Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το καθήκον του, με 3άρα, ο Θρύλος!

Το καθήκον του, με 3άρα, ο Θρύλος!
Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 - 21:25

Το καθήκον του έκανε ο Ολυμπιακός στον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναιτωλικό, μιας και επικράτησε με 3-0 στο Αγρίνιο και επί της ουσίας εξασφάλισε την πρόκριση από απόψε. Ο Μπρούμα στο 20’, ο Βρουσάι στο 65’ και ο Σισέ στο 85’ σκόραραν τα «ερυθρόλευκα» τέρματα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο παιχνίδι και φρόντισε να το δείξει και να κυριαρχήσει. Στο 12’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Χασάν, έπειτα από κάθετη μπαλιά του Μπρούμα. Ο Αιγύπτιος επιθετικός πλάσαρε με τη μία, αλλά ο Μελίσσας μπλόκαρε. Στο 20’, όμως, είχαμε διαφορετική κατάληξη. Ο Τιάγκο Σίλβα πέρασε δίπλα στον Μπρούμα και ο τελευταίος με δυνατό και άπιαστο σουτ έκανε το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Στο 24’, μάλιστα, λίγο έλειψε και θα πετύχαινε κι άλλο τέρμα, αλλά το πλασέ που έκανε, από την καταπληκτική μπαλιά του Τιάγκο Σίλβα, δεν ήταν εύστοχο. Ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με αυτό το τέρμα του Μπρούμα και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, παίζοντας με μεγάλη συγκέντρωση και σοβαρότητα.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν και πολλά στην εικόνα του αγώνα, υπό την έννοια πως ο Ολυμπιακός ήλεγξε το ματς και σπάνια ένιωσε απειλή από την ομάδα του Αγρινίου. Μάλιστα στο 65’ έκανε το 2-0 με το γκολ του Βρουσάι. Ο Ανδρούτσος σέντραρε από τα δεξιά, ο Χασάν σούταρε στην κίνηση, ο Μελίσσας απέκρουσε και ο Βρουσάι από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει το δεύτερο τέρμα του Θρύλου και δεύτερο δικό του στη σεζόν μετά από εκείνο στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 83’ με το σουτ του Ντάλσιο, αλλά ο Κρίστινσον δεν απειλήθηκε. Μάλιστα, το παιχνίδι έκλεισε με άλλο ένα «ερυθρόλευκο» γκολ. Ο Πέπε εκτέλεσε το μακρινό φάουλ, ο Σισέ είχε τοποθετηθεί καλά και με κεφαλιά μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

Κάπως έτσι, ο Θρύλος νίκησε με άνεση 3-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και επί της ουσίας εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου από τον πρώτο αγώνα.

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Μαλής, Βάντερσον, Τζανακάκης, Περέιρα, Τσιγγάρας, Λιάβας, Άλβαρες (59’ Μπαρμπόσα), Γιάκολις, Αριγίμπι (74’ Ντάλσιο), Αζάντι (59’ Ματσόλα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Σισέ, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Πέπε, Μπουχαλάκης (60’ Σουρλής), Μπρούμα (61’ Ραντζέλοβιτς), Τιάγκο Σίλβα (73’ Κάιπερς), Βρουσάι (73’ Λοβέρα), Χασάν (68’ Σουντανί).

Διαβάστε επίσης