Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν μπορείς να πάρεις Σιόβα, φυσικά και θα το «δεις» το θέμα

Όταν μπορείς να πάρεις Σιόβα, φυσικά και θα το «δεις» το θέμα
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 - 10:44

Γίνεται πολύς λόγος, από χθες Δευτέρα, για το αν ο Θρύλος είναι καλυμμένος ή όχι, στα στόπερ. Για την ακρίβεια, αυτό που «κυκλοφορεί» κατά κόρον, είναι πως ναι, πράγματι, ο Ολυμπιακός είναι καλυμμένος στα στόπερ. Και δεν υπάρχει διαφωνία επ’ αυτού.

Πράγματι, ο Θρύλος έχει εξαιρετικά στόπερ, ικανά να σταθούν σε επίπεδο πολύ υψηλότερο, από εκείνο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παπασταθόπουλος, Μπα, Σισέ, Μάρκοβιτς, Αβραάμ. Με τους Κινκουέ και Καλογερόπουλο να έρχονται από πίσω και να περιμένουν τις ευκαιρίες τους, να «λάμψουν». Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ το ψάχνει το θέμα Σιόβα.

Για να ξεκαθαρίσουμε: Η μεταγραφή του Δημήτρη Σιόβα μόνο δεδομένη δεν πρέπει να θεωρείται, αλλά ο Ολυμπιακός κοιτάζει ενεργά το θέμα. Και αυτό από μόνο του λέει πολλά…

Ο Σιόβας έχει μία σειρά από αρετές, από τις οποίες ο Ολυμπιακός έχει μόνο να κερδίσει, εφόσον η υπόθεσή του έχει αίσιο τέλος και ο ποδοσφαιριστής επιστρέψεις στο λιμάνι.

1) Εμπειρία. Έχει κάνει μία σημαντική καριέρα του και στα 32 του, πλέον, είναι πιο ώριμος από ποτέ, έχοντας παράλληλα μπροστά του χρόνια ποιοτικής μπάλας.

2) Αριστεροπόδαρος. Δεν έχει αριστεροπόδαρο σέντε μπακ ο Ολυμπιακός. Από μόνο του αυτό είναι ένα προσόν, για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί να παίξει προς την πλευρά του αριστερού μπακ και να βοηθήσει πολύ, σε άμυνα και επίθεση.

3) Τεχνική. Όλοι γνωρίζουμε το τι μπορεί να κάνει ο Σιόβας, με την μπάλα στα πόδια και πως μπορεί, με πάσες και μπαλιές, να «χτίσει» το παιχνίδι του Ολυμπιακού, από την άμυνα.

4) Νοοτροπία. Ο Σιόβας είναι ένα σοβαρό παιδί, το οποίο γνωρίζει τι εστί Ολυμπιακός. Γνωρίζει πως είναι να παίζεις για τη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Τις απαιτήσεις, τις υποχρεώσεις, αλλά και τα προνόμια. Γνωρίζει τι εστί Θρύλος.

Για αυτά και σημαντικά στοιχεία, ο Ολυμπιακός κοιτάζει ενεργά το θέμα «Σιόβας» και μένει να φανεί η κατάληξή του.

Διαβάστε επίσης

Αν «χωράει»; Φυσικά!

Αν «χωράει»; Φυσικά!

Πως είναι δυνατόν να συζητάμε για το αν ο Ολυμπιακός θα «χωρέσει» τον Γκάρι Ροντρίγκες, στην ομάδα του;