Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν ο πάγκος σου δίνει την πρόκριση!

Όταν ο πάγκος σου δίνει την πρόκριση!
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 - 12:20

Μια ακόμη τεράστια ευρωπαϊκή βραδιά έζησε χθες ο Θρύλος και ο λαός του, με την νίκη – πρόκριση του Ολυμπιακού κόντρα στην, προκλητική όλη την εβδομάδα, Φενερμπαχτσέ.

Το άρθρο αυτό, όμως, αναφέρεται στο τεράστιο βάθος πάγκου που έχει ο Θρύλος και στους ποιοτικούς παίκτες που μπαίνουν μέσα, με την ικανότητα να αλλάξουν τη ροή του αγώνα, όπως έγινε και χθες.

Προέκυψε, αρχικά, η αναγκαστική αλλαγή του Μπα στην θέση του Σωκράτη, όταν και αυτός αποχώρησε με ενοχλήσεις στο 25ο λεπτό, με τον Σενεγαλέζο αμυντικό του Θρύλου να πραγματοποιεί μια πολύ καλή εμφάνιση.

Με το σκορ στο ημίχρονο να είναι ισόπαλο και τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός έδειχνε να μην έχει τον έλεγχο του κέντρου, και αναζητούσε μια αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού του.

Έτσι, ο Μαρτίνς στο ημίχρονο έριξε στη μάχη τους Μπουχαλάκη και Λόπες. Είδε τον Μαντί Καμαρά να μην είναι σε καλή βραδιά, τον Ονιεκουρού να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την εστία της Φενερμπαχτσέ και έτσι προχώρησε στις δύο αλλαγές.

Αποτέλεσμα; Ο Μπουχαλάκης πήρε τον έλεγχο του κέντρου, μοίρασε άψογα την μπάλα, κάλυπτε τα κενά πίσω από την μεσοεπιθετική γραμμή και επέστρεψε στις καλές του εμφανίσεις. Μπήκε μέσα για 45’ και έκανε μια τρομερά ουσιαστική εμφάνιση και άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα. Ακόμη, ο Λόπες που μπήκε στη θέση του Ονιεκουρού, έδειξε μεγάλη κινητικότητα και τρομερό έλεγχο της μπάλας. Κοφτή ντρίμπλα, μέτωπο στην αντίπαλη εστία και επίθεση. Αυτά έκανε χθες ο Ρόνι Λόπες, ο οποίος δημιουργούσε ευκαιρίες για γκολ για τον Θρύλο.

Στο 68ο λεπτό πέρασε ο Βαλμπουενά στη θέση του Μασούρα και στο 81ο λεπτό ο Τικίνιο στη θέση του Ελ Αραμπί. Αποτέλεσμα κι εδώ; Γνωστό. Ο Βαλμπουενά κέρδιζε συνεχώς φάουλ τα οποία γέμιζαν την περιοχή της Φενερμπαχτσέ και με τη μπάλα στα πόδια ήταν διαρκής κίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα. Όσον αφορά τον Τικίνιο…

Ο Βραζιλιάνος φορ, έδειξε για ακόμη μια φορά ότι είναι φορ μεγάλης κλάσης. Φορ που θέλει μια ευκαιρία, για να την κάνει γκολ. Έτσι έγινε και χθες, ένα γύρισμα του τρομερού Ρέαμπτσιουκ στο 90ο λεπτό, τροφοδότησε άψογα τον Τικίνιο, ο οποίος με υποδειγματικό τελείωμα έκανε το 1-0 και έδωσε τη νίκη στον Θρύλο. Νίκη – πρόκριση. Από τα πόδια του 2ου φορ της ομάδας. Από έναν παίκτη που μπήκε στο 81ο λεπτό.

Ο πάγκος του Θρύλου έχει τρομερό βάθος, τρομερή ποιότητα. Λύσεις, που αλλάζουν τη ροή του παιχνιδιού. Παίκτες με καταπληκτικό ταλέντο. Μπουχαλάκης, Λόπες, Βαλμπουενά, Τικίνιο χθες… Έλειπε ο Κούντε, ήταν εκτός ο Γκάρι Ροντρίγκες, δεν έπαιξε ο Βρουσάι... Μιλάμε για ομάδα – όνειρο.

Διαβάστε επίσης

Με ένα όνειρο τρελό…

Με ένα όνειρο τρελό…

Ο Θρύλος πανηγύρισε μια ακόμη ευρωπαϊκή πρόκριση χθες, στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αλλά τα όνειρά του δεν σταματούν εδώ...