Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παραμύθα, η σκιά είναι των «εργαλείων» της «εξυγίανσης» και μόνο

Παραμύθα, η σκιά είναι των «εργαλείων» της «εξυγίανσης» και μόνο
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 - 10:33

Η σκιά, κάτω από την οποία παραμένουν οι Έλληνες διαιτητές, οι τωρινοί Έλληνες διαιτητές, είναι η… δική τους. Και μόνο. Μόνοι τους την έφτιαξαν αυτή τη σκιά, με τις αποφάσεις τις οποίες έχουν λάβει σε τόσα και τόσα ματς, τα οποία έχουν σφυρίξει. Στον τρόπο με τον οποίο έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο, στο να «εξυγιανθεί» το ποδόσφαιρό μας. Να αδικείται ο Ολυμπιακός και να ευνοούνται, λάθος, να πηγαίνουν σπρωχτοί οι αντίπαλοί του. Να αδικούν τους πάντες, μπροστά στην ανάγκη για «εξυγίανση», ανεξαρτήτως μεγέθους και φανέλας. Αρκεί τα 2-3 αγαπημένα παιδιά του συστήματος, να παίρνουν αυτό που θέλουν. Αλλά δεν δικαιούνται.

Όλοι οι τωρινοί Έλληνες διαιτητές συνέδεσαν το όνομά τους με την απόλυτη παρακμή του ποδοσφαίρου μας. Θέλοντας και μη. Όποιο όνομα Έλληνα διαιτητή και αν ακούσει κανείς, μέσα σε αυτή τη λαίλαπα που έχει καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο, στην προσπάθεια οι ανταγωνιστές του Ολυμπιακού να πάρουν κάναν τίτλο, αυτομάτως το συνδέει με την «εξυγίανση». Και ξέρει, όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα, τι σημαίνει αυτό…

Η παραμύθα θέλει να μας πείσει ότι για την κατάντια των τωρινών Ελλήνων διαιτητών φταίει το… παρελθόν. Έτσι τη συμφέρει. Να τη συνδέσει με κάτι άλλο, πέρα από τον εαυτό της και την «εξυγίανση» που υπηρετεί. Δεν πείθει. Όπως ποτέ δεν έπεισε. Ό,τι ομάδα και να είναι ο καθένας, ξέρει καλά τι εστί ελληνική διαιτησία, αυτή τη στιγμή. Και ξέρει καλά πως έφτασε εκεί που έφτασε. Όπως ξέρει καλά και ότι για αυτό, ευθύνεται ΜΟΝΗ της, η ίδια η ελληνική διαιτησία.

Ας μην… «εξυγίαινε»…

Διαβάστε επίσης

Σαν να είσαι εσύ στο -3

Σαν να είσαι εσύ στο -3

Σαφές. Κατανοητό απόλυτα. Και πολύ, πολύ σημαντικό, το να μπει ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ… κομάντο.