Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτοί που προσέλαβαν τον Αναστασιάδη, θα επιλέξουν και τον επόμενο

Αυτοί που προσέλαβαν τον Αναστασιάδη, θα επιλέξουν και τον επόμενο
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 - 08:33
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου. Η απομάκρυνση του Αγγελου Αναστασιάδη από το τιμόνι της Εθνικής ανδρών είχε αποφασιστεί μετά την εντός έδρας εξευτελιστική ήττα (3-2) από την Αρμενία, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Euro 2020, ματς που διεξήχθη στις 11 Ιουνίου. Ετσι ο Μακεδόνας τεχνικός είναι ο δεύτερος προπονητής που απολύει η... εξυγίανση από μια απαξιωμένη Εθνική, έτσι όπως την κατάντησαν με τις αποφάσεις τους ( σ.σ. φυγή από το Καραϊσκάκη, απόλυση Σκίμπε, μη εξεύρεση νέας έδρας, «διαλυμένα» αποδυτήρια).

Για την ιστορία, ο Αναστασιάδης δεν άντεξε ούτε έναν χρόνο. Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση για να προσληφθεί ο 66χρονος τεχνικός πάρθηκε στις 25 Οκτωβρίου 2018 και η πρόσληψή του ανακοινώθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2018.

«Δεν υπάρχει θετικό κλίμα, δεν υπάρχει κάποιος που να σε στηρίζει. Πρέπει να διευκολύνσεις την κατάσταση με την παραίτησή σου», φέρεται να είπε ο Γραμμένος στον Αναστασιάδη, ο οποίος απάντησε ότι το τελευταίο δεν μπορεί να συμβεί, δηλαδή θέλει να αποζημιωθεί. Ετσι, το ραντεβού διεκόπη και οι Γραμμένος, Αναστασιάδης θα μιλήσουν στις επόμενες μέρες, προκειμένου να υπογραφεί και η λήξη της σύμβασης.

Η φιλοσοφία στην Εθνική δεν πρόκειται να αλλάξει. Η... εξυγίανση κοιτάζει να μοιράσει τις θέσεις των ομοσπονδιακών (σ.σ. έληξαν και συμβάσεις των υπολοίπων) και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει εσωτερικός πόλεμος στην ΕΠΟ. Επειδή ο Αναστασιάδης ήταν από το μπλοκ του βορρά, στο παρασκήνιο κυκλοφορούσε ότι τον πρότεινε ο Ιβάν Σαββίδης, τώρα κινείται το μπλοκ του νότου για να πάρει το πάνω χέρι.

Ο αντικαταστάτης του Αναστασιάδη θα είναι ξένος. Όμως, το κακό είναι πως αυτοί που προσέλαβαν τον Αναστασιάδη, θα επιλέξουν και τον διάδοχό του. Ψάχνουν σε Πορτογαλία, Ισπανία, Γερμανία. Όμως, δεν έχουν μπάτζετ.

Έδιωξαν Γερμανό, πήραν τον Αναστασιάδη. Διώχνουν τον Αναστασιάδη, ψάχνουν για Γερμανό (αλλά και για Πορτογάλο) με τις προδιαγραφές του Σκίμπε! Να είναι φιλόδοξος, έμπειρος και φθηνός! Όλα αυτά δείχνουν ότι η διοίκηση Γραμμένου δεν έχει πλάνο για την Εθνική και σα να μην έφτανε αυτό οι αποφάσεις δείχνουν ότι όλα πάνε με... αεροπλάνο! Πάντως, στην ΕΠΟ θα ήθελαν να βρουν Πορτογάλο, επειδή από τη συγκεκριμένη χώρα προπονητές έχουν οι Ολυμπιακός (Μαρτίνς), ΠΑΟΚ (Φερέιρα) και ΑΕΚ (Καρντόσο). Μόνο αν δεν βρουν ξένο θα κοιτάξουν για Δέλλα, Ουζουνίδη.

Διαβάστε επίσης

«Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος»

«Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος»

Στο γεγονός ότι ο Θρύλος έχει αρκετή αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του στάθηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής της Νότιγχαμ Φόρεστ, Σαμπρί Λαμουσί.