Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σαν να είσαι εσύ στο -3

Σαν να είσαι εσύ στο -3
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 - 11:44

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ, το βράδυ της Κυριακής, είναι δύσκολο. Από χίλιες διαφορετικές απόψεις. Δεν έχει σημασία το αν ο Θρύλος είναι καλύτερη ομάδα, από την αντίπαλό του. Δεν έχει σημασία το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει στο ΟΑΚΑ και να νικήσει, παίζοντας απλά στα στάνταρ του. Ούτε καν ξεπερνώντας τα. Απλά πιάνοντάς τα. Σημασία έχει ο τρόπος με τον οποίο η ομάδα του Μαρτίνς θα πατήσει στο χορτάρι του ΟΑΚΑ. Σήμασία έχει ο τρόπος με τον οποίο ο Ολυμπιακός θα μπει στο γήπεδο. Και αυτός είναι… ένας:

Σαν είναι εκείνος στο -3. Όχι σαν να έχει την ΑΕΚ εκεί. Σαν να πρέπει να πάρει αυτό το ματς, για να ανέβει στην κορυφή. Όχι σαν να πρέπει να το πάρει, για να την υπερασπιστεί. Ακόμη καλύτερα. Σαν να πρέπει να πάρει το διπλό και με καλό σκορ (2 γκολ διαφορά και άνω, ας πούμε) για να… πανηγυρίσει τίτλο! ΕΤΣΙ πρέπει να το δει το ματς ο Ολυμπιακός, το βράδυ της Κυριακής, στο ΟΑΚΑ. Να το αντιμετωπίσει σαν να είναι ένας τελικός, από τον οποίο κρίνεται ΟΛΗ του η προσπάθεια στο πρωτάθλημα.

Δεν έχει σημασία που δεν ισχύει αυτό. Δεν έχει σημασία που αυτό είναι κουβέντα που κάνουμε εμείς, για να αναλύσουμε τα του ντέρμπι. Σημασία έχει να του έτσι οι παίκτες και ο Μαρτίνς. Γιατί ο κόσμος έτσι το βλέπει. Θέλει να δει τον Ολυμπιακό να μπαίνει στο γήπεδο για να… ματώσει! Αν το κάνει, το ντέρμπι δεν χάνεται.

Διαβάστε επίσης