Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Άλλος» Ολυμπιακός με το «πολυβόλο» του… (video)

«Άλλος» Ολυμπιακός με το «πολυβόλο» του… (video)
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 - 13:39

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, στην 11άδα του Ολυμπιακού, για το αποψινό παιχνίδι με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», φέρνει στο μυαλό όλων την προσφορά του Μαροκινού παικταρά, στην ομάδα του Μαρτίνς. Ο Ελ Αραμπί κάνει πολλά περισσότερα, μέσα στο γήπεδο, από το βάζει… απλώς την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα!

Ο Ελ Αραμπί παίζει ως σέντερ φορ, αλλά μπορεί κανείς να τον δει στο κέντρο να πιέζει, στα άκρα να… ανοίγει το παιχνίδι. Ακόμη και… αριστερό μπακ τον έχει πιάσει η κάμερα, να μαρκάρει και να… διώχνει. Ο Ελ Αραμπί δεν είναι ο κλασσικός σέντερ φορ που δεν… γνωρίζει κανένα άλλο μέρος του γηπέδου, πέρα από την αντίπαλη περιοχή.

Τακτικά είναι ίσως ο πιο άρτιος επιθετικός που είχε ο Ολυμπιακός τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. Συμμετέχει πολύ ενεργά, στην άμυνα. Συμμετέχει πολύ ενεργά στην ανάπτυξη. Είναι ικανός να χτυπήσει στην αντεπίθεση, όσο και σε… σετ παιχνίδι, με την άμυνα απέναντί του. Ανοίγει χώρους και τραβάει επάνω του αμυντικούς. Κάνει… άπειρες δουλειές, μέσα στο γήπεδο. Και δεν περιορίζεται «απλώς» στο να… σκοράρει.

Προφανώς, η εκτελεστική του δεινότητα, αλλά και η αντίληψη των φάσεων, που τον φέρνουν σε θέση για γκολ, είναι το Νο1 στοιχείο, το οποίο αναζητά, από εκείνον, ο Πέδρο Μαρτίνς. Γι’ αυτό αποκτήθηκε. Για τα γκολ του. Στην πορεία, όμως, κατέστη σαφές, ότι ο Ολυμπιακός μπορεί -και πρέπει- να παίρνει, από εκείνον, πολύ περισσότερα.

Διαβάστε επίσης