Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τριάρα στη Νότιγχαμ και τώρα... η Πλζεν!

Τριάρα στη Νότιγχαμ και τώρα... η Πλζεν!
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 - 23:32

Μία εβδομάδα πριν την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη του, απέναντι στη Βικτόρια Πλζεν, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε σοβαρός και έτοιμος. Ουσιώδης, πάνω απ’ όλα. Απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ, στο τελευταίο του φιλικό προετοιμασίας, ο Θρύλος πέτυχε τρία γκολ, είχε ευκαιρίες για περισσότερα και εμφάνισε πολλά θετικά στοιχεία.

Το βασικότερο όλων, η ευχέρεια στο σκοράρισμα, από στατικές φάσεις. Εξίσου βασικό, η ενέργεια, η φρεσκάδα και τα τρεξίματα. Αλλά και η ουσία. Ο Ολυμπιακός ήταν ουσιαστικός. Έκανε έξι τελικές στο πρώτο μέρος και έβαλε τρία γκολ. Θυμόμαστε όλοι την ομάδα να έχει ταλαιπωρηθεί με τις χαμένες τελικές πέρυσι, αλλά αυτό μοιάζει να ανήκει στο παρελθόν.

Ο Θρύλος είχε σε πολύ καλή μέρα τον Γκερέρο. Σημαντικό νέο, αφού ο Μαρτίνς καταλήγει επάνω του, για την επίθεση, στις μάχες με την Πλζεν. Τουλάχιστον στην πρώτη, σε μία εβδομάδα. Μέχρις ότου είναι στο 100% ο Ελ Αραμπί, ο οποίος βέβαια επίσης πήρε χρόνο συμμετοχής και έδειξε σε καλή κατάσταση. Μέσα στις φάσεις και κοντά στο γκολ.

Άλλο σημαντικό νέο, ο… Βαλμπουενά. Όχι, δεν μάθαμε κόντρα στη Νότιγχμα την αξία του Γάλλου. Ωστόσο, σε μία θέση την οποία κατά κανόνα δεν καλύπτει, ο έμπειρος μέσος έδειξε ικανός να παίξει και «δεκάρι» και να ενορχηστρώσει το παιχνίδι, ελλείψει του Κώστα Φορτούνη. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε και τα τρία στημένα, από τα οποία προήλθαν τα γκολ του Ολυμπιακού, στο πρώτο μέρος.

Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι ότι η ομάδα έδειξε καλό δέσιμο, ψυχραιμία στο παιχνίδι της, άνεση στην άμυνα και καλό ρυθμό. Ο Σεμέδο ήταν ηγεμονικός και μαζί με τον Αβραάμ έδειξαν ικανοί να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό στην πρόκριση, επί της Βικτόρια Πλζεν. Ο Πορτογάλος στόπερ είχε πολύ ωραίες ενέργειες, ήταν κοντρολαρισμένος, δίνοντας σιγουριά. Ο Αβραάμ ήταν καίριος και αποτελεσματικός, σε ό,τι και αν δοκίμασε.

Καθάρισε με… μαχητή!

Το τρίτο γκολ, του Γκερέρο, ήρθε εκ νέου από στατική φάση. Ο Ισπανός ήταν στο σωστό σημείο ξανά, έδειξε έτοιμος να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί και ο Μαρτίνς μπορεί να ποντάρει επάνω του, μέχρι ο Ελ Αραμπί να έρθει στο 100% και να διεκδικήσει την θέση του στην ενδεκάδα. Η μία μεγάλη αλήθεια του Πέδρο Μαρτίνς, άλλωστε, είναι ότι κανείς δεν έχει… καπαρωμένη θέση στην ενδεκάδα.

Το πρώτο μέρος έληξε με το σκορ στο 3-0. Ο Βαλμπουενά συνέχισε να έχει ορισμένες καλές εμπνεύσεις και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ από το «10», ασχέτως μεταγραφικών κινήσεων, για την θέση. Ο Ποντένσε εμφανίστηκε επίσης σε τοπ φόρμα, με έκρηξη, ενέργεια και διάθεση να βγάλει… ομορφιές. Ο Πορτογάλος απολαμβάνει, άλλωστε, να είναι στο λιμάνι και δεν το κρύβει.

