Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άλλο ματς στο ΟΑΚΑ, άλλο την Πέμπτη

Άλλο ματς στο ΟΑΚΑ, άλλο την Πέμπτη
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 - 10:20

Κλισέ αυτό το «βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά». Χιλιοειπωμένο. Το λένε παίκτες, προπονητές. Άπαντες. Αλλά όσο κλισέ και αν -σωστά- θεωρείται, άλλο τόσο πρέπει να θεωρείται και -μεγάλη- αλήθεια. Γιατί είναι. Μία ομάδα με στόχους και φιλοδοξίες, όπως ο Ολυμπιακός, μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και έχει μεγάλες βλέψεις, δεν μπορεί να… τσουβαλιάζει αγώνες. Να τους δουλεύει μαζί, ταυτόχρονα, τον ένα με τον άλλο. Ειδικά όταν ο ένας είναι Κυριακή και ο άλλος Πέμπτη, ας πούμε.

Το έργο μοιάζει δύσκολο, να κρατήσεις τους ποδοσφαιριστές σου συγκεντρωμένους ΜΟΝΟ στο ματς που έρχεται. Μόνο στο ματς μπροστά. Ειδικά όταν ξέρουν ότι ακολουθεί Ευρώπη και δη «τελικός». Ευρωπαϊκός «τελικός». Είναι σημαντικό και είναι ουσιώδες αυτό που κάνει ο Μαρτίνς. Αυτό που καταφέρνει. Και κρατά την ομάδα προσηλωμένη μόνο σε αυτό που έχει μπροστά της. Ο Θρύλος οφείλει να δει ξεχωριστά τα δύο ματς που έρχονται και έτσι να προχωρήσει.

Άλλο ματς στο ΟΑΚΑ, άλλο την Πέμπτη. Ο Μαρτίνς δεν τα βλέπει «μαζί» και καλά κάνει. Δεν μπορεί να τα δει αλλιώς. Το κάθε ένα έχει τη σημασία και την αξία του. Διαφορετική του ενός, από του άλλου. Σημαντικό πράγμα η συγκέντρωση και ο Ολυμπιακός οφείλει, τούτη την ώρα, να την έχει μόνο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η Φενέρ να περιμένει.

Διαβάστε επίσης