Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δύο άνθρωποι με το ίδιο όραμα...

Δύο άνθρωποι με το ίδιο όραμα...
Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 - 16:46

Για να πετύχει κάτι, χρειάζεται να υπάρχει όραμα. Να υπάρχουν βλέψεις, για πρόοδο. Για δημιουργία. Για «χτίσιμο». Στοιχεία τα οποία οι εμπλεκόμενες πλευρές, με ένα project, θα πρέπει να μοιράζονται. Να υπάρχει σύμπνοια, ακόμη και αν όλα δεν πηγαίνουν πάντα, όπως αναμένεται. Ακόμη και στα «στραβοπατήματα». Να υπάρχει στήριξη. Πίστη. Εμπιστοσύνη. Στοιχεία σημαντικά, όπως και στη ζωή συνολικά, έτσι και στο ποδόσφαιρο. Στοιχεία τα οποία βρήκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στον Πέδρο Μαρτίνς και το αντίστροφο. Με ένα από όλα να ξεχωρίζει… Το όραμα.

Όταν οι δύο άνδρες κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, για να συζητήσουν, πριν ο Πέδρο Μαρτίνς αναλάβει τον Ολυμπιακό, ήξεραν, αμφότεροι, ότι υπάρχει… προοπτική. Ότι κάτι καλό μπορεί να βγει, από τη συνεργασία τους. Λίγο καιρό μετά, ο ηγέτης του Ολυμπιακού εισέπραττε, από την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, από τις συζητήσεις με τους συνεργάτες του, από τα reports της Διοίκησης, ότι ο Πορτογάλος είχε… ήδη γίνει ένα, με την ομάδα. Δεν αναφερόμαστε, μόνο, στο καθαρά προπονητικό κομμάτι. Στο καθαρά αγωνιστικό. Μιλάμε και για το ψυχολογικό. Το «δέσιμο».

Ο Μαρτίνς κατάλαβε ότι ο Ολυμπιακός είναι κάτι ξεχωριστό. Κάτι το ιδιαίτερο. Για την πόλη που εκπροσωπεί, για την χώρα που εκπροσωπεί, για τον κόσμο που εκπροσωπεί, για τον ηγέτη που έχει από πίσω του, για τα εκατομμύρια φιλάθλων του. Δεν είναι… μια απλή ομάδα.

Όταν δύο άνθρωποι με το ίδιο όραμα συναντήθηκαν, πριν από περισσότερα από δύο χρόνια, είδαν, ο ένας στον άλλο, αυτό το όραμα. Το ίδιο όραμα που είδε ξανά, ο ένας στον άλλο, όταν πριν από λίγο καιρό ανανέωσαν τη συνεργασία τους. Το ίδιο όραμα που βλέπουν οι παίκτες, στα μάτια των δύο ανδρών, όταν εκείνοι τους μιλούν για την ομάδα. Όταν ο Πέδρο Μαρτίνς τους αναλύει τους στόχους και αυτά που κυνηγούν να πετύχουν και όταν ο κ. Μαρινάκης τους μιλά για το τι μπορεί να καταφέρει αυτή η ομάδα και το τι περιμένει ο ίδιος, αλλά και ο κόσμος, από εκείνους.

Δεν έτυχε… Πέτυχε. Γνωστό σλόγκαν, αλλά τόσο ταιριαστό, στην περίπτωση που αναλύουμε. Όταν δύο άνδρες με όραμα συναντώνται και τα… βάζουν κάτω, βρίσκουν άκρη και αποφασίζουν να δουλέψουν για να δημιουργήσουν μεγαλείο, τότε ΜΕΓΑΛΕΙΟ θα δημιουργήσουν… Όσα εμπόδια και αν προσπαθήσουν οι αντίπαλοί τους, να βάλουν μπροστά τους… Δεν μπορούν και δεν πρόκειται, να τους σταματήσουν. Δεν γίνεται… Γι’ αυτό και ο Θρύλος έχει ακόμη… πολλά μπροστά του να ζήσει!

Διαβάστε επίσης