Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επική απαξίωση Γραμμένου και ομοσπονδίας

Επική απαξίωση Γραμμένου και ομοσπονδίας
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 - 08:56
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μια ομοσπονδία αποκομμένη όχι μόνο από το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού όλοι ξέρουν ότι την ενδιαφέρει το.. καλό των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, μια ομοσπονδία που είναι απαξιωμένη μέχρι και από τις υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές. Κοινώς, τους πήραν χαμπάρι και στο εξωτερικό!

Απόδειξη ότι το κλιμάκιο των FIFA/UEFA, το οποίο αποτελούσαν ο τοποτηρητής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, Ζόραν Λάκοβιτς, ο υπερσύμβουλος Πέτρ Φούσεκ και οι Αντζελο Ρηγόπουλος και Μάριος Γεωργίου, επισκέφθηκε την Τρίτη (16/7) τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη χωρίς τη συνοδεία του προέδρου της ΕΠΟ ή κάποιου άλλου παράγοντά της, όπως επιβάλει το πρωτόκολλο και όπως γινόταν στο παρελθόν που η ΕΠΟ είχε κανονική διοίκηση. Πρόκειται για μια επική απαξίωση, αν αναλογιστεί κανείς ότι ήταν η πρώτη συνάντηση των ξένων επιτρόπων με το νέο Υφυπουργό, με τον οποίο η ΕΠΟ δεν έχει συναντηθεί ακόμη!

Το ρεζίλι γίνεται περισσότερο αντιληπτό αν προσθέσουμε ότι στη συνάντηση που έγινε στη ΓΓΑ ο Αυγενάκης και οι ξένοι εκπρόσωποι των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών συζήτησαν θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, χωρίς να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ΕΠΟ, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις τους!, Επιπλέον δεν ήταν συνάντηση γνωριμίας αλλά ουσίας. Μέχρι και για το στέγαστρο στο Παγκρήτιο Στάδιο!

Ακόμη ο Αυγενάκης και οι εκπρόσωποι των FIFA/UEFA ταυτίστηκαν στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν το ποδόσφαιρο, όπως είναι το ζήτημα της βίας και εκείνα της διαφθοράς και των "στημένων" αγώνων. Συμφώνησαν ότι μόνο με συνεργασία μπορούν να αντιμετωπιστούν. Επίσης, έγινε λόγος και για τη βούληση διεκδίκησης του Euro 2028, ενώ οι ξένοι προσφέρθηκαν να συνδράμουν στη διεκδίκηση "μικρότερων" διοργανώσεων με κοινωνικά, οικονομικά και λοιπά οφέλη, αρκεί να ευοδωθεί «η πολύχρονη πια προσπάθειά τους για μετάλλαξη της ΕΠΟ σε σύγχρονη ομοσπονδία».

Η... γνωστή καραμέλα

Ασφαλώς και στην ΕΠΟ δεν πρέπει να αισθάνονται άνετα για το γεγονός ότι ο πρόεδορς της, Ευάγγελος Γραμμένος δεν συνόδευσε τους Λάκοβιτς, Φούσεκ, Γεωργίου, Ρηγόπουλο, δηλαδή το κλιμάκιο της UEFA, όπως επιβάλει το πρωτόκολλο, στη συνάντησή τους. την Τρίτη 16/7, με το νέο Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Για αυτό και έλεγαν ότι οι ξένοι είχαν ενημερώσει για τη συνάντηση. Καμία αντίρρηση για αυτό. Θα ήταν απρέπεια να μην το κάνουν, άλλωστε μέχρι και η ώρα είχαν διαρρεύσει από το προχθεσινό βράδυ, δηλαδή μια μέρα πριν.

Το θέμα είναι ότι ο Γραμμένος δείχνει να έχει χάσει έδαφος. Μπορεί να τον στηρίζουν, επειδή αν καταρρεύσει η ΕΠΟ, λόγω του «εμφυλίου» πολέμου μεταξύ των μπλοκ του βορρά και του νότου, η FIFA και η UEFA θα γίνουν διεθνώς ρεζίλι και αυτό είναι το μόνο που απασχολεί άπαντες.

Διαβάστε επίσης