Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ δεν γίνεται

Ο Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ δεν γίνεται
Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021 - 13:21

Μονοψήφιο αριθμό εκατομμυρίων, για παίκτη του, τον οποίο αποτιμά περί τα… 20 εκ. ευρώ, ο Ολυμπιακός δεν συζητάει. Σε αντίθεση με άλλες ομάδες και δη τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μέσα σε ένα καλοκαίρι πούλησε… τζάμπα, βασικούς ποδοσφαιριστές του (και μετά ήθελε να «χτυπήσει» και πρωτάθλημα), ο Θρύλος τέτοιες ενέργειες δεν κάνει.

Για να μην παρεξηγούμαστε, δεν μιλάμε για 1, 2, 2μιση εκατομμύρια πάνω-κάτω. Δεν μιλάμε για τέτοιες διαφορές. Ούτε ο Ολυμπιακός θα σταθεί εμπόδιο αν ένας παίκτης του έχει ρήτρα 15 εκ. ευρώ, μια ομάδα του προσφέρει 12 + μπόνους και ο παίκτης θέλει να φύγει. Στο μεταγραφικό παζάρι πρέπει να ελίσσεσαι. Ξεκάθαρο αυτό. Άλλο όμως το ένα και άλλο το άλλο.

Άλλο το να μπαίνει ο Ολυμπιακός σε λογικές διαπραγματεύσεις και να συζητάει για τη «χρυσή τομή» ανεβάζοντας ή κατεβάζοντας λιγάκι τις απαιτήσεις του, για να κάνει ένα καλό deal. Και να συνεχίσει έτσι να «παίζει» το όνομά του, δυνατά, στο ευρωπαϊκό, μεταγραφικό «παζάρι». Και άλλο το να έρχονται ομάδες και να του χτυπάνε την πόρτα δίνοντάς του… ψίχουλα, για παίκτες του και εκείνος να… τρέχει να πουλήσει.

Όχι, ο Ολυμπιακός δεν γίνεται ΠΑΟΚ. Ο Μαρινάκης είναι σκληρός, αλλά σωστός διαπραγματευτής, όταν καθίσει στο τραπέζι να συζητήσει για έναν ποδοσφαιριστή του Θρύλου. Ο οποίος, εδώ που τα λέμε, σταθερά τα τελευταία χρόνια, βγάζει υπεραξίες στην αγορά. Δεν βγάζει… ό,τι έχει και δεν έχει, για να… επιβιώσει. Παίρνει παίκτες καλούς, τους κάνει παικταράδες, τους αναδεικνύει, τους πουλά. Και δεν τους «ξεπουλάει». Απλό.

Το ίδιο συζητάμε, φυσικά και στην περίπτωση του Καμαρά, του Σεμέδου, του οποιουδήποτε. Παίκτης του Θρύλου «κοψοχρονιά» δεν φεύγει, για να… μπουν τα λεφτά στα ταμεία και… «έχει ο Θεός». Ο Ολυμπιακός έχει φτιάξει όνομα στις μεταγραφές. Έργο Μαρινάκη και διοικούντων, που έχουν αναγάγει τον πρωταθλητή σε κορυφαίο brand name στην Ευρώπη. Που τον έχουν κάνει, εν πολλοίς, την Πόρτο των τελευταίων ετών. Σε όλες τις θέσεις ο Ολυμπιακός έχει κάτι να προσφέρει και οι παίκτες του τραβάνε τα βλέμματα. Αυτό δεν το χαλάς, με το να… ξεπουλάς. Δεν το χαλάς με τον να γίνεις ΠΑΟΚ. Και στον Θρύλο το ξέρουν και η στάση τους είναι συγκεκριμένη. Και γνωστή σε όλους, στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης