Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ρισκάρει, αλλά και διορθώνει

Ρισκάρει, αλλά και διορθώνει
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 - 11:05

Δοκίμασε πρόσωπα χθες ο Μαρτίνς. Σε ένα φαινομενικά και θεωρητικά πιο εύκολο, από άλλα, παιχνίδι, θέλησε να δώσει «ανάσες» σε παίκτες. Να δώσει χρόνο συμμετοχής σε άλλους, να δοκιμάσει συνεργασίες, να τονώσει τη «χημεία» μεταξύ ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι δεν θα έχουν πολλές ευκαιρίες να παίξουν μαζί. Ρίσκαρε, στο μίνιμουμ, είναι η αλήθεια. Και έτσι πρέπει να είναι με το ρίσκο, σε αυτό το επίπεδο. Να το ελαχιστοποιείς, ακόμη και όταν τοι κάνεις.

Ο Μαρτίνς δεν έχει πρόβλημα να ρισκάρει. Το έχει αποδείξει ξανά. Όπως δεν έχει πρόβλημα να δοκιμάσει πράγματα, ακόμη και εκεί που μπορεί να φαίνεται… αχρείαστο, σε εμάς. Ο ίδιος, πρέπει να παίρνουμε ως δεδομένο, ότι ξέρει… πάντα καλύτερα, τι κάνει. Είναι σίγουρο αυτό.

Όπως δεν διστάζει να ρισκάρει, ο Μαρτίνς, έτσι δεν διστάζει και να διορθώσει. Αν δει ότι το ρίσκο του δεν του αποδίδει αυτό που θέλει, θα το «μαζέψει». Θα γυρίσει στην πεπατημένη. Και, δόξα τω Θεώ, έχει παίκτες να υποστηρίξει τέτοιες ενέργειες και τέτοιες κινήσεις. Το είπε και ο ίδιος. Τον βοηθάει το «βαθύ» και ποιοτικό ρόστερ του.

Ο Μαρτίνς δεν έχει πρόβλημα να ρισκάρει, αλλά και να διορθώσει, ό,τι του φαίνεται λάθος. Δεν κολλάει σε πρόσωπα και ονόματα. Αν δεν εξυπηρετούν το πλάνο της ομάδας, αντικαθίστανται. Όχι… στυγνά, αλλά με αποφασιστικότητα. Δεν εμμένει ο Μαρτίνς, σε κάτι που διάλεξε, μόνο και μόνο επειδή το διάλεξε. Και αυτό είναι μεγάλο προσόν του.

Διαβάστε επίσης