Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η πρώτη ήττα και ένα... δώρο στον εαυτό του

Η πρώτη ήττα και ένα... δώρο στον εαυτό του
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 - 12:47
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τελικά έγινε αυτό που φοβόμουν και έγραφα χθες. Το ματς του Ολυμπιακού στη Φρανκφούρτη είχε σε μεγάλο βαθμό το στίγμα της Αϊντραχτ και όχι των πρωταθλητών Ελλάδας. Και η γερμανική ομάδα είναι ένα σύνολο του «όσα πάνε και όσα έρθουν». Ευτυχώς για 'κείνους κατάφεραν να βάλουν τρία και να δεχθούν μόνο ένα γκολ και κέρδισαν. Ο Ολυμπιακός είχε κατά νου να παίξει το ίδιο έξυπνα με αυτό που έκανε κόντρα στη Φενέρ αλλά φάνηκε να παρασύρεται από τον τρελό ρυθμό που αρέσει στην ομάδα της Φρανκφούρτης να δίνει στα ματς της.

Αν κάνουμε και μια δεύτερη σκέψη δεν ξέρω αν ισχύει τόσο ότι παρασύρθηκε ο Ολυμπιακός όσο αν η κακή βραδιά που βρέθηκαν κομβικοί παίκτες του έδωσε αυτή την εντύπωση. Όπως και να 'χει, συνέβη. Ήταν η πρώτη ήττα της σεζόν. Συνέβη σε ένα γερμανικό γήπεδο με ομάδα της Μπουντεσλίγκα. ΟΚ, συμβαίνει διάολε. Πάμε παρακάτω. Το παρακάτω λέει ΠΑΟΚ. Το ματς της Κυριακής είναι μια πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού να ξεφύγει λίγο και να βάλει έξτρα πίεση στον συγκεκριμένο αντίπαλό του αλλά και στην ΑΕΚ που προφανώς δεν θέλει να δει τους ερυθρόλευκους να κερδίζουν το δικέφαλο του βορρά.

Οι ερυθρόλευκοι πρέπει να ανασυνταχθούν άμεσα και να μαζέψουν όλη την ενέργεια που έχουν και να τη διοχετεύσουν σ' αυτό το ματς. Και πάλι είναι νωρίς και δεν κρίνεται κάτι αλλά ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει... δώρο στον εαυτό του το «οξυγόνο» / «πολυτέλεια» του πιθανού +4β. σε περίπτωση νίκης. Θα τον βοηθήσει και τον ίδιο ψυχολογικά ώστε να... αναπνεύσει καλύτερα στη συνέχεια και να μη ζει στο... όριο.

ΥΓ: Χρειάζεται και αυτοκριτική από τους παίκτες μετά από κάθε ματς. Μου άρεσε που άκουσα τον Ανδρέα Μπουχαλάκη που είπε ότι πρέπει να το κάνουν αυτό και υπογράμμισε πως έγιναν πολλά λάθη. Και επίσης χρειάζεται οι παίκτες που «ζητούν» συμμετοχές όταν τους δίνονται να ανταποκρίνονται, αν μη τι άλλο να βγάζουν νεύρο και να προσπαθούν.

ΥΓ2: Ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός δε σημαίνει ότι πρέπει να περάσουν στο... ντούκου οι διαιτητικές απορίες. Είμαι πολύ περίεργος να ακούσω τον διάλογο του VAR στη φάση του Ρέαμπτσιουκ (που δέχθηκε κλοτσιά στο κεφάλι, από τη φορά του σώματος στην πτώση καταλαβαίνεις ότι την έφαγε καλά) αλλά και να λυθεί από μια όποια κάμερα η απορία για το πως σκίστηκε το φρύδι του Ελ Αραμπί. Είναι δυνατόν να μην υπάρχει πλάνο σε καμία κάμερα;!

Διαβάστε επίσης

Με ξεκούραστο μυαλό

Με ξεκούραστο μυαλό

Προσωπικά εξίσου σημαντική με την σωματική κόπωση θεωρώ και την κούραση του μυαλού. Ο Σπύρος Γρομητσάρης αναλύει τη σκέψη του μέσα από το gavros.gr.

Όσα έρθουν, όχι όσα πάνε

Όσα έρθουν, όχι όσα πάνε

Κόντρα σε μια επίλεκτη ομάδα της σχολής «όσα πάνε και όσα έρθουν» ο Ολυμπιακός οφείλει να παίξει με τον δικό του χαρακτήρα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.