Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πείτε μας ξανά για… χέρι του Γκιλιέρμε

Πείτε μας ξανά για… χέρι του Γκιλιέρμε
Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 - 00:22
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Προσπάθησαν πολύ οι της Κράσνονταρ να παίξουν παιχνίδια του μυαλού, τις τελευταίες δύο ημέρες. Να αγχώσουν τον Ολυμπιακό, λέγοντας ότι μπορούν να κάνουν την ανατροπή. Να τον… πιέσουν, σε μία προσπάθεια να τον πείσουν ότι η νίκη στο πρώτο ματς ήταν… άδικη. Γιατί; Γιατί, όπως έλεγαν, έπρεπε να πάρουν πέναλτι στο… χέρι (όπως εκείνοι το είδαν) του Γκιλιέρμε. Το είπαν και το ξαναείπαν…

Αλλά ο Ολυμπιακός δεν… μάσησε. Δεν τσίμπησε. Κράτησε την ψυχραιμία του. Κράτησε την ηρεμία του. Κράτησε το μυαλό του μέσα στο κεφάλι του και δεν έπεσε στην παγίδα που πήγαν να του στήσουν οι Ρώσοι. Όχι μόνο δεν… πτοήθηκε, όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά απάντησε σε… δευτερόλεπτα! Ούτε εκεί, σε εκείνο το σημείο, δεν κατάφεραν να παίξουν με το μυαλό του.

Συνολικά, σε δύο αγώνες, η Κράσνονταρ, μία δυνατή και ακριβή ομάδα, με εξαιρετικούς παίκτες, δεν κατάφερε να κλονίσει την πίστη του Ολυμπιακού! Ο λόγος, απλός. Ο Θρύλος του Πέδρο Μαρτίνς, ξέρει τις δυνάμεις του. Ξέρει τι είναι ικανός να κάνει. Και που μπορεί να φτάσει. Ο Πορτογάλος ξέρει τι παικταράδες έχει στα χέρια του, πως μπορεί να τους αξιοποιήσει και τι να πάρει από εκείνους. Και όπως είπε και ο ίδιος, μετά το τέλος του ματς… «Το επίπεδο τώρα θα ανέβει»!

Διαβάστε επίσης

«Είσαι στο μυαλό…» (vid)

«Είσαι στο μυαλό…» (vid)

Πανηγύρισαν με τη ψυχή τους οι παίκτες του Θρύλου τη σπουδαία πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League.