Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός είχε εξαιρετική στάση, στο θέμα Γαλατά

Ο Ολυμπιακός είχε εξαιρετική στάση, στο θέμα Γαλατά
Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 - 10:32

Ο Ολυμπιακός κράτησε την ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΩΣΤΗ στάση, στο θέμα Γαλατασαράι-τεστ CoViD-19 και στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την όλη ένταση. Έμεινε μακριά από τις πολιτικές προεκτάσεις, τις οποίες η Γαλατά και κατ’ επέκταση η τουρκική κυβέρνηση, θέλησαν να δώσουν στο ζήτημα. Δεν μπήκε σε καμία διαδικασία… μονομαχίας Ελληνοτουρκικής και κατάφερε όχι απλώς να βγει… αλώβητος, αλλά είχε και την τύχη με το μέρος του. Γιατί; Γιατί η τύχη βοηθάει εκείνους που σέβονται τη ζωή και, εν προκειμένω, το ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα, η οποία έχει περάσει πολλά, χάρη στον κορονοϊό. Η οποία έχει ταλαιπωρηθεί πολύ, από την πανδημία. Δεν λέμε μόνο για τα δεδομένα, το ότι έχασε τον κόσμο της, από το γήπεδο, το ότι χρειάστηκε να παίζει μπροστά σε άδειες εξέδρες. Να κάνει φιέστα χωρίς τον λαό του Θρύλου στο Καραϊσκάκη. Όχι. Ταλαιπωρήθηκε πολύ από την ίδια την ασθένεια, μέσα στις τάξεις της. Και κάνει ΠΑΝΤΑ τα προβλεπόμενα, απαρέγκλιτα! Δεν κάνει την παραμικρή έκπτωση, σε ό,τι αφορά τα αυστηρά πρωτόκολλα διεξαγωγής αγώνων, προπονήσεων, οποιουδήποτε event. Και γι’ αυτό η τύχη στάθηκε με το μέρος της.

Δεν μπαίνουμε στα της Πολιτείας. Προφανώς και η Πολιτική Προστασία έκανε ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ στην υπόθεση Γαλατά. Και όσο άσχημο και αν ήταν, που ματαιώθηκε το φιλικό, ήταν το ΣΩΣΤΟ. Τόσο απλά και το αφήνουμε εκεί, γιατί δεν θέλουμε να δώσουμε πολιτική προέκταση στο κείμενο. Ο Ολυμπιακός, όμως ήταν εκείνος που στάθηκε άριστα, στο θέμα. Είχε την πλέον σωστή και κατάλληλη στάση. Δεν έδειξε έλλειψη σεβασμού, στη Γαλατά, ούτε έκανε… πολιτικό το θέμα. Ούτε φανφάρες, ούτε φωνές, ούτε… κρίση, ούτε τίποτα. Ηρεμία. Τάξη. Προσέγγιση ποδοσφαιρική. Τι σημαίνει αυτό; Όρια. Το ποδόσφαιρο έχει όρια. Πιο πάνω είναι η ζωή γενικά και η υγεία. Και αυτό σεβάστηκε ο Ολυμπιακός. Ο οποίος δεν υπήρχε περίπτωση να βρισκόταν στη θέση της Γαλατά και να έκανε αυτό που έκανε η Γαλατά.

«Για ό,τι συνέβη στο αεροδρόμιο, για τη στάση της Πολιτικής Προστασίας και τη στάση της εκεί, την έντονη και ίσως ακραία αντίδραση της Γαλατασαράι και για το πολιτικό παιχνίδι που στήθηκε μετά εμείς δεν έχουμε πάρει επίσημη θέση και ούτε θα πάρουμε γιατί δεν μας αφορά. Εμείς θέλαμε να κάνουμε ένα μεγάλο αθλητικό ραντεβού, με μια καλή ομάδα για να προετοιμαστούμε για το Champions League. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα δεν έχουν σχέση με τον Ολυμπιακό και δεν μπλεκόμαστε και ποτέ», είχε δηλώσει ο Κώστας Καραπαπάς στην ΕΡΤ. Η πιο σωστή στάση, η πιο ήρεμη και λογική αντίδραση.

Και ο Ολυμπιακός ανταμείφθηκε. Γλίτωσε τα χειρότερα. Γλίτωσε πιθανά προβλήματα και ελλείψεις, ενόψει των προκριματικών του. Πόσο πιο απλά να του πουν, το ποδόσφαιρο και η ζωή, «μας σέβεσαι; Σε ανταμείβουμε»… Πόσο πιο απλά…

Διαβάστε επίσης