Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πολυθεσίτες με σκοπό

Πολυθεσίτες με σκοπό
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 - 10:34
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Ας δούμε, πρωτίστως, ποιοι είναι οι ποδοσφαιριστές, στο ρόστερ του Ολυμπιακού, οι οποίοι μπορούν να κάνουν περισσότερα πράγματα του ενός, μέσα στο γήπεδο. Ο Βασίλης Τοροσίδης, ο Μπρούνο, ο Χιλάλ Σουντανί, ο Γιασίν Μπενζιά, ο Γκασπάρ, ο Μάξι Λοβέρα, ο Ματιέ Βαλμπουενά, αλλά ακόμη και ο Λάζαρος Χριστουδουλόπουλος, είναι οι παίκτες, οι οποίοι μπορούν να παίξουν, σε περισσότερες της μιας θέσεις και ο Μαρτίνς έχει κάθε λόγο να δηλώνει χαρούμενος, που τους έχει στο ρόστερ του.

Το πρωτάθλημα είναι μακρύ, η σεζόν έχει πολλά παιχνίδια και οι παίκτες πολυθεσίτες, μπορούν να δώσουν πολλαπλές λύσεις, όταν υπάρχουν απώλειες, λόγω τραυματισμών, ή καρτών.

Ο Τόρο παίζει σε.. όλες τις θέσεις της άμυνας και όχι μόνο! Δεξιά, αριστερά, στόπερ, αλλά και… χαφ! Τα έχει κάνει όλα αυτά στην καριέρα του, με επιτυχία. Ο Μπρούνο μπορεί να παίξει ως οκτώ, ως δέκα, αλλά και στα άκρα. Το έκανε στον Ατρόμητο και διακρίθηκε, κάτι που τον έβαλε στο κάδρο του Ολυμπιακού. Ο Σουντανί κάνει… τα πάντα στην επίθεση. Παίζει σε 4-3-3 σε όλες τις θέσεις του επιθετικού 3. Παίζει πίσω από τον φορ, στο 4-2-3-1 (είναι η μέση στο 3), παίζει μαζί με τον φορ στο 4-4-2, παίζει, αν χρειαστεί και στα άκρα… Κόντρα στον Βόλο αυτό έκανε. Από εκεί πάτησε περιοχή και βρήκε γκολ.

Ο Μπενζιά κάνει τα πάντα στο κέντρο. Από έξι και οκτώ μέχρι και δέκα, αν χρειαστεί, ο Γιασίν μπορεί να παίξει στη θέση όλων των μέσων του Ολυμπιακού όπου και όποτε χρειαστεί. Ο Μπρούνο Γκασπάρ παίζει αριστερά και δεξιά στην άμυνα, δίνοντας λύσεις και ανάσες σε Ομάρ-Τσιμίκα, αν χρειαστεί και δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος. Από κοντά και ο Μάξι Λοβέρα, ο οποίος παίζει ως περιφερειακός επιθετικός, κατά βάση, αλλά μπορεί να παίξει στα άκρα, αλλά και ως φορ, αν χρειαστεί. Ακριβώς το ίδιο μπορεί να κάνει και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος επιστρέφει σύντομα…

Τέλος, ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος μέχρι τώρα έχει παίξει μόνο ως δεκάρι, έχει τη βάση του, κανονικά, στα άκρα και δη δεξιά. Μπορεί να παίξει και αριστερά, αλλά όπως έχει διαφανεί, μέχρι στιγμής, μπορεί άνετα να πάρει την μπαγκέτα στον άξονα και να κατευθύνει το παιχνίδι του Ολυμπιακού!

Ο Πέδρο Μαρτίνς νιώθει ευτυχής που έχει τόσους πολυθεσίτες στο δυναμικό του. Και η αλήθεια του σύγχρονου ποδοσφαίρου, πλέον, είναι ότι οι πολυθεσίτες διαρκώς αυξάνονται και… κυριαρχούν.

Διαβάστε επίσης

Αφρικανικά πολυβόλα

Αφρικανικά πολυβόλα

Ο Μαρτίνς προσανατολίζεται στο να ρίξει στη μάχη Ελ Αραμπί και Σουντανί, κόντρα στη Λαμία.