Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Και το βράδυ, το βραδάκι... (videos)

Και το βράδυ, το βραδάκι... (videos)
Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020 - 01:18

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το βράδυ της Τετάρτης (9/12, 22:00) την Πόρτο, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, και είναι έτοιμος να πανηγυρίσει ακόμα μία ευρωπαϊκή πρόκριση, όπως έχει κάνει τόσες και τόσες φορές.

Την τελευταία δεκαετία έχει μετρήσει πέντε προκρίσεις την τελευταία αγωνιστική στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Άρσεναλ, Άντερλεχτ, Μάλμε και Ερυθρός Αστέρας έφυγαν ηττημένοι και ο Ολυμπιακός πανηγύριζε.

Ο Θρύλος ετοιμάζεται για ακόμα ένα τέτοιο βράδυ απέναντι στην Πόρτο, όπου θα του δώσει το εισιτήριο για τους «32» του Europa League.

Το gavros.gr σας παρουσιάζει τις 5 προκρίσεις που έχουν γίνει στην έδρα του Ολυμπιακού τα τελευταία δέκα χρόνια.

06/12/2011 Ολυμπιακός-Άρσεναλ 3-1

Ιστορική νίκη, μαγική βραδιά, όμως ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκριση στους «16» του Champions League ή μάλλον για να είμαστε ακριβείς δεν τον άφησαν να πανηγυρίσει, διότι στο άλλο παιχνίδι έγινε η «ανατροπή». Όπως και να έχει πάντως ο Θρύλος είχε κάνει μία επιβλητική εμφάνιση κόντρα στην Άρσεναλ την οποία σκόρπισε με 3-1.

06/12/2012 Ολυμπιακός-Άρσεναλ 2-1

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε και πάλι την Άρσεναλ σε ένα παιχνίδι που ήθελε τη νίκη και να προκριθεί στη φάση των «32» του Europa League κάτι το οποίο πέτυχε χάρη σε ανατροπή που έκανε με τα γκολ των Μανιάτη και Μήτρογλου.

10/12/2013 Ολυμπιακός-Άντερλεχτ 3-1

Μεγάλη πρόκριση για τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση του θεσμού, αφού με νίκη άφηνε από κάτω του την Μπενφίκα και περνούσε στους 16. Εκείνος έκανε το καθήκον του και σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-1 και να πανηγυρίσει μία ιστορική πρόκριση.

09/12/2014 Ολυμπιακός-Μάλμε 4-2

Μόνο ένα αποτέλεσμα υπήρχε για τον Ολυμπιακό εκείνη την ημέρα και αυτό ήταν η νίκη. Βέβαια για να προκριθεί στους 16 του Champions League χρειαζόταν και νίκη της Ατλέτικο απέναντι στην Γιουβέντους κάτι που δεν έγινε και έτσι πήρε την πρόκριση για την φάση των 32 του Europa, Όπως και να έχει πάντως ο Ολυμπιακός είχε πραγματοποιήσει μία μαγική εμφάνιση ανάλογη του επιπέδου του.

13/12/2018 Ολυμπιακός-Μίλαν 3-1

Και πως να ξεχάσεις αυτή τη βραδιά; Ο Ολυμπιακός έπαιζε με τη Μίλαν και ήθελε νίκη με δύο γκολ διαφορά για να προκριθεί και όμως το έκανε και αυτό. Έκανε την ομάδα του Μιλάνου ότι ήθελε στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε μία ιστορική πρόκριση για την επόμενη φάση.

11/12/2019 Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 1-0

Νίκη πρόκριση πήρε ο Θρύλος πέρυσι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα την τελευταία αγωνιστική και πέρασε στους 32 του Europa League. Κάτι ανάλογο καλείται να κάνει και τώρα με την διαφορά ότι τότε βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, αφού είχε ηττηθεί στο Βελιγράδι.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, ψάχνει το βράδυ της Τετάρτης, κάτι που έχει κάνει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια...

Η φάση είναι... Και το βράδυ, το βραδάκι...

Διαβάστε επίσης

Επιτροπή Εφέσεων: Η ώρα φτάνει…

Επιτροπή Εφέσεων: Η ώρα φτάνει…

Μία ημέρα έμεινε, προτού η υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης-Καλπαζίδη, η οποία συντάραξε το ελληνικό ποδόσφαιρο πάει στην Επιτροπή Εφέσεων, για να λάμψει η αλήθεια!