Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με άλλοθι το VAR «πνίγουν» τα σκάνδαλα

Με άλλοθι το VAR «πνίγουν» τα σκάνδαλα
Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020 - 00:21
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Εκτός από τους Τζοβάρα, Τζήλο, για τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-0, ματς για το οποίο παραδέχθηκε ότι δεν έδωσαν πέναλτι στο 1-0, εκτός από τους Καραντώνη, Κοτσάνη, Απτόσογλου για το οφσάιντ-ανακάλυψη στον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-1, ο Κλάτενμπεργκ πρέπει να στείλει σπίτι τους τους Παπαδόπουλο (Μακεδονίας), Ευαγγέλου (Αθηνών), οι οποίοι έδωσαν πέναλτι αντί για φάουλ! Όμως, διαφημίζουν το VAR, επειδή τους διόρθωσε και με τον τρόπο αυτό «πνίγουν» τα σκάνδαλα. Διαιτητές που δεν βλέπουν το πέναλτι, δείχνουν ότι έχουν χαμηλό επίπεδο, άρα δεν κάνουν για διαιτητές.

Ο Ευαγγέλου έδωσε πέναλτι αντί για φάουλ στο παιχνίδι Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης και ο Παπαδόπουλος στο ματς Λαμία-Βόλος 1-2 και τους διόρθωσαν, αντίστοιχα, οι Σκουλάς και Σιδηρόπουλος που ήταν στο VAR. Μάλιστα, στη Λαμία παίκτης της γηπεδούχου ομάδας είχε πάρει θέση για να εκτελέσει το πέναλτι. Πού αλλού γίνονται αυτά τα πράγματα;

Για τον Ευαγγέλου σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Είχε δώσει πέναλτι αντί για φάουλ, αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα του αγώνα Ολυμπιακού-ΠΑΟ 1-1, στις 04/03/18.

«Σφραγίζουν» πίνακες-σκάνδαλο
Τέτοια λάθη σαν αυτά των Ευαγγέλου και Παπαδόπουλου επιβεβαιώνουν ότι οι πίνακες είναι σκάνδαλο και χρειάζονται σαρωτικές αλλαγές. Επίσης, ο πρώτος πάει για διεθνής και ο δεύτερος είναι διεθνής. Για αυτό οι Ελληνες ρέφερι δεν ορίζονται από την ΟΥΕΦΑ, παρά μόνο σε παιχνίδια «μικρών» Εθνικών ομάδων, όπου για κακή τους τύχη δεν υπάρχει VAR και μένουν μετεξεταστέοι, δείχνοντας το χαμηλό επίπεδό τους. Αν κάνουν λάθη σε ματς χωρίς πίεση, όπως στο Αγρίνιο και στη Λαμία, τότε δεν κάνουν για διαιτητές.

Διαβάστε επίσης