Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν «πλάθεις» παίκτες, τα «στραβοπατήματα» είναι -τουλάχιστον- απαραίτητα

Όταν «πλάθεις» παίκτες, τα «στραβοπατήματα» είναι -τουλάχιστον- απαραίτητα
Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 - 10:39

Η πρώτη ήττα για τον Ολυμπιακό Β’ ήρθε μετά από 10 αγωνιστικές. Μικρό το κακό, μπροστά στο να «χτίσουν» χαρακτήρα οι ποδοσφαιριστές του Ιμπαγάσα. Σε αυτό το επίπεδο, οι ήττες είναι σχεδόν… απαραίτητες. Πρέπει να έρθουν και πρέπει να δουλέψουν επάνω σε αυτές, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Γιατί για να φορέσεις τη φανέλα της πρώτης ομάδας, πρέπει να μάθεις να κοντρολάρεις τα συναισθήματά σου… Πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι κάθε είδους κατάσταση, την οποία μπορεί να βρεις μπροστά σου.

ΟΚ, στην πρώτη ομάδα του Θρύλου η ήττα δεν είναι… συνήθης συνθήκη. Ίσα-ίσα, σπανίως συμβαίνει. Ένας λόγος παραπάνω. Όταν, μπαίνοντας στο επίπεδο της πρώτης ομάδας, ένας ποδοσφαιριστής μαθαίνει να είναι -μονίμως- στην πλευρά του νικητή, οφείλει να ξέρει πως θα διαχειριστεί το στραβοπάτημα, όταν αυτό θα έρθει, μία στο τόσο. Όταν η νίκη είναι δεύτερη φύση, το να γνωρίζει ένας ποδοσφαιριστής πως να διαχειρίζεται μια ήττα εδώ, μια ήττα εκεί, είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητο.

Το ποδόσφαιρο, όπως και όλα τα αθλήματα, είναι σπορ ψυχολογίας. Και η ψυχολογία, σε όλα τα αθλήματα, μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαχωρίσει τη νίκη από την ήττα, αναλόγως του πως ένας ποδοσφαιριστής θα την κουμαντάρει. Ο Ιμπαγάσα δεν πλάθει μόνο ποδοσφαιριστές. Πλάθει και ανθρώπους. Ο Ολυμπιακός συνολικά, σε επίπεδο ακαδημίας, δεν πλάθει μόνο ποδοσφαιριστές. Αλλά και ανθρώπους. Και αυτό σημαίνει να τους μαθαίνει πως να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους… Πως να χτίζουν χαρακτήρα. Και για να παίξεις στον Ολυμπιακό, χρειάζεται ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ…

Διαβάστε επίσης