Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Την κατάλληλη στιγμή φορμαρίζεται ο Ρόνι

Την κατάλληλη στιγμή φορμαρίζεται ο Ρόνι
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021 - 11:09

Με το επικείμενο Κόπα Άφρικα και την επικείμενη απουσία Ονιεκουρού και Γκάρι, είναι σημαντικό που ο Λόπες πιάνει τώρα μία υψηλή απόδοση. Ο Μαρτίνς αναμένεται να χάσει τους δύο ποδοσφαιριστές, τους οποίους έχει δείξει ότι βάζει στην πρώτη γραμμή των εξτρέμ (αν και οι Μασούρας και Λόπες πλέον… δεν είναι πίσω σε σχέση με τους άλλους δύο ποδοσφαιριστές) και έτσι το φορμάρισμα του Ρόνι Λόπες, όπως αυτό αρχίζει να διαφαίνεται και να αποκτά μια σταθερή, ανοδική μορφή, είναι πολύ, πολύ σημαντικό.

Ο Μαρτίνς βλέπει ότι με τον Ρόνι Λόπες ανεβασμένο, αλλά και τον Βρουσάι να έρχεται από πίσω, μπορεί να διατηρήσει και κατά τη διάρκεια του Κόπα Άφρικα, μία πολύ, πολύ δυνατή τριάδα εξτρέμ, τους οποίους μπορεί να βάλει σε 4-3-3, αλλά και όλους μαζί, σε 4-2-3-1, με τον Ρόνι Λόπες πίσω από τον σέντερ φορ, ενδεχομένως. Και έτσι να κρατήσει ψηλά την ποιότητα της ενδεκάδας του, ακόμη και χωρίς Ονιεκουρού-Γκάρι, σε αυτή.

Το φορμάρισμα του Ρόνι Λόπες έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Γιατί ο Πορτογάλος (γεννηθείς στη Βραζιλία) δείχνει να παίρνει ολοένα και περισσότερο «τα πάνω του», με αποτέλεσμα να αρχίσει να μπαίνει για τα καλά στην «εξίσωση» του Μαρτίνς. Ο οποίος τον «βλέπει» και τον βάζει πολύ, πολύ περισσότερο πλέον.

Διαβάστε επίσης