Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ανοικτό» γήπεδο, θέλει ταχύτητα

«Ανοικτό» γήπεδο, θέλει ταχύτητα
Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 - 16:34

Το Ολυμπιακό Στάδιο είναι ένα μεγάλο γήπεδο, «ανοικτό», όπως λέμε. Γεγονός το οποίο ο Ολυμπιακός μπορεί και πρέπει να εκμεταλλευτεί, ξεδιπλώνοντας ταχύτατα την ποιότητα των ποδοσφαιριστών του. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι μπορεί να γίνει «φονικός» στην κόντρα, παίζοντας με ακρίβεια, κάθετα, όσο και διαγώνια, για να οδηγηθεί σε παράλληλα γυρίσματα, μέσα στην περιοχή.

Τόσο ο Ελ Αραμπί, όσο και ο Βαλμπουενά, μπορούν να ξεδιπλώσουν γρήγορα την ομάδα στην αντεπίθεση, μοιράζοντας σωστά το παιχνίδι και κάνοντας τις απαραίτητες κινήσεις στον ανοικτό χώρο, για να πάρουν την μπάλα και να απειλήσουν. Συχνά-πυκνά βλέπουμε την ομάδα του Μαρτίνς να τραβάει τον Ελ Αραμπί εκτός περιοχής, πιο πίσω ή πλάγια, ώστε να πάρει τις κινήσεις των ακραίων και να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός τα κενά που δημιουργούνται, βγάζοντας παίκτες σε θέση βολής. Παίκτες όπως ο Μασούρας, ο Καμαρά, ο Γκιλιέρμε.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο, εφόσον η ΑΕΚ του το δώσει και να είναι ακριβής στις μεταβιβάσεις του, κοντινές ή πιο μακρινές, εν γένει. Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσει το πλεονέκτημα, έναντι της αντιπάλου του, στο ΟΑΚΑ.

Διαβάστε επίσης