Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Από Μανούχο σε... Μανούχο!

Από Μανούχο σε... Μανούχο!
Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2022 - 10:40
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το ματς Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης είναι το «ντεμπούτο» του Βαγγέλη Μανούχου ως διεθνής, ας μην ξεχνάμε ότι αποτελεί επιλογή του Κλάτενμπεργκ και επίσημα χρίστηκε διεθνής με την έναρξη του νέου έτους. Ο ρέφερι της ΕΠΣ Αργολίδας είχε οριστεί και στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Απόλλων, όμως αντικαταστάθηκε λόγω κωλύματος και ο πρόεδρος της ΚΕΔ τον έβαλε στο Καραϊσκάκη.

Το ματς Ολυμπιακός-Αστέρας είναι το τρίτο των «ερυθρόλευκων», το οποίο θα σφυρίξει ο Μανούχος. Προηγήθηκαν, την 9η αγωνιστική, ο αγώνας Ολυμπιακός-Ιωνικός 1-0 και την 11η Ολυμπιακός-Αρης 1-0, δυο ματς, επίσης εντός έδρας, στα οποία δεν είχε δύσκολες φάσεις. Να σημειώσουμε ότι ο 33χρονος διαιτητής ήταν VAR στο ματς της 4ης αγωνιστικής Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 4-1, με διαιτητή τον Κουτσιαύτη (Αρτας) και στο 39' και με το ματς στο 1-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων» ανακάλυψαν επιθετικό φάουλ του Μπα για να μη δοθεί πέναλτι υπέρ του Μπρούνο Αλβες.

Την σεζόν 2019-20 είχε προκαλέσει εντύπωση ότι είχε μπει δέκα φορές σε ματς του ΠΑΟΚ (ως ρέφερι, VAR και τέταρτος) και την σεζόν 2020-21 σε οκτώ! Οι φίλαθλοι θα θυμούνται ότι ο Ολυμπιακός, στο παρελθόν, είχε ζητήσει την τιμωρία του Μανούχου, ο οποίος ήταν διαιτητής στο παιχνίδι των πλέι οφ της σεζόν 2019-20 με τον ΠΑΟΚ (0-1) και δεν είχε δει τα αθεώρητα δελτία υγείας των ποδοσφαιριστών της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Άρα, κακώς, επέτρεψε αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ και προβλεπόταν τιμωρία από τον κανονισμό διαιτησίας.

Το ότι ο Μανούχος, την τρέχουσα σεζόν, δεν έχει αδικήσει τον Ολυμπιακό δεν σημαίνει ότι ήταν καλός σε άλλα παιχνίδια. Να θυμίσουμε ότι την τρέχουσα σεζόν «έγραψαν» λάθη του υπέρ του ΠΑΟΚ και αντιγράφουμε όσα γράψαμε με αφορμή τον ορισμό του στην Ριζούπολη (σ.σ. το κώλυμα μπήκε μετά) είναι τα εξής:

1) Σφύριξε το ματς Κυπέλλου ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-1, στις 2 Δεκεμβρίου, και οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν με ανύπαρκτο φάουλ. Αρχικά, στο 95' σφύριξε φάουλ και έδειξε με το χέρι του κατεύθυνση υπέρ της ΑΕΛ, στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και έδειξε υπέρ του ΠΑΟΚ. Σα να μην έφτανε αυτό ο ρέφερι τοποθέτησε το τείχος κάνοντας τα βήματα του μεγάλα στα 11 μέτρα περίπου και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με την εκτέλεση του Κούρτιτς.

2) Ήταν διαιτητής και στο Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 0-1 (2η αγωνιστική), όπου έδωσε πέναλτι υπέρ του Μπίσεσβαρ, αφού ο Σιδηρόπουλος τον φώναξε στο VAR (24'), όμως νωρίτερα (15') ο Σίντκλεϊ έπρεπε να αποβληθεί, επειδή πήγε με τις τάπες στο πόδι του Καρμόνα, ο Μανούχος καταλόγισε φάουλ υπέρ του Αστέρα, ωστόσο δεν έβγαλε κόκκινη κάρτα στον παίκτη του ΠΑΟΚ. Επίσης, στο 82' δεν καταλόγισε πέναλτι του Βαρέλα στον Μπαράλες.

Βοηθοί του Μανούχου στο Καραϊσκάκη θα είναι οι Νικολαϊδης (Μακεδονίας), Κόλλιας (Ηπείρου), τέταρτος ο Φωτιάς (Πέλλας). Επίσης, στο VAR θα είναι ο Περράκης με AVAR τον Σπυρόπουλο (Ανατολικής Αττικής).

Διαβάστε επίσης

Λαλά, Ανδρούτσος ή Καρμπόβνικ

Λαλά, Ανδρούτσος ή Καρμπόβνικ

Ο Πολωνός επανήλθε και μπήκε στο ματς με τη Ριζούπολη. Και ο Μαρτίνς περιμένει τους δύο, για να δει τι θα κάνει με τον τρίτο.

Η Ριζούπολη τελείωσε

Η Ριζούπολη τελείωσε

Αστέρας Τρίπολης. Μόνο. Αφήνουμε το παρελθόν στο παρελθόν και προχωράμε… Ει δυνατόν στο μέλλον. Όχι μόνο στο παρόν.