Ντουντούκα
Κόντρα σε όλους. "Έσπασε" το μπλόκο!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Αναβλήθηκε η έκτακτη ΓΣ της Super League

Αναβλήθηκε η έκτακτη ΓΣ της Super League
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021 - 15:48
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Για την Πέμπτη (5/8) ορίστηκε η έκτακτη ΓΣ της Super League καθώς η σημερινή (3/5) αναβλήθηκε λόγω μη επίτευξης απαρτίας καθώς απουσίασαν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Αρης και ΟΦΗ. Για να γίνει ΓΣ απαιτείται τα ¾ του συνόλου των ΠΑΕ, δηλαδή πρέπει να παρίστανται 11 ομάδες.

Θέμα της έκτακτης ΓΣ είναι έγκριση της προκήρυξης για την επόμενη αγωνιστική περίοδο ενώ γίνεται προσπάθεια από τις ΠΑΕ Απόλλωνα, Βόλος, Αστέρας Τρίπολης, Ιωνικός, Παναιτωλικός και Λαμία να αλλάξουν το καταστατικό. Όμως, αυτή η κίνηση έρχεται σε αντίθεση με το ιδρυτικό καταστατικό της διοργανώτριας το οποίο καθιστά προαιρετική την Κεντρική Διαχείριση των Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων (δηλαδή να εξαρτάται από το αν το θέλει ή όχι μια ομάδα) και όχι υποχρεωτική που θέλουν να την κάνουν.

Στο μεταξύ αναμένονται εξελίξεις στα τηλεοπτικά των ΠΑΕ Απόλλωνα, Βόλου, Αστέρα, Ιωνικού, Παναιτωλικού και Λαμίας. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν πρόταση από 1,5 εκατ. ευρώ και εκπνέει αύριο η προθεσμία που πρέπει να απαντήσουν.

Δηλαδή, κάποιες ομάδες της Σούπερ Λίγκας στην χειρότερη περίπτωση θα έχουν έσοδα 3 εκατ. ευρώ (τα άλλα 1,5 εκατ. από το ποσοστό από το στοίχημα) και μπάτζετ ένα εκατ;

Το ΔΣ της Super League έγινε κανονικά. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ., μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε ομόφωνα η προκήρυξη του Πρωταθλήματος Υποδομής Super League Κ15, αγωνιστικής περιόδου 2021-22.

Λόγω μη επίτευξης απαρτίας στη Γενική Συνέλευση, κατά το άρθρο 15 του Καταστατικού του Συνεταιρισμού, θα λάβει χώρα α’ επαναληπτική Γενική Συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη 05 Αυγούστου 2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, με τα ίδια θέματα ημερησίας διάταξης και χωρίς άλλη πρόσκληση».

Για το θέμα του υγειονομικού πρωτοκόλλου των αγώνων αποφασίστηκε οι γιατροί των ομάδων να μιλήσουν με τον ΕΟΔΥ.

Διαβάστε επίσης

Το... σόου του Κλάτενμπεργκ

Το... σόου του Κλάτενμπεργκ

Ενώ είχε δεσμευτεί ότι δεν θα συνεργάζεται με Έλληνες παράγοντες της διαιτησίας, έκανε πρόσκληση ενδιαφέροντος και «μαζεύτηκαν» 33 αιτήσεις!

Μισό-μηδέν; Μας κάνει!

Μισό-μηδέν; Μας κάνει!

Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι όχι μόνο ξέρει να νικά, αλλά και να διαχειρίζεται αποτελέσματα και προκρίσεις. Νίκη και με… μισό γκολ, του κάνει σήμερα!