Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πλάνο… ελβετικός σουγιάς

Πλάνο… ελβετικός σουγιάς
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019 - 10:00
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται απόψε στις 19:30 με τη Λαμία, για την πέμπτη αγωνιστική της Super League και ο Πέδρο Μαρτίνς το έχει ψάξει πολύ το πράγμα, σχετικά με τα πρόσωπα, τα οποία θα επιχειρήσουν να επαναφέρουν την ομάδα στις νίκες. Το πλάνο, το οποίο έχει στο μυαλό του, μοιάζει περισσότερο με καθαρό 4-3-3, παρά με 4-2-3-1.

Αυτό γιατί μία θέση στα χαφ αναμένεται να πάρει ο Καμαρά, ο οποίος είναι πιο αμυντικογενής, από τον Μπουχαλάκη, ενώ μία θέση στην τριάδα της επίθεσης, αναμένεται να πάρει ο Σουντανί. Γκιλιέρμε, Καμαρά και Βαλμπουενά συνθέτουν την τριάδα του άξονα, με την επίθεση να μπορεί να τροποποιηθεί, αναλόγως. Και σε αυτό παίζει ρόλο και η θέση του Βαλμπουενά. Εφόσον ο Γάλλος παραμείνει στον άξονα, ο Σουντανί πάει στα άκρα, μαζί με τον Ποντένσε και παίζουν (και οι δύο) πιο κοντά στον σέντερ φορ, συγκλίνουν περισσότερο και πατούν πολύ περισσότερο περιοχή. Μιλάμε, δηλαδή, για ένα πιο καθαρό 4-3-3.

Βέβαια, τα πρόσωπα αυτά, εφόσον επιλεγούν, μπορούν να κάνουν τη διάταξη, πολύ εύκολα, 4-4-2, ή 4-4-1-1. Ο Βαλμπουενά μπορεί να επιστρέψει στην φυσική του θέση, στο πλάι. Ο Ποντένσε θα είναι στο άλλο άκρο. Ο Καμαρά με τον Γκιλιέρμε μπορούν να γίνουν οι δύο μέσοι και ο Σουντανί να έρθει καθαρά στον άξονα και είτε να γίνει δεύτερος επιθετικός, μέσα στο κουτί και δίπλα στον Ελ Αραμπί, είτε να παίξει ακριβώς πίσω του, ως περιφερειακός.

Γίνεται, λοιπόν, σαφές ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δουλέψει αρκετά διαφορετικά πράγματα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι… ψάχνεται. Ξέρει καλά τι είναι ικανοί να κάνουν οι παίκτες του και οι τροποποιήσεις, τις οποίες έχει στο μυαλό του, για το «παραδοσιακό» 4-2-3-1, το οποίο χρησιμοποιεί, μπορούν να φέρουν ορισμένες… εκπλήξεις, για τους αντιπάλους.

Διαβάστε επίσης

Οι λύσεις για την κλειστή άμυνα

Οι λύσεις για την κλειστή άμυνα

Η Λαμία αναμένεται μαζεμένη, σήμερα, στο Καραϊσκάκη και ο Ολυμπιακός οφείλει να την «ξεκλειδώσει» γρήγορα, αποτελεσματικά και… θεαματικά.

Η κορυφή του ανήκει

Η κορυφή του ανήκει

Ο Ολυμπιακός νικάει σήμερα, διατηρεί την πρώτη θέση και ετοιμάζεται για τα αδέρφια μας στο Βελιγράδι.