντένσε να δίνουν πνοή στην επίθεση της ομάδας. Μάλιστα, στο 65’ κατάφεραν να φέρουν το ματς ξανά στα ίσια, με τον εξαιρετικό Γιάννη Μασούρα. Ο αμυντικός των Πειραιωτών με πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή της Πόγκον έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας των Πολωνών για το 1-1. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς στη συνέχεια ανέβασαν ακόμη περισσότερο την απόδοσή τους, με τον Ντουρμισάι να χάνει στο 80’ πολύ καλή ευκαιρία να επισφραγίσει την καλή του εμφάνιση με ένα γκολ, το σουτ όμως του διεθνή επιθετικού πέρασε μόλις άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε το σουτ και του Βούκοβιτς στο 83’, με αποτέλεσμα το 1-1 να μείνει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης…

Πλέον, οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν αύριο, Σάββατο (29/06) στις 19:00 την Χάποελ Μπεερ Σεβά στο 2ο φιλικό τους επί πολωνικού εδάφους…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Μασούρας, Αβραάμ (46’ Τοροσίδης), Μπα (46’ Βούκοβιτς), Τσιμίκας (46’ Μαρτίνης), Ανδρούτσος, Γκιλιέρμε (67’ Σουρλής), Μπρούνο, Βαλμπουενά (46’ Ντουρμισάι), Κάιπερς (46’ Ποντένσε), Σολδάνο (46’ Γκερέρο).

Πόγκον: Στίπιτσα, Στετς, Ζεκ, Τριανταφυλλόπουλος, Νούνες, Ποντστάβσκι, Κόζουλι, Ντρίγκας, Γκουαροτσένα, Κόβαλτσικ, Φράκτσακ

Μετά το 62′ έπαιξαν και οι: Μπούρστιν, Μπαρτκόβσκι, Παβλόβσκι, Λασίτσκι, Ματίνια, Σμολίνσκι, Κοζλόβσκι, Λιστκόβσκι, Χόστικα, Βεντριχόβσκι (81′ Μπενέντιτσακ), Μπενγιαμίνα.

Διαβάστε επίσης