Αλλαγές, πτώση ρυθμού και… Ελ Αραμπί!

Στο δεύτερο μέρος, όπως είναι λογικό, ο ρυθμός έπεσε. Οι αλλαγές έφεραν και διαφοροποίηση στον τρόπο που γίνονταν οι επιθέσεις των ομάδων. Ο Ολυμπιακός δεν χαλάρωσε, αλλά έχοντας το 3-0 του πρώτου μέρους, στα χέρια του, ήταν λογικό και επόμενο, να κάνει διαχείριση αποτελέσματος και… δυνάμεων. Σε μία εβδομάδα υπάρχει η Βικτόρια Πλζεν, άλλωστε.

Χρόνο συμμετοχής πήρε ο Ελ Αραμπί, για τον οποίο θα διαβάσετε εκτενώς και αύριο, καθώς το ντεμπούτο του Μαροκινού μπόμπερ μόνο… αδιάφορο δεν ήταν. Μπορεί να μην σκόραρε, αλλά σίγουρα έκανε αισθητή την παρουσία του και έδειξε ότι με λίγο χρόνο και προπονήσεις, για να δέσει με την ομάδα, θα προσφέρει πολλά! Τα βλέμματα τράβηξε ξανά ο Ραντζέλοβιτς, ο οποίος μπήκε επίσης στο ματς ως αλλαγή και έδειξε ποδοσφαιρικό θράσος και… ετοιμότητα να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα, από απλό… rotation.

Ο Μαρτίνς έχει πολλά στο μυαλό του. Και δεν θα σταματήσει να τα δουλεύει, έως ότου έρθει η ώρα να θέσει την ομάδα του, απέναντι στην Πλζεν, σε μία εβδομάδα, από τώρα. Ο Ολυμπιακός έδειξε καλό βαθμό ετοιμότητας. Έδειξε ουσία. Έδειξε ικανότητα στις στατικές φάσεις. Έδειξε στιβαρός στα μετόπισθεν και ικανός να αναχαιτίσει κινδύνους, από τον άξονα, τα άκρα, ή τον… αέρα. Σε μία εβδομάδα από τώρα το ματς θα είναι, σίγουρα, πολύ διαφορετικό και δύσκολο. Αν όμως ο Ολυμπιακός το προσεγγίσει με την ίδια σοβαρότητα, βγάλει ανάλογη ουσία στο παιχνίδι του και δείξει την ετοιμότητα που εμφάνισε απόψε, κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ, έχει κάθε λόγο να σχεδιάζει ήδη… τον επόμενο προκριματικό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα (84’ Τζολάκης), Ελαμπντελαουί (72’ Τοροσίδης), Σεμέδο (72’ Μπα), Παπαδόπουλος, Τσιμίκας (78’ Κούτρης), Γκιλιέρμε (82’ Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης (46’ Καμαρά), Μασούρας (67’ Μπρούνο), Βαλμπουενά (78’ Ρατζέλοβιτς), Ποντένσε (82’ Ντουρμισάι), Γκερέρο (67’ Ελ Αραμπί).

Νότιγχαμ Φόρεστ: Μούριτς, Κας, Ρόμπινσον, Γουόραλ, Ντόουσον, Γουότσον, Γκράμπαν, Λόλεϊ, Σίλβα, Αντομά, Όζμπορν. Έπαιξαν και οι Παντιλίμον, Αμεόμπι, Άπια, Νταρίκουα, Μιλόσεβιτς, Ριμπέιρο, Φιγκειρέδο, Γουόκερ, Ρίτσαρντσον, Τζόνσον.

Διαβάστε επίσης

Ντεμπούτο για Ελ Αραμπί!

Ντεμπούτο για Ελ Αραμπί!

Ο Μαροκινός άσος του Θρύλου πραγματοποίησε στο σπουδαίο φιλικό με την Νότιγχαμ Φόρεστ την πρώτη του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα.