Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γιατί ο Κουκουλάκης είναι ακατάλληλος για το VAR

Γιατί ο Κουκουλάκης είναι ακατάλληλος για το VAR
Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019 - 10:18

Ξεκινάμε με τα τελευταία γεγονότα που δείχνουν ότι το VAR δεν αρκεί από μόνο του για να λύσει τα προβλήματα.

Α) Τρία γκολ της Ουρουγουάης ακυρώθηκαν, στο Κόπα Αμέρικα, μετά από τη χρήση του VAR κι έτσι το Περού, χωρίς να δείξει τίποτα το ιδιαίτερο, πέρασε στην τετράδα.

Β) Πολλές φωνές για το VAR και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Η Αγγλία νίκησε 3-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά, όμως οι παίκτριες του Καμερούν ξέσπασαν σε κλάματα. Θεωρούσαν ότι το πρώτο γκολ ήταν οφσάιντ, ενώ κακώς ακυρώθηκε ένα δικό τους. Επίσης, οι Νιγηριανές έμειναν έξαλλες από τις αποφάσεις της διαιτητή και του VAR στο παιχνίδι με τη Γαλλία για την 3η αγωνιστική! Η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και έγινε επανάληψη γιατί... είχε απόσταση λίγων χιλιοστών από τη γραμμή της εστίας της!

Από τα παραπάνω φαίνεται πόσο δύσκολη υπόθεση είναι το VAR, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε εναντίον του, αν ποτέ λειτουργήσει στην Ελλάδα. Φαίνεται ξεκάθαρα πως έχει σχέση με τη φιλοσοφία που επικρατεί στη διαιτησία, η οποία είναι 100-0 υπέρ των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και 100-0 κατά του Ολυμπιακού.

Αυτοί που θα ορίζονται για καθήκοντα VAR, επαναλαμβάνουμε αν ποτέ λειτουργήσει, θα είναι από τον πίνακα της Superleague 1. Είναι οι διαιτητές που εκπαιδεύονται από τον Μιχάλη Κουκουλάκη.

Όμως, ο χαμός που γίνεται στο εξωτερικό (στο Κόπα Αμέρικα και στο μουντιάλ γυναικών) δείχνει γιατί ο Κουκουλάκης είναι ακατάλληλος. Οι διαιτητές εκπαιδεύονται από έναν παράγοντα που δεν έχει «δουλέψει» το VAR, αν και θα μπορούσαν να φέρουν κάποιον από πρωτάθλημα του εξωτερικού, όπου το VAR είναι εγκατεστημένο. Παράλληλα, ο Κουκουλάκης απέτυχε και σαν παράγοντας της διαιτησίας. Πριν τρία χρόνια έκανε ορισμούς μαζί με τον Τριτσώνη και αποτελούν την αιτία της έλευσης ξένων αρχιδιαιτητών! Σημειώστε ότι ο Τριτσώνης έγινε υπεύθυνος εκπαίδευσης, χωρίς να έχει πείρα ως εκπαιδευτής...

Διαβάστε επίσης

Σχηματοποιεί και δένει…

Σχηματοποιεί και δένει…

Μέρα με τη μέρα ο Πέδρο Μαρτίνς «πλάθει» τον νέο Ολυμπιακό, στοχεύοντας στο να έχει δέσει τους παίκτες του μέχρι τη Βικτόρια Πλζεν.