Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι λύσεις για την κλειστή άμυνα

Οι λύσεις για την κλειστή άμυνα
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019 - 10:15
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Αρκετά ματς, σαν το σημερινό, θα βρει μπροστά του, στη Super League 1, ο Ολυμπιακός. Ματς με ομάδες υποδεέστερες, οι οποίες σε μία προσπάθεια να παίξουν, απέναντι στην καλύτερη της Ελλάδας, τα… ρέστα τους, θα κλειστούν πίσω και… όπου βγει. Το έχει συναντήσει ήδη αρκετές φορές, ο Πέδρο Μαρτίνς, όμως τώρα έχει ακόμη καλύτερα εφόδια, για να το αντιμετωπίσει.

Αφενός έχει μία πιο δεμένη ομάδα. Αυτομάτως αυτό δίνει άνεση στους παίκτες να «βρίσκονται» μεταξύ τους πιο εύκολα, σε πιο μικρούς χώρους και με μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα. Ένας ωραίος, απρόβλεπτος συνδυασμός, ένα τριγωνάκι, ένα «1-2» μπορεί να ανοίξει χώρους, εκεί όπου δεν υπάρχουν και να δημιουργήσει καλές προϋποθέσεις.

Αφετέρου, έχει ακόμη καλύτερους, ποιοτικά ποδοσφαιριστές. Με εξαίρεση την απουσία του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος βέβαια έχει αντικατασταθεί από έναν, επίσης, τρομερά ποιοτικό ποδοσφαιριστή, στον άξονα, τον Βαλμπουενά, υπάρχουν οι Ποντένσε, Σουντανί, Λοβέρα, οι οποίοι μπορούν και με ατομικές ενέργειες, απρόβλεπτες και επομένως δύσκολα αντιμετωπίσιμες, να ξεπεράσουν τους αντιπάλους τους. Και να δημιουργήσουν, επίσης, πλεονέκτημα, για τον Ολυμπιακό, στην επίθεση.

Ο Θρύλος καλείται, σήμερα, να ξεκλειδώσει ακόμη μία μαζεμένη ομάδα. Μία ομάδα, η οποία θα προσπαθήσει πρωτίστως να αμυνθεί και στη συνέχεια να κοιτάξει να βγει μπροστά. Και καλείται να το κάνει αυτό, ο Ολυμπιακός, γρήγορα, αποτελεσματικά, αλλά και θεαματικά.

Διαβάστε επίσης

Τι ατμόσφαιρα θα ζήσουμε… (pics)

Τι ατμόσφαιρα θα ζήσουμε… (pics)

Ο Αστέρας διαθέτει από σήμερα τα εισιτήρια για το ματς με τον Θρύλο και το Ράικο Μίτιτς αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα, με την τρομερή εξέδρα που θα κάνουν μαζί οι ΓΑΥΡΟΙ και οι Delije!

Πλάνο… ελβετικός σουγιάς

Πλάνο… ελβετικός σουγιάς

Το σχέδιο που έχει στο μυαλό του ο Πέδρο Μαρτίνς για τη Λαμία, είναι λιγάκι διαφορετικό από το συνηθισμένο και έχει διάφορες παραλλαγές.

Η κορυφή του ανήκει

Η κορυφή του ανήκει

Ο Ολυμπιακός νικάει σήμερα, διατηρεί την πρώτη θέση και ετοιμάζεται για τα αδέρφια μας στο Βελιγράδι.