Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σουλεϊμάνοφ και Βάντερσον: Double trouble

Σουλεϊμάνοφ και Βάντερσον: Double trouble
Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 - 10:21

Ένα από τα μεγάλα ατού του Ολυμπιακού, στην προκριματική διαδικασία, μέχρι στιγμής, είναι η καλή οργάνωση στην άμυνά του. Ο Θρύλος έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν παθητικό και να φύγει αλώβητος, από όλα τα ματς, τα οποία έδωσε, καθώς το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς ήταν τέτοιο. Και οι παίκτες το εκτέλεσαν. Κατά γράμμα.

Κανείς από τους δύο προηγούμενους αντιπάλους, ούτε η Πλζεν, ούτε η Μπασακσεχίρ, δεν κατάφερε να βρει ανοργάνωτη την άμυνα του Θρύλου, με αποτέλεσμα όλες οι προσπάθειές τους, να αναχαιτιστούν άμεσα και δίχως μεγάλους κινδύνους. Όπου αυτό δεν κατέστη εφικτό, επενέβη ο Σα.

Ενόψει του αυριανού ματς, με την Κράσνονταρ, αυτός ο παράγοντας θα παίξει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο. Η ρωσική ομάδα ποντάρει πολλά στους δύο ακραίους της, Σουλεϊμάνοφ και Βάντερσον. Ο Πέδρο Μαρτίνς στάθηκε πολύ, σε αυτή την παράμετρο. Μίλησε πολύ στους ποδοσφαιριστές του, για αυτό το στοιχείο. Εξήγησε τους τρόπους με τους οποίους οι δύο παίκτες θα αντιμετωπιστούν. Δούλεψε, πρακτικά, με τους παίκτες του, επάνω στην προπόνηση, στο κομμάτι αυτό…

Ο Νο1 στόχος είναι οι δύο αυτοί παίκτες, να μη βρουν χώρο. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει οι ακραίοι, μπακ και χαφ, του Ολυμπιακού, να έχουν απόλυτη συγκέντρωση στην άμυνα και γρήγορες επιστροφές. Δεν επιτρέπεται απώλεια προσοχής και προσήλωσης. Το να κλείσουν οι χώροι, γρήγορα και επιτυχία, στις αντεπιθέσεις των Ρώσων, θα δώσει μεγάλο πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό. Κυρίως στο θέμα της αυτοπεποίθησης, στην επίθεση…

Διαβάστε επίσης

Πρώτα πρόκριση, μετά ενίσχυση

Πρώτα πρόκριση, μετά ενίσχυση

Ο Ολυμπιακός κάνει focus μόνο στις «μάχες» με την Κράσνονταρ και όταν προκριθεί στους ομίλους του Champions League, θα έρθουν και τα… κερασάκια